Tanjug

Južnokorejska kompanija “Kjungšin kejbls” započeće uskoro u Smederevskoj Palanci gradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za auto-industriju.

Fabrika će, kako je najavio predsednik te opštine Nikola Vučen, uposliti 1.000 radnika.

“Za samo nekoliko dana počinje investicija koju smo dugo čekali, počinje izgradnja fabrike koja će obezbediti 1.000 radnih mesta za naše građane. Na ovom mestu, za godinu dana radiće 1.000 naših Palančana. Svoje mesto pod krovom fabrike koja će biti jedinstvena u Srbiji, pronaći će mnogo mladih inženjera i drugih struka koji će sa našim prijateljima iz kompanije Kyungshin Cables graditi budućnost u automobilskoj elektroindustriji”, napisao je Vučen na svom Fejsbuk profilu.

Kako je najavio, polaganju kamena temeljca prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naime, početkom marta potpisan je Memorandum o razumevanju kojim se predviđa gradnja fabrike u kojoj će biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika. Delegacija kompanije je najavila da će uložiti 24 miliona evra u postrojenje i uposliti 1.000 radnika. Fabrika će biti izgrađena u industrijskoj zoni na Guberašu u Smederevskoj Palanci.

“Kjungšin kejbls” je jedna od kompanija koja pripada Kjungšin grupi, proizvodi auto-delove i isporučuje ih uglavnom kompanijama Hjundai i Kia motors.

Kjungšin grupa poseduje poslovne lokacije širom sveta, u SAD, Poljskoj, Kini, Meksiku, Indiji, Hondurasu, Kambodži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here