Foto: MN Press
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i drugi trijumf u Ligi Evrope ove sezone pošto su u 2. kolu na gostovanju u Razgradu slavili protiv Ludogoreca 1:0.

Od samog početka viđen je prilično neizvestan meč. Ludogorec je odmah napao i imao odličnu priliku u 2. minutu, ali je rezultat ostao nepromenjen. Najbolju priliku Zvezda je imala u 26. minutu kada je lopta došla do Bena u šesnaestercu, a on je “povukao” u levo, šutirao, ali pored gola.

Do kraja poluvremena  golova nije bilo.

U nastavku, Zvezda je zaigrala mnogo bolje. U 54. minutu Dioni je presekao loptu na sredini terena, usledila je kontra Zvezde, ali je francuski napadač loše dodao do Bena. Bila je to najava mnogo bolje igre crveno-belih. Pavkov je zamenio upravo Dionija, a utisak je da je njegov ulazak u igru dodatno pokrenuo ceo tim.

Tako je u 63. minutu, posle odbijene lopte, Kanaga u trku, sa nekih 16 metara, snažno šutirao i pogodio mrežu domaćeg tima.

Nizale su se prilike za crveno-bele, a desetak minuta posle vodećeg gola, Pavkov je odlično glavom spustio loptu do Bena koji šutira u golmana Kalina.

Do kraja meča, usledila su nova uzbuđenja. Tako je SIsinjo faulirao Pavkova u 78. minutu i dobio drugi žuti karton. I pored toga, dva minuta kasnije, Ludogorec je sa igračem manje u 80 minutu propustio odličnu priliku kada je šut Čibote otišao pored stative.

Zvezda je izdržalaa nalet domaćih za konačnih 1:0 i drugu pobedu srpskog tima u Ligi Evrope.

TOK UTAKMICE: LUDOGOREC – CRVENA ZVEZDA 0:1

II Poluvreme

80. minut – Ludogorec je promašio zicer. Greška Erakovića, usporenist i Popovića, ali je šut Čibote otišao tik pored stative. Velika sreća za Zvezdu.

78. minut – Posle faula nad Pavkovom, Sisinjo dobija drugi žuti karton. Ben izvodi slobodan udarc, a lopta odlazi preko gola.

75. minut – Nastavlja se odlična igra Zvezde! Pavkov je odlično glavom spustio loptu do Bena koji šutira u golmana Kalina.

63. minut – Goool! Kanga  je strelac! Poslednjih nekoliok minuta Zvezda je napadala gol Ludogoreca. Utisak je da je ulazak Pavkova potpuno porenuo crveno bele. Tako je posle odbijene lopte, Kanaga u trku, sa nekih 16 metara, snažno šutirao i pogodio mrežu domaćeg tima. 

 

54. minut – Dioni je presekao loptu na sredini terena, usledila je kontra Zvezde, ali je francuski napadač loše dodao do Bena.

50. minut – Odlična kontra Zvezde. Ivanić je dobio odličnu loptu po levoj strani, ali nije uspeo da dođe do lopte na vreme.

I Poluvreme

45. minut – Kraj poluvremena. 

42. minut – Ponovo je Zvezda u akciji, dobro ubačena lopta sa desne strane, ali do nje dolaze domaći fudbaleri.

35. minut – Nema novih prilika na obe strane. Utisak je da se Zvezda oslobodila pritiska i da sve više napada Ludogorec.

26. minut – Najbolja prilika za Zvezdu od početka meča. Lopta je došla do Bena u šesnaestercu, on je “povukao” u levo, šutirao, ali pored gola.

18. minut – Pritisak Ludogoreca, Zvezda se povuklana svoju polovinu.

9. minut – Gonkalves je imao dobru priliku, ali je njegov šut izblokiran.

5. minut – Igra se uglavnom na sredini terena.

2. minut – Imao je Ludogorec priliku da odmah dođe do vođstva, ali rezultat ostaje nepromenjen.

SASTAVI: 

Ludogorec: Kalina, Ikoko, Sa, Plastun, Nedjalkov, Bađi, Santana, Tekpetej, Jankov, Despodov, Sotiriu.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Srnić, Dioni.

Zvezda će u Bugarskoj igrati bez četvorice standardnih prvotimaca koji su pozitivni na korona virus – Milana Borjana, Miloša Degeneka, Aleksandra Dragovića i Aleksandra Kataija.

Crveno-beli putuju u Razgrad posle ubedljive pobede protiv Novog Pazara (4:0), dok su kolo pre toga remizirali u “Večitom derbiju” protiv Partizana 1:1.

S druge strane, Ludogorec dočekuje Zvezdu posle pobede nad Botevom iz Vraca od 3:1. Takođe, ova ekipa je slavila i u kup utakmici protiv Spartaka, dok je poražena u prvenstvu od Slavije iz Sofije sa 1:0.

Meč je na program u četvrtak, 30. Septembra, od 21 sata i igra se na “Ludogorec Areni” koja ima kapacitet nešto veći od 10.000 ljudi. Prenos ove utakmice možete pratiti na RTS-u, kao i na kanalu Arene sport.

– Momenat nije najbolji, ali mi smo Crvena zvezda, nećemo tražiti izgovore. Imamo momke koji su željni utakmica i sigurno će odmeniti naše lidere koji imaju koronavirus – rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Ludogorec je ekipa koja dosta menja i rotira i formacijski i igrački, ne verujem da će moći da nas iznenade, možda ćemo iznenaditi mi njih, dodao je Zvezdin trener.

– Radimo i uklapamo tim u odnosu na ono što imamo na raspolaganju. Stavio bih Ludogorec na nivo Brage po kvalitetu i ne obraćamo pažnju na istorijat duela protiv Bugara – rekao je Stanković.

On je dodao da su El Fardu Ben i Milan Pavkov na raspolaganju, ali da nije siguran hoće li moći da zaigraju od prvog minuta.

– Pobeda protiv Brage donela nam je mir, idemo na pobedu u Bugarskoj, mada bi i remi bio dobar rezultat – poručio je Stanković.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here