Pexels.com

Zlatno pravilo bilo koje dijete je da sagorevate više kalorija nego što konzumirate. Međutim, brojna istraživanja sugerišu da vam određena hrana takođe može pomoći da efikasno izgubite kilograme.

Kafa

Iako je kafa napitak, a ne hrana, odlučili smo da počnemo s njom, jer skoro svi ne možemo bez makar jedne šoljice dnevno. Kafa je glavni izvor kofeina, koji pomaže ubrzanju metabolizma, a samim tim, dovodi do bržeg sagorevanja kalorija i gubitka kilograma.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je jedinstveni izvor proteina. Studije su pokazale efikasnost proteina u borbi protiv prekomerne težine: kada se apsorbuju, potroši se prilično kalorija, pored toga, dugo daju osećaj sitosti i pomažu da ne dođe do prejedanja.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima niz korisnih svojstava u umerenim dozama. Ono pomaže u smanjenju apetita i nivoa šećera u krvi. Takođe, istraživanja su pokazala da aktivno razgrađuje masne ćelije, posebno na stomaku.

Ananas

Ananas je bogat bromelainom, supstancom koja pomaže telu da razgradi masne ćelije. Pored toga, ananasova pulpa suzbija glad.

Kurkuma

Jedna od aktivnih supstanci sadržanih u ovom začinu je kurkumin, koji se takođe aktivno bori protiv masnih naslaga i ubrzava metabolizam.

Kokosovo ulje

Nutricionisti su demonizovali masti, ali u stvari, one mogu da pomognu i u procesu mršavljenja. Masti sadržane ukokosovom ulju aktivno pokreću procese u organizmu kako bi se ubrzao metabolizam. Ali budite oprezni: ovaj proizvod je prilično kaloričan. Preporučujemo da ga koristite umereno.

Avokado

Ovo egzotično voće bogato je biljnim mastima koje inhibiraju apsorpciju šećera u krvotok i zbog toga pomažu u smanjenju nivoa šećera u krvi. To dalje pomaže aktivnijem razbijanju masnih ćelija i ubrzavanju metabolizma. Uz to, kaša od avokada duže suzbija glad, što pomaže u borbi protiv prejedanja.

Jaja

Jaja su bogata proteinima i imaju malo kalorija, što ih čini idealnim za zdravu ishranu. Takođe sadrže aminokiselinu zvanu leucin, koja aktivno pomaže sagorevanju masti i dobijanju mišićne mase.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here