Uskoro postupak protiv dvoje ginekologa

0

Okrivili dvoje ginekologa za gubitak bebe: Lidija i Almin Hazirović
 

Almin i Lidija Hazirović su novopazarskom radiju Sto plus rekli da su krajem aprila podneli predlog za pokretanje postupka pred Sudom časti protiv lekara Ajše Hajrović i Muamera Škrijelja zbog nesavesnog lečenja i ugrožavanja Lidijinog života.

 

Prošitajte još:

* Trudnica iz Novog Pazara: Ubili su mi bebu, a mene doveli na ivicu smrti

* Ubili im bebu i upropastili život

"Iz Suda časti smo obavešteni da je naš predlog usvojen, jer ima zadovoljavajuće potrebne kriterijume za pokretanje postupka. Sud će odrediti sudiju i osobe koje će izvršiti potrebne istražne radnje radi potreba samog postupka. Sve određene stručne osobe će biti neutralne, odnosno neće biti iz Novog Pazara, niti područja koje gravitira ovom gradu, radi neutralnosti samog procesa", rekao je Almin.

 

Hazirovići veruju da će se ovim postupkom, kao i ostalim postupcima koji su u toku, utvrditi istina i doneti pravične presude i zaključci.

 

"Verujemo da će vinovnici ovog nemilog događaja biti adekvatno sankcionisani. Ponavljamo da je naš motiv da istina o našem slučaju bude svima vidljiva i dostupna, kako se ovako nešto nikada i nikome ne bi desilo", rekli su Hazirovići.

 

Oni su ranije podneli krivične prijave protiv lekara, a u toku je proces spoljnog stručnog nadzora njihovog kvaliteta rada.

 

Optuženi lekari su tada rekli da su preduzeli sve neophodne dijagnostičke mere i postupke kako bi pomogli pacijentkinji i optužili medije za neprofesionalno izveštavanje i vođenje prljave kampanje protiv njih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here