Užice: Bajazitu skinuli džinovski tumor

0

Preživeo: Bajazit Dejović
 

Posle dva i po meseca života u pravom paklu zbog džinovskog tumora na vratu, Bajazit Dejović (63), poznati mesar sa Peštera, kome inače brat živi u Frankfurtu, u utorak je u užičkoj bolnici potpisao saglasnost hirurzima da pokušaju da mu spasu život i po cenu smrti.

 

U naredna skoro četiri sata, hirurški tim sa dr Edinom Mutevelićem na čelu, odstranio je Bajazitu tumor sa vezivnog tkiva vrata veličine fudbalske lopte, odnosno učinio ono što su mnogi lekari, pa i hirurzi sa Maksilofacijalne hirurgije u Beogradu smatrali da je nemoguće.
 

Dobre prognoze

Dr Mutevelić kaže da je operacija, koju je izveo zajedno sa kolegama hirurzima dr Vladom Stokićem i Jelenom Stanković, i anesteziologom dr Zoricom Bošnjaković, bila veoma komplikovana.
– Ono što je najvažnije jeste da su prognoze u pogledu njegovog oporavka dobre – dodaje dr Mutevelić.

Juče, pedesetak sati posle operacije, Bajazit je ležao u bolničkom krevetu i pitao suprugu Hadiju da li je stvarno živ.
 

– Bio si gotov, predao si se, i mi smo mislili da je gotovo, ali živ si Bajazite! – odgovorila mu je supruga.
 

Dr Edin Mutevelić kaže da je Bajazit zaista bio otpisan iz sveta živih.
 

– Bajazit je bio u takvom zdravstvenom stanju da je mogao umreti svakog trenutka. Tumor, za koji je utvrđeno da je benigni sa karakteristikama malignog, zahvatio mu je sve vitalne funkcije vrata i lica, nije uzimao hranu, nije mogao da se kreće. Moje kolege iz Beograda bukvalno su rekle da se niko u Evropi ne bi usudio da to operiše. Ali, non-stop se pokazuje da nema nemogućih operacija. Najlakše je dići ruke i reći ne može – kaže dr Mutevelić priznajući da ni on ni njegove kolege u užičkoj bolnici nisu videli veći tumor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here