Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju tekvondistkinje Millica Mandić i Tijana Bogdanović i strelac Damir Mikec, doputovali su jutros u Beograd.

Osvajače olimpijskog zlata, srebra i bronze na beogradskom aerodromu dočekali su rodbina, prijatelji, predstavnici saveza i klubova uz ovacije, aplauze, balone, srpske zastave i muziku.

Dočekao ih je i ministar sporta Vanja Udovičić, kao i mnogobrojni predstavnici medija.

Na konferenciji za medije, Milica Mandić nije krila zadovoljstvo osvojenim odličjem:

– Hvala svima što ste došli da nas podržite. Meni je sve poznato. Niko nikada nije u našem sportu posle 9 godina oosvojio još jedno zlato. naravno, pritisak je uvek bio tu, ali smo sa njim naučili da se borimo. Emocije se još nisu slegle. Nerealno je kada sama sebi izgovorim da sam nosioc dva olimpijska zlata – istakla je Milica Mandić

Tijana Bogdanović objasnila je kako je došla do odličja i šta se sve dešavalo posle prve izgubljene borbe.

– Kada smo kretali, znali smo gde idemo, znali smo težinu i veličinu turnira. Zaista sam zadovoljna bronzanom medaljom, nema razloga d budemo tužni. Ceo svet mi se srušio kada sam izgubila prvu borbu. Imala sam vremena da se isplačem i osvojim onda bronzu.

Trener srpske tekvondo reprezentacije, Dragan Jović je istakao da je timski rad bio od velikog značaja za osvajanje medalja:

– Za naš sport je izuzetno da se prati jer samo kada se osvoji olimpijska medalja ima ovoliko medija. Ovo je bio najveći cilj u mojoj karijeri. Nikada ne možete da znate hoćete li ili nećete da osvojite medalju, ali ako imate talentovane devojke, tim, državu koja stoji iza vas imate šansu da probijete svaki zid. Njih dve jesu predvodnice našeg sporta i verujem da ćemo u Los Anđelesu biti sa jednako uspešnim takmičarima.

Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u streljaštvu, nije krio zadovoljstvo posle prve medalje na Igrama:

– Zaista znači cela vaša podrška. Mojim koleginicama je ovo postalo normalno. Srce mi je puno. Jedino mi je ovo još falilo. Počastvovan sam što sam u mom sportu uspeo da prikupim medalje sa svih borilišta. Čast mi je što sam deo sporta koji donosi medalje našoj zemlji još od Seula 1988. godine. Mi imamo još kvalitetnihi strelaca na Igrama koje bodrimo. Odavde navijamo za sve njih. Ostaje gorak ukus četvrtog, najgoreg mesta, sa Zoranom. Bili smo tako blizu i nadam se da ću se osvestiti za koji dan. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz.

Usledila su pitanja novinara, a prvo se odnosilo na Milicu Mandić i nastavak njene karijere:

-Sada sam na vrhuncu svoje karijere. Nisam zamišljala da ću moći da nastavim. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus, to nije malo. Imaću 33, 34 godine, a to nije malo imajući u vidu sate treninge koji su potrebni. Ali polako… Ovo je zaista uspeh sve nas i trenutno ne bih mnogo razmišljala. Volela bih da uživam u ovom momentu.

  

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here