Uskoro optužnice u ”slučaju Šarić”

0

Dačić je podsetio da je reč o jednoj od najorganizovanijih kriminalnih grupa u regionu koja se isključivo bavila švercom kokaina iz Latinske Amerike. Gostujući na RTS-u, Dačić je rekao da je njegovu ideju o formiranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala odmah prihvatila Hrvatska, a zainteresovane su i Crna Gora i druge zemlje u regionu.

 

Ivica Dačić
 

Sedište tog centra, kako je predložio, bilo bi u Beogradu, na njegovom čelu nalazio bi se predstavnik neke od zemalja regiona, a centar bi prvenstveno bio baza za razmenu informacija.

Povodom noćašnjeg slučaja kada je mladić J.K.(24) poginuo od vlastite ručne bombe posle sukoba sa policijom koja mu je na Voždovcu preprečila put i spasila kidnapovanog taksistu, Dačić je pozvao građane da i ubuduće obaveštavaju policiju o pojavama koje predstavljaju opštedruštvenu opasnost.

Dačić je rekao da se proverevaju novi detalji o ubistvima novinara, a u slučaju Dade Vujasinović vodi se nova istraga – da li je reč o ubistvu ili samoubistvu. Predmet o ubistvu Slavka Ćuruvije predat je tužilaštvu.

Ministar Dačić se i ovom prilikom izvinio građanima zbog redova u kojima se čeka dobijanje ličnih dokumenata, podsetivši da je posao obiman i da je za godinu dana izdato više pasoša nego za prethodnih 10.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here