Uprava Zvezde radi po zakonu

0

"Nova uprava FK Crvena zvezda izabrana je 26. maja prošle godine. Za ovih osam meseci klub je realizovao samo dva transfera, čija je vrednost veća od milion evra", navodi se u saopštenju Zvezde.

 

"To su transferi Nenada Milijaša u engleski Vulverhempton, čija je vrednost 2,9 miliona funti, i Igora Burzanovića u japansku Nagoju, čija je vrednost milion evra", dodaje se u saopštenju.

 

U saopštenju se podseća da su Milijaš i Burzanović u Zvezdu došli pre sadašnjeg rukovodstva, da je sav novac od njihovih transfera uplaćen na račun kluba i da je uredno plaćen porez.

"Mi radimo javno i transparentno, objavljujemo svaki podatak o dugovima ali i prihodima i jedini smo klub u zemlji koji to čini", ističe se u saopštenju objavljenom povodom pisanja današnjeg beogradskog lista Kurir.

 

Ovaj list navodi da su Darko i Duško Šarić, za kojima je raspisana Interpolova poternice zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje kokaina, prala novac preko Crvene zvezde.

 

Čelnici Zvezde su odlučno negirali te optužbe, ali sa ogradom da ne mogu da garantuju za prethodne uprave.

 

"Da li su se u prethodnom periodu, tokom rukovođenja nekih drugih ljudi, u klubu dešavale čudne stvari sa transferima – nije pitanje za Zvezdu. Da je sve bilo u redu, ne bi nam bio ostavljen dug od 27 miliona evra", naglašava se u saopštenju.

 

"Sa velikim zadovoljstvom ćemo pratiti svaku istragu o transferima koja se, eventualno, bude sprovodila, jer, ako je bilo nezakonitosti, najviše je oštećena Crvena zvezda", ocenjuje beogradski klub i podseća da su već mnogo puta sarađivali sa istražnim organima koji su ispitivali na desetine transfera u Crvenoj zvezde.

 

Uprava Zvezde je izrazila i uverenje da je pisanje Kurira deo kampanje čiji je cilj destabilizacija kluba.

 

"Ovo nije prvi pokušaj podmetanja lažnih priča o Ivanu Adžiću, i to uglavnom od ljudi koji su više nego dobro zarađivali sa prošlim upravama, a sada zahvaljujući Adžiću ne smeju da priđu Marakani dok ne objasne novoj upravi sve svoje poslove", navodi se u saopštenju Zvezde.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here