Uživala sam u pobedama

0

Srbija do Oklenda, Montereja, Birmingema i – Japana. Tačno sto minuta bilo je potrebno Ani Ivanović da u finalu Toraj Pan Pacifik Opena u Tokiju pobedi Karolinu Voznijacki i osvoji četvrtu titulu u 2014. godini. Srpska teniserka savladala je Dankinju rezultatom 6:2, 7:6 (7-2).
Ana je finale kao i sve mečeve na WTA turniru odigrala fenomenalno, pa je takmičenje u prestonici Japana završila bez izgubljenog seta, a do trofeja je stigla pobedama protiv Azarenke, Šafarove, Kerber i Voznijacki. Na putu do tutule savadala je 25, 15, 8. i 9. teniserku na svetskoj rang listi!
Ana je već na startu meča sa Voznijacki napravila brejk i povela sa 2:0. Dankinja je uzvratila ribrejkom i izjednačila na 2:2, posle čega je usledio Anin neverovatan niz – naredna četiri gema je osvojila bez izgubljenog poena. Potpuno je iznenadila Voznijacki i as servisom završila prvi set u svoju korist. Vineri sa Aninog reketa su leteli u sve delove terena, i danska teniserka, bivša 1. igračica sveta, jednostavno nije imala odgovor.
Ana je zapretila da će napravati brejk u prvom gemu drugog seta, ali dva njena udarca sa osnovne linije su završila u mreži, što je Voznijacki omogućilo da sačuva svoj servis. Odlična odbrambena igra Dankinje je bila nagrađena tako što je osvojila gem na Anin servis. Razmenjeno je još brejkova, ali je Voznijacki vodila sa 4:2 u drugom setu.
Anina agresivna igra se isplatila, povratila je izgubljeni servis gem, a onda projurila kroz tajbrejk, osvojivši ga sa 7:2.
– Bravo, igrala si bolje od mene danas, pogotovo važne poene u drugom setu, kada si baš podizala nivo igre, rekla je Voznijacki ljubazno tokom dodele pehara.
Oduševljena Ana se zahvalila publici i svojim navijačima.
– Karolina je sjajno igrala. Vodile smo veliku borbu. Jako sam srećna što sam pobedila. Trudila sam se da igram poen po poen, i veoma sam zadovoljna što sam uspela da osvojim turnir.
Ana je 100 minuta dug meč završila sa 44 vinera i 27 grešaka, što tačno oslikava njenu odličnu igru i dominaciju. Još jedna slikovita statistika je da je Ana 20 od 25 poena osvojila kada je izlazila na mrežu.
Ani Ivanović će zbog osvojenog turnira pripasti 470 bodova i 196.670 dolara, dok je Voznijacki bogatija za 105.000 dolara i 305 bodova.
U trci za plasman na završnom turniru u Singapuru Ivanovićeva sada ima 4.120 bodova i na petoj je poziciji, a Dankinja će biti deveta sa 3.796 bodova. Ipak, obe će se pomeriti za još po mesto naviše jer je Na Li rešila da se povuče iz tenisa.

 

Najuspešnija godina
Nikad ranije Ana Ivanović nije u jednoj godini osvojila četiri turnira. Sad je trofejima iz Ouklenda, Montereja i Birmingema dodala i ovaj iz Tokija. Ana ukupno ima 15 titula u karijeri.

 

 

 

Jovanovski izgubila u Vuhanu
Sledeći turnir na kome će Ana učestvovati je Dongfeng Motor Open u Vuhanu, rodnom gradu kineske legende, Na Li, koja je prošle nedelje napustila svet profesionalnog tenisa, kao 6. teniserka sveta.
Ana će u prvom kolu igrati protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenko. dok Jelenu Janković čeka meč sa Amerikankom Kristinom Mčel.
Bojana Jovanovski je poražena na startu turnira od Ruskinje Ekaterine Makarove sa 6:2, 6:2.
Turnir se igra za nagradni fond od dva miliona dolara, a pobednici će pripasti 441.000 dolara i 900 bodova.

Zahvalnica na japanskom
– " Arigato gozaimasu
!", napisala je Ana na japanskom jeziku na svom Tviter profilu, što u prevodu znači: "Hvala mnogo!, a onda dodala na engleskom: " So happdž to njin mdž 4th title of the džear! Thank džou for tremendous support gudžs ", Tako sam srećna zbog četvrte titule u godini. Ljudi, hvala vam na neverovatnoj podršci.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here