D. Pašić
Ivanović, D. Antić, Radojević, sveštenik Pantić, gradonačelnik Krapf, M. Antić, Marković, Gintsar, Stanojević i Momčilović

U parohiji Srpske pravoslavne crkve u Gmundenu prvi put je organizovano plivanje za časni krst, doduše na simboličan način. Na samo nekoliko metara od Opštine Gmunden je i čuveno jezero Traunze, gde su se okupili parohijani. Bilo je prijavljeno osam učesnika, ali oni nisu preplivali predviđena 33 metra jer nisu mogli da se angažuju spasioci bez kojih se takmičenje ne može održati, a uz to je na Bogojavljenje bio radni dan.

Ono što je najvažnije, ovaj događaj su podržale gradske strukture Gmundena, na čelu sa gradonačelnikom Štefanom Krapfom, koji je lično došao da pozdravi učesnike i organizatora, na čelu sa protoprezviterom Nikolom Pantićem. I sami parohijani nisu krili zadovoljstvo što su se okupili na obali čuvenog jezera.

– Sjajna ideja i presrećna sam što sam bio jedan od učesnika. Dogodine se nadamo da ćemo ispuniti zakonske uslove, odnosno obezbediti spasioce i da ćemo održati pravo takmičenje – poručio nam je jedan od učesnika Nenad Radivojević.

Zanimljivo je da je među osam učesnika bio i Ukrajinac, Valerij Gintsar. Osim njega bili su tu Igor Ivanović, Dejan Antić, Nenad Radojević, Milan Antić, Slavoljub Marković, Dejan Stanojević i Marko Momčilović.