pexels.com

Udruženja Šansa za roditeljstvo 12. i 13. oktobra u Beogradu organizuje drugi međunarodni Festival potpomognute oplodnje pod sloganom „Mislite o tome“.

Organizovano je 10 stručnih panel diskusija na kojima će učestvovati više od 50 stručnjaka iz Srbije i Evrope kako bi pomogli parovima iz Srbije da razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja koja ih muče vezano za vantelesnu oplodnju.

Oni će održati i besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju.

Parovi će moći da se konsultuju sa ginekolozima, embriolozima, endokrinolozima, urolozima, hematolozima, psiholozima.

Biće organizovana i laboratorija uživo gde će prisutni moći da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života.

„Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka“, kaže Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo, a navodi se u saopštenju.

Na samom festivalu biće prikazan i film o neplodnosti „Putovanje do bebe“ na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji – IVF, a svi posetioci će moći da učestvuju i u stvaranju novog „Zida nade“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime