Urugvajci: Suarez je žrtva anglo-italijanske zavere

0

Đorđo Kjelini i Luis Suarez
 

Suarez je u utorak uveče, tokom utakmice Urugvaja i Italije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija, zbog čega je Svetska fudbalska federacija (FIFA) protiv njega pokrenula disciplinski postupak.

 

Disciplinska komisija FIFA sinoć je razmatrala slučaj, a u toku dana bi trebalo da saopšti da li će i na koji način kazniti fudbalera Liverpula. Odluka bi trebalo da bude doneta što pre, pošto Urugvaj u subotu igra protiv Kolumbije u osmini finala. Suares se suočava sa kaznom od 24 međunarodne utakmice ili dvogodišnjom suspenzijom.

"Moramo što pre da rešimo taj slučaj. Naša je dužnost da pravda bude zadovoljena", rekao je član Disciplinske komisije Martin Hong.

 

Član Fudbalskog saveza Urugvaja i Suaresov advokat Alehandro Balbi okrivio je evropske medije za "kampanju" protiv napadača Liverpula.

"Ovo se dogodilo zbog kampanja koje se vode u Engleskoj i Italiji protiv Suareza. Ne sumnjamo da se sve dešava zbog toga što je reč o Suarezu i zbog toga što je Italija eliminisana", rekao je Balbi.

 

"Mnogo je pritisaka iz Engleske i Italije. Pripremamo odbranu", dodao je.

 

Predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja Vilmar Valdes rekao je da se Suarez "dobro drži".

"Luis je dobro. Prošao je kroz 1.001 bitku. Svi znamo ko je on i zbog čega ga branimo", rekao je Valdes.

 

Reprezentativac Urugvaja Dijego Lugano ocenio je da se britanski mediji "svete" Suarezu.

"Britanski mediji se svete Suarezu, i to svi znaju. Očigledno da takve stvari uvećavaju tiraž u Engleskoj, inače se to ne bi radilo. Utakmica sa Engleskom je već odigrana, u subotu igramo s Kolumbijom i ne znam zbog čega engleski novinari postavljaju pitanja o Suarezu", rekao je Lugano.

 

Urugvajski mediji optužili su pojedine svetske medije za "lov na Suareza", a posebno su istakli britanske.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here