Usijanje zbog Cece

0

Pali i žari gde god se najavi: Ceca Ražnatović
 

Iako će koncert, bar teritorijalno, biti na prostoru Republike Srpske, ona će po prvi put posle više od dve decenije sleteti na sarajevski aerodrom i zapevati na samo nekoliko kilometara od grada na Miljacki. Sarajevski mediji spekulišu da je Cecin koncert zapravo podrška Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske s kojim je prijatelj već godinama i koji će, navodno, doći na njen nastup u Istočnom Sarajevu.

 

Međutim, organizatori njenog nastupa tvrde da je u pitanju čisto komercijalni koncert bez ikakve političke pozadine. Iako se organizuje u Republici Srpskoj najveće interesovanje za ulaznice ipak vlada među Sarajlijama, pa su se organizatori pohvalili da su karte za Cecin koncert – razgrabljene. Mediji spekulišu da će ona za ovaj koncert dobiti honorar od 50.000 evra, ali organizatori ne žele da pričaju o parama i kažu da je to – poslovna tajna.
 

Karleuša – dobrodošla

Za razliku od Cece čiji je dolazak u Sarajevo, bar na aerodrom, predstavlja povod za medijski linč, Jelena Karleuša nema tih problema. Ona je među Sarajlijama uvek dobrodošla. Osim što ima koncerte u ovom gradu nedavno je bila gost na zatvaranju Sarajevskog filmskog festivala, mada nikome nije bilo jasno šta je ona kao pevačica tražila na crvenom tepihu rame uz rame sa glumcima. Mada, ako je crvenim tepihom mogao da šeta Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba koji tek nema veze sa filmom, zašto onda ne bi mogla i Karleuša.

Ali, nije tajna da će za ovaj koncert imati obezbeđenje na najvišem nivou, jer jedino što je Cecu interesovalo kada je dogovarala nastup bilo je da joj organizatori garantuju apsolutnu bezbednost. Zato je pored redovnog obezbeđenja angažovano i dodatnih 200 specijalaca među kojima će biti pripadnici policije RS, ali i iz Federacije BiH koji će brinuti o pevačici tokom njenog boravka. Ona će avionom doputovati na dan nastupa u Sarajevo gde će je već na aerodromu dočakati obezbeđenje i vraća se kući odmah po završetku koncerta.

Iako joj Sarajlije zameraju što je udovica Željka Ražnatovića Arkana, mnogi posebno mladi vole njene pesme. Osim toga Ceca je kao 14-godišnja klinka prvi veliki, profesionalni nastuup imala baš u Sarajevu 1987. godine kada je sa pesmom "Cvetak zanovetak" na festivalu Ilidža osvojila nagradu publike i stručnog žirija. Najveći hit u njenoj karijeru pesmu "Beograd" koju redovno peva na svim svojim koncertima već više od dve decenije za nju je komponovao Dino Merlin.

 

Sada kada se primakla na korak do Sarajeva, spekuliše se da je samo pitanje vremena kada će zapevati, recimo, na Koševu. Ali, Ceca mudro ćuti i pušta da vreme radi za nju, jer dobro zna da su njene pesme hitovi i u Bosni i Hrvatskoj bez obzira na to koliko joj zameraju što je bila udata za Arkana. Uostalo, ako su u Beogradu bez problema mogli da drže koncerte Tereza Kesovija i Dino Merlin koji su javno pljuvali po Srbima, zašto onda Ceca ne bi mogla da peva u Sarajevu ili Zagrebu koje bar javno nikada nije ocrnila.
 

Neće da se prehladi

Dok se mnogi pevači polivaju ledenom vodom i izazivaju Cecu da učini isto u okviru humanitarne akcije Ledeni izazov, ona ostaje imuna na ove prozivke. Kako se priča po estradnim kuloarima Ceci ne pada na pamet da ovu akciju koristi za samopromociju kao drugi, a i neće da rizikuje da se, ne daj bože, prehladi uoči koncerta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here