“Užasno sam zabrinut za naš narod na Kosovu, jer ludilo Albanaca ne prestaje”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na Hepi televiziji i podsetio da je govorio da će uvođenje taksi na robu iz centralne Srbije biti veliki problem.

On je dodao da ne može da kaže da su Amerikanci bili nekorektni, ali da ga čudi što se Albanci tako ponašaju prema njima, kao i ono što radi EU.

On je, međutim, ponovio da mora da vodi računa šta i kako kaže, jer bi sve drugo Srbiju dovodilo u opasnost, a to, kaže, ne sme da se radi.

A kad je reč o značaju kosovskog pitanja, pomenuo je, između ostalog, da o tome svedoči i činjenica da su strane službe, ali i pristinski mediji izuzetnu pažnju posvetili protestu koji je u subotu održan u Kosovskoj Mitrovici, a na kojem je, kako je naveo, bilo 76 ljudi, od toga 23 novinara.

Ostalo su, kako je rekao, bili odbornici sa liste GI SDP i članovi njihovih porodica, kao i Rada Trajković…

– Postignut je veliki uspeh tim skupom. To je bila velika vest u albanskim medijima – primetio je Vučić i dodao da je dan pre toga u šetnji bilo 6.000 ljudi, koji su tražili ukidanje taksi i pravo za srpski narod.

Albanski mediji su tome posvetili jedan pasus ili nisu uopste izvestili, jer ih srpska muka nije uopšte interesovala.

– Sve to radite da biste ocrnili svoj narod. Što to radite protiv svoje zemlje i naroda, što to radite ljudi – upitao je Vučić, navodeći da su ih opozicioni politički lideri iz Beograda na to naterali.

A njegovo je u svemu tome, kako kaže, da ćuti i da trpi i da od svakoga čuje ruznu reč, a da nikoga ne sme da uvredi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here