Ušli smo u godinu “Povratka u budućnost”: Ovo se ostvarilo

0

youtube.com
Nemamo leteći skejt, ali imamo tablete. To im nije palo na pamet
 

Tada smo gledali Doka Brauna (Kristofer Lojd), Martija Mekflaja (Majkl Džej Foks) i njegovu devojku Dženifer Parker (Elizabet Šu) kako iz njihove sadašnjosti putuju u budućnost i sleću direktno u 2015. godinu.

Kako je 2015. upravo počela, pravo je vreme da se zapitamo – koliko je reditelj ovog filma Robert Zemeskis bio u pravu? Šta se od predviđanja ostvarilo, a šta je još uvek daleka budućnost?

ŠTA SU POGODILI?

Gedžeti – Hi-tech naočare koje Marti nosi u filmu, komotno mogu proći kao preteča savremenih Gugl naočari.

Video pozivi – Sa programima kao što su Fejs tajm i Skajp, video pozivi su danas potpuno uobičajena pojava. Istina, naši ekrani su nešto manji nego oni u filmu, ali to je samo stvar izbora.

Obroci iz mikrotalasne rerne – Suva pica koju jedu u filmu, može biti preteča hrane koju danas spremamo u mikrotalasnim rernama.

ŠTA SU PROMAŠILI?

Leteći automobili – Još nismo u stanju da poletimo u sopstvenom autu.

SkejTbord koji lebdi – Iako je skejtbord koji lebdi (hoverbord) u osnovi dobra ideja i koja je nedavno testirana, još nije ušla u masovnu proizvodnju.

Moćna odeća – Ovo je nešto što bismo voleli da imamo u 2015 – jakne koje se same suše i pertle koje se same pertlaju.

Faks mašine – Autori filma su malo preterali sa prognozom u vezi sa faks mašinama. Prema njima, 2015. će se faks mašine nalaziti svuda. Srećom, to nije realnost.

Nije zgoreg pomenuti da Zemskis i ekipa nisu predvideli ni postojanje tableta i pametnih telefona, svakako najrasprostranjenijih tehničkih novotarija našeg vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here