Španski teniser Pablo Karenjo-Busta teško je prihvatio poraz u četvrtfinalu Roaln Garosa od Novaka Đokovića kojeg je posle meča otpužio za nekorektno ponašanje.

Podsetimo, Đoković je tokom prvog seta na kratko zatražio da mu se izmasira vrat zbog bolova sa kojima se mučio, a Španac to smatra nekorektnim.

– Svaki put kada se stvari zakomplikuju, Novak traži medicinsku pomoć. Radi to već dugo. Već sam to znao. Znao sam šta će desiti na US Openu, šta će se desiti ovde i šta će se i dalje dešavati – rekao je španskim novinarima Karenjo-Busta, mada Đoković nije zvanično zatražio medicinski tajm-aut.

Prethodno, u delu konferencije na engleskom jeziku, 29-godišnji Španac je o istoj temi rekao:

– Ali to je normalno, zar ne? On to uvek radi. Poslednjih godina to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je do pritiska ili je to nešto što mora da uradi. Mislim, nastavlja da igra normalno, zar ne? Ne znam je li to stvarno mentalno ili je u pitanju bol, nešto hronično s ramenom. Pitajte njega – rekao je Karenjo-Busta.

Imao je Španac brejk lopte u drugom posle osvojenog prvog seta, zatim i brejk loptu na 3:3 u trećem setu…

– Bio je dobar meč, igrao sam protiv broja jedan. U startu sam igrao dobro, iskoristio sam prilike na riternu, ali nisam iskoristio šanse na početku drugog. Tada je on počeo da igra bolje i to je bio jedini trenutak u meču kada ja nisam igrao na svom nivou, tih pet do sedam gemova.

– Posle toga su bile dobre razmene, bio sam agresivan. Kada je Novak sa druge strane, nije lako praviti vinere. Blo je gusto, mogu da igram ovakve mečeve sa najboljima na svetu. Nastavljam uvek da se borim – zaključio je Pablo Karenjo-Busta.

Zanimljivo, Đoković je posle meča čak i pohvalio rivala za partiju koju je pružio, ali je s druge strane izostao korektan ton.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here