“Upravo, zagrizi kiselu jabuku štednje…”

0
 

Fonet
Riznica brige i uspeha: Ratomir Babić

 

"Na današnji dan dug kluba iznosi 9,8 miliona evra, a pošto na naplatu treba da stigne i porez, dug je oko 13 miliona evra… Klub nije u rasulu, klub je organizovan i sve se zna šta se radi", rekao je Babić na Izbornoj skupštini na stadionu Partizana.

Babić je u ime bivše uprave kluba, koja je danas razrešena zbog isteka mandata, podneo izveštaj o radu u poslenjih pet godina.

On je prvo kazao da dosadašnji predsednik kluba Dragan Đurić ne prisustvuje Skupštini zbog zdravstvenih problema.

Babić je podsetio da je klub u prethodnim godinama osvojio šest uzastopnih titula prvaka Srbije, što je nazvao "jedinstvenim uspehom u srpskom fudbalu". 

"Osvojeno je šest uzastopnih titula, što je jedinstven uspeh kluba i srpskog fubala, reč je o najušpenijem razdoblju u istoriji Partizana. Sedma titula je izgubljena zbog pristrasnog suđenja i brojnih greškaka na našu štetu", rekao je Babić. 

On je naveo da je Partizan za pet godina potrošio sedam miliona evra za angažovanje igrača, odnosno 1,5 miliona evra po godini, dok od prodaje fudbalera bruto prihod kluba iznosi 35,9 evra. 

Babić je kazao da se očekuje priliv od 1,3 do 1,5 miliona evra od prodaje Lazara Markovića, od eventualne prodaje Aleksandra Mitrovića 1,5 do 2,5 miliona evra, kao i 350.000 evra od UEFA. 

"Ostavljamo riznicu uspeha i trofeja, ali i dosta problema. Nova uprava će morati da zagrize kiselu jabuku štednje, ali to ne sme da se odrazi na rezultate. Sve najbolje im želim i nudim pomoć i saradnju. Partizan je ispred svih nas", kazao je Babić. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here