D. Pašić
Mile sa suprugom Ljubicom

Veselo je bilo u prostorijama Kulturno-umetničkog društva Ostrog iz Linca, na proslavi 80. rođendana Mila Jurišića, koji je još daleke 1963. godine stigao iz Zemuna u grad, koji takođe leži na obalama Dunava.

U međuvremenu je kao strastveni zaljubljenik u muziku, pre svega u harmoniku, imao bezbroj nastupa u našim klubovima kako u ovom delu Austrije tako i u matici. Gde god je bio ostavio je značajan trag, pa su zato i predstavnici udruženja iz Linca, Vidovdan i Mlava došli na proslavu njegovog rođendana.

Čika Mile je bio okružen pažnjom, pre svega najmilijih na čelu sa suprugom Ljubicom, kao i brojnih prijatelja penzionera, koji su došli da uveličaju slavlje. Bilo je među njima i kolega muzičara sa kojima je svojevremeno provodio, kako kaže “noći i dane” uz harmoniku u kafanama u Lincu i okolini.

– Lepo je videti drage ljude posle dosta godina, pogotovo na proslavi osamdesetog rođendana. Hvala svima koji su došli da se pre svega družimo – kazao je slavljenik, dajući mikrofon kolegama, među kojima je na harmonici briljirao mladi student Uroš.

Naravno nije izostala ni slavljenička torta i duvanje svećica.

Izvor:
D. Pašić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here