Uskokovićeva ciglana ode na doboš

0

 

Raspada se lopovsko carstvo: Bivši direktor EDB Branislav Uskoković
 

 

Vila i kockarnica se nalaze u Beogradu i one su već oduzete, a uskoro će biti predate gradskoj vlasti, piše beogradski “Blic“.

 

Planirano je da se vila u Petrogradskoj broj 3, na Vračaru preuredi za obdanište, a prostorije kockarnice biće ustupljene penzionerima, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

 

Aukcija

Čim bude bilo doneto rešenje o oduzimanju preduzeća, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom imenovaće direktora koji će voditi to preduzeće do odluke o trajnom oduzimanju. Po odluci o trajnom oduzimanju Direkcija će raspisati aukciju i najbolji ponuđač će kupiti to preduzeće, rekao je Homen.

Vila je u vlasništvu Uskokovićeve ćerke Jelene Mitrović-Uskoković i i procenjeno je da vredi oko dva miliona evra, navodi list.

 

Zaplena ciglane „Naša sloga“ u Kovinu biće prvo oduzimanje nekog preduzeća po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela. To preduzeće Uskoković je kupio za oko 700.000 evra, a ono sada vredi oko šest miliona evra i posluje veoma uspešno sa 200 zaposlenih.

 

Homen je dodao i da je finansijska istraga protiv Uskokovića nastavljena i nakon oduzimanja stanova u Beogradu i da je otkriveno da ima pet stanova u Parizu, više nekretnina u Crnoj Gori i još oko 400 kvadratnih metara nekretnina u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here