Trenutno još nije poznato hoće li Novak Đoković učestvovati na US Openu, ali ako odluči da krene put Njujorka prvog reketa sveta, kao i sve ostale tenisere, očekuju rigorozna pravila.

Ono što je odranije poznato jeste to da teniseri neće morati da idu u karantin na dve nedelje, a nove mere kažu da će igrači moći da imaju još po tri osobe iz svog tima.

Na taj način je donekle ispunjena i Novakova želja s obzirom na to da se Srbin “žalio” da je nerealno za jednog profesionalnog igrača da u karantin povede samo jednu osobu sa sobom. Sa tim su se složili i drugi igrači.

Te tri osobe i sam igrač će biti smeštene u dve sobe u nekom od hotela, ali će samo jedna osoba moći da bude uz igrača tokom odigravanja mečeva. Inače, oba hotela se nalaze na oko 30 minuta od “Flešing Medouza.”

Nošenje maski će biti obavezno, a igrači i njihova ekipa će biti testirani na covid 19 odmah po dolasku u hotel i neće im biti dopušteno da ga napuste dok ne dobiju rezultat da su negativni.

Nakon što dobiju odobrenje biće im dozvoljeno da treniraju unutar kompleksa, a drugi test moraće da obave 48 sati nakon dolaska. Podsetimo, US Open bi trebalo da počne 31. avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here