youtube.com/ Baka Prase
Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase

Srpski jutjuberi poput Baka Praseta i Muđe koji zarađuju više hiljada evra mesečno i dalje su ispod proseka kada se pogleda zarada nekih od najpoznatijih svetskih jutjubera.

Pjudipaj

Jedan je od najpoznatijih na internet sceni, koji broji čak 106 miliona pratilaca, i milijarde pregleda godišnje. Karijeru je započeo od video igrica, gde su gledaoci mogli da vide kako da pređu neki težak nivo ili jednostavno da uživaju u njegovom duhovitom komentarisanju dok igra. Kasnije je počeo da snima i videa koji nisu vezani samo za igrice. Zahvaljujući toliko broju pratilaca, procenjuje se da je njegova zarada na godišnjem nivou oko četiri miliona evra, samo od jutjuba, a od sume koju dobija od raznih sponzorstava, verovatno bi nas zabolela glava.

Petorica prijatelja u tridesetim godinama – Kobi i Kori Koton, Garet Hilbert, Kodi Džouns i Tajler Toni – igraju sport, izvode akrobacije i premašuju Ginisove rekorde. Njihovi snimci doneli su im ugovor i “Dud Perfekt šou” na TV “Niklodion” i više od 20 miliona dolara.

Džefri star počeo je kao muzičar na Majspejsu, a danas se bavi tutorijalima za šminkanje, ima svoju liniju kozmetike i stekao je bogatstvo vredno oko 15 miliona dolara.

Mali milioneri

Popularna Anastazija Radžinskaja je zaradila 18 miliona dolara sa samo šest godina. Postala je uticajna zahvaljujući snimcima na sedam jezika na kojima se igra sa tatom. Primetili su je brendovi poput “Legolenda” i “Denona” koji su ponudili šestocifrene sume za rad sa njom.

Rajan Kandži (Raja Guan) stekao je bogatstvo vredno oko 30 miliona dolara. To ne bi bilo čudno da on nema samo devet godina. Svoj kanal je započeo kad je imao svega tri godine, tako što je otvarao igračke pred kamerom. Kako je rastao bavio se i naučnim eksperimentima i pokrenuo jeliniju sa preko 100 igračaka, brend odeće i ima šou na američkoj televiziji Niklodion i ugovor sa onlajn TV Hulu.

Sutra – Uticaj jutjubera na mlade (5): Snovi bez cenzure