D. Timarac
Najveće blago: Predsednik Golub i trener Alavanja sa decom

Prošle nedelje, prelepog dana u zapadnom delu Sidneja Rosmoru, na imanju crkve Svetog Georgija iz Kabramate, FK Beograd je održao prezentaciju tokom koje su fudbalerima ovog kluba dodeljeni pehari i medalje.

Predsednik kluba Zoran Golub sa članovima uprave i trenerima nagradio je svoje pulene za marljiv rad i trud koji su pokazali tokom sezone. Okupilo se nekoliko stotina roditelja i prijatelja kluba, koji su želeli da svojim prisustvom podele radost dece sa njihovim trenerima, koji ih uče fudbalskoj veštini i koji pedagoškim prostupom učestvuju u njihovom odrastanju i formiranju, od najranijih dečjih do omladinskih dana.

Sreća i zadovoljstvo su zračili sa mnogih lica. Đuro Alavanja, dugogodišnji trener i pedagog sa ogromnim iskustvom u radu sa mladima, strpljivo je nadgledao decu među kojima su bili i njegova unučad.

Interensantnu priču smo čuli od Dragana Tučića, koji je u Rosmoru bio sa njegovih četvoro dece:

– Vodim moju decu da se bave sportom, ali i u srpsku školu i na folklor. Shvatio sam da su veoma važni zajedništvo i drugarstvo koje se među našom decom razvijaju od najmlađih dana. Ne smemo da dozvolimo da nam deca izgube vezu sa korenima. Bio sam u vojsci ovde dvadeset godina i znam koliko je sport važan u formiranju mladih ljudi. Sportskim načinom života se mnogo postiže. Deci treba omogućiti da se bave sportom, a oni će se već i sami naći koji im najbolje odgovara – kaže Dragan Tučić.

Zabeležili smo i razgovor sa porodicom Keri, čija tri člana brane boje FK Beograd. Jožef igra za tim preko 30 godina, a sinovi David i Andrej sa njihovim vršnjacima.

– Mi smo sportska porodica, moj otac je igrao fudbal u Subotici odakle smo i došli u Australiju. Igrao sam i ja i čim sam stigao ovde potražio sam naš klub. Imao sam sreću što mi je preporučen baš FK Beograd, u kojem sam se pronašao, a i zbog dece koja idu mojim i fudbalskim stopama mog oca – kaže tata Jožef.

Radost muškog dela porodice Keri podelila je i supruga i majka Danijela i kćerkica, koja je u maminom naručju posmatrala mnoštvo dece na jednom mestu.

Titula do titule

– Prvi tim Beograda je ostvario najveći uspeh u istoriji kluba pošto je ove godine izborio status najboljeg tima južnog distrikta. Do tog uspeha došlo se pobedom u velikom finalu nad šampionom ligaškog dela prvenstva Kemps Krikom.

– U-18 tim Beograda prošle godine bio je najuspešniji u klubu, a ove je osvojio regularno prvenstvo Južnog distrikta, veliko finale i Kup. Uz tri trofeja, učenici trenera Vese Papka stigli su i do četvrtfinala državnog takmičenja Champion of Champions i tako na najlepši način predstavili srpsku fudbalsku zajednicu Sidneja.

– Beogradov seniorski tim preko 35 godina (O-35) bio je vicešampion ligaškog dela prvenstva, domogao se polufinala Kupa i igrao u velikom finalu lige.

– Muška i ženska ekipa učestvovale su na Karađorđevom kupu u Melburnu i obe stigle do polufinala. FK Beograd će dogodine biti domaćin ovog najcenjenijeg turnira srpskih klubova na Petom kontinentu i to će biti prilika da se – juriša na trofeje .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here