EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde izbacili su jermenski Ararat u odlučujućem meču za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, rezultat posle 90 minuta igre bio je 1:2 (Lima 70‘, Katai 45′, Falćineli 60′)

Uskoro opširnije…

TOK MEČA

KRAJ

DRUGO POLUVREME

82. minut – Treća izmena u ekipi Zvezde, ušao Gobeljić a izašao Ben, očigledno da Stanković želi čvrstinu u završnici meča.

77. minut – Izmena u redovima crveno-belih, Gavrić ušao u igru a izašao Katai.

70. minut – GOL! Prvo je Falćineli imao stopostotnu šansu gde se našao jedan na jedan sa golmanom Ararata da bi u nastavku domaći istrčali kontru i smanjili golom Lime na 1:2

67. minut – Drugi korner za Zvezdu na meču.

65. minut – Izmena u ekipi Zvezde, izašao Kanga ušao Njegoš Petrović

60. minut – GOOOOOOOL! Na centaršut Ivanića bolji od čuvara u skoku bio je Falćineli i šalje loptu u donji levi ugao Čupićevog gola. 0:2

53. minut – Ispalio je bombu Katai sa nekih 20-ak metara međutim Čupić sjajno paradom skida ovaj šut. Zvezda je rastrčana, konstano pritiska protivnika i u igri se vidi jasna želja da se postigne drugi gol.

46. minut – Utakmica je nastavljena.

KRAJ 1. POLUVREMENA

PRVO POLUVREME

45. minut  – GOOOOOOOL! Krenuo je u solo prodor Katai, nanizao je par igrača Ararata i uputio neodbranjiv šut sa ivice šesnaesterca u desni ugao Čupićevog gola. 0:1

44. minut – Beležimo i šut Kange sa nekih 20-tak metara ali pored gola.

40. minut – Nižu se šanse pred golom Ararata, Katai je iskosa sa desne strane šutirao ali je opet Čupić sačuvao svoju mrežu.

33. minut – Najozbiljnija prilika za Zvezdu na utakmici, centrirao je Ben iz kaznenog dok je na desnoj strani terena utrčao Katai koji je uhvatio volej i šutirao malo pored gola.

25. minut – Još jednom Ivanić u sjajnoj šansi. Izbacio ga je Kanga a ovaj se našao sam sa Čupićem golmanom Ararata koji je izašao dovoljno da zatvori ugao i tako osujeti veznjaka crveno-belih.

24. minut – Na pas Falćinelija, Ivanić šutira glavom visoko preko gola.

10. minut – Prva dobra šansa za Zvezdu šutirao je Falćineli iz kaznenog glavom ali je golman nominalno domaćih bio na pravom mestu.

8. minut – Ararat je imao ozbiljnu šansu, šutirao je Lima preko gola nakon što je ispratio kontranapad svog tima.

1. minut – Utakmica je počela.

SASTAVI:

Ararat: Čupić, Alemao, Vakulenko, Menenšeš, Humanes, Šahinjan, Gufran, Sanogo, Lima, Martinez, Narsing

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Pankov, Degenek, Gajić, Nikolić, Kanga, Katai, Ivanić, Ben, Falćineli

Meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Ararata će se, zbog situacije u Jermeniji, igrati na neutralnom terenu, na stadionu “GSP” u Nikoziji.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da crveno-beli uopšte nisu razmišljali o tome gde će se igrati meč protiv Ararata i istakao da njegova ekipa zna šta treba da uradi na terenu, kao i da je siguran u svoje momke.

– Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju – rekao je Stanković.

– Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo – da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope – dodao je on.

Stanković je naveo da je najvažnije kako ekipa izadje na teren i dodao da je siguran da će njegovi fudbaleri pokazati ono najbolje.

– Temeljno smo analiriali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izadje na teren. Ko god od igrača bude izašao na teren znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera bići veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi – istakao je Stanković.

Utakmica se igra večeras od 19.00 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here