Uručeni poklon-paketi iz Nemačke

0
Isporuka paketa Jovićima
 

U planinsko Uševce, petnaestak kilometara udaljenog od Vranja, preko planine Goč, ekipa Humanitarnog mosta je stigla uz dosta napora u kasno poslepodne uz pomoć terenskog vozila predstavnika humanitarne organizacije Srba za Srbe i njihovog aktiviste iz tog kraja – vrednog mesnog laboranta Novice Cvetkovića.

Vremenske prilike su bile izuzetno loše, magla se brzo spuštala sa okolnih planina, a sipljiva kiša pomešana sa snegom počela je da stvara dodatne probleme.

Zato su nas sačekali na samom putu Stanislavka sa ćerkom Suzanom i Aleksandrom i unukom Sarom. Kod kuće su ostali Miodrag sa ćerkom Jagodom koja vodi brigu o bebi Sanji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Pakete im je predao aktivista Cvetković koji pune dve godine uz "Vesti" vodi brigu o njima i koji nam je prvi ukazao na nemaštinu i bolest u ovoj porodici, a posebno kada je Suzana rodila bebu Sanju koja je nakon desetak dana zbog loše ishrane i načina života završila u bolnici.

Uz osmeh su preuzeli pakete i otišli kući gde će moći na miru i natenane zagledati pristigle poklone. A uskoro im pristiže i poklon-paket od plemenite Ljiljane iz Australije koji je konačno prispeo u Beograd.

Po ledenoj kiši

Ovoga puta reporteri nisu imali vremena da prisustvuju otvaranju paketa, ni razgledanju poklona ali verujemo da su bili kao i uvek prvoklasni. Ovaj lepši deo posla, ostavljamo za razgovor između samih štićenika i donatora. Naše je da se ispred "Vesti" zahvalimo porodici Vujović na iskazanoj pažnji i darovima i da požurimo do druge familije po ledenoj kiši, jer uskoro više nećemo moći da isporučujemo pakete, ukoliko poledica i sneg okuju puteve.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here