pixabay.com

Ulje čija semenki i nega kože su savršen spoj. Iako smo dosad navikli da čitamo o tome koliko su čija semenke zdrave u ishrani, retko kada smo dosad imali prilike da čitamo o bjuti benefitima ovih semenki. Tačnije, o ulju čija semenki.

Ulje čija semenki i nega kože – benefiti

Pored toga što ovo ulje odgovara svakom tipu kože (osetljivom, podložnom aknama, suvom…), bezbedno je da se koristi na dnevnom nivou. Ali hajdemo redom.

U pitanju je ulje koje je ekstrahovano od čija biljke. Bogato je antioksidantima, masnim kiselinama, vlaknima, mineralima, vitaminima, polifenolima, te je sjajan sastojak preparata za negu kože.

Hrani kožu

Ulje ovih semenki hrani i hidrira kožu i stvara barijeru koja štiti ćelije od zagađenja i slobodnih radikala. Isto tako, ovo ulje štiti i od štetnih UV zračenja i oksidativnog oštećenja kože.

Suva i iziritirana koža

Ovo ulje pomaže kod suve kože, jer je hrani i omekšava. Isto tako, idealno je za osobe koje imaju osetljivu kožu, podložnu pucanju, iritaciji i svrabu.

Nema nuspojava

Dosadašnja istraživanjam pokazala su da ulje čija semenki nema nuspojava, pa je pogodno za svaki tip kože.

Napomena: Naravno ovo ne važi za osobe koje su alergične na čija semenke.

Kako se koristi ulje?

Najbolje je naneti ga na lice i telo nakon tuširanja i čišćenja lica. Ostavite da ga koža upije pre nego što nastavite s daljom bjuti rutinom i nanošenjem mejkapa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here