Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u Matea Beretinija sa 3:1 (6;3, 6:2, 6:7, 7:5) i plasirao se u polufinale Rolan Garosa u kojem će igrati protiv Rafaela Nadala!

Posle Nadala koji je tokom dana sa 3:1 savladao Dijega Švarcmana, na red je došao Novak i potpuno opravdao ulogu favorita. Od samog starta meča protiv odmornog Beretinija, koji nije igrao duel osmine finale posle povlačenja Federera sa turnira, Novak je diktirao ritam meča.

Tokom prvog seta vodila se velika borba za svaki poen, a Beretini je u 4 navrata bio u situaciji da dođe do brejka, ali svoje šanse ne koristi. Đoković je tako Koristio u svaki ugao terena. Odličnim riternima uspevao je da dobro namuči rivala i iskoristi jednu od svoje dve brejk lopte. Posle potvrde brejka, Nole osvaja set za početno vođstvo.

U nastavku, viđena je slična slika. Velika borba, brejk šanse, dobra igra Beretinija, a onda greške koje Đoković koristi i i pravi brejk za 3:2. Od tog momenta, Italijan vezuje greške, igra promenljivo, a Novak pravi brejk i povećava vođstvo na 5:2, a onda sigurnim servisom osvaja i drugi set.

Treći set je bio mnogo neizvesiji. Beretini je smanjio broj grešaka, nije se šteo i maksimalno je igrao vaki poen. Tako je je Novak morao dobro da se oznoji za svaki gem. Tako se posle 6:6 ušlo u taj-brejk u kojem se Beretini bolje snašao, osvojio set i produžio meč.

U nastavku, nastavio je Italijan sa odličnom igrom, a posle 3:2 za Novaka, napravljena je pauza u kojoj je publika, prema važećim epidemiološkim merama, napustila stadion.

Po povratku tenisera na teren, Novak je uspeo da dođe i do brejk lopte i imao je priliku daza vođstvo, ali je Beretini podigao nivo igre, i izjednačio. Poslednjim poenom u gemu, naterao je Novaka da promeni stranu, a on je proklizao i žestoko pao.

Posle nezgode, Novak je napravio pauzu, očistio se od šljake, a gem asnije zatražio je pomoć lekara koji mu je sanirao ranu na šaci.

Do kraja, uspeo je Novak da dođe do 6:5, a onda je na servis Beretinija došao do 2 meč lopte koje nije iskoristio. Usledila je i treća koju je uspeo da iskoristi za 7:5 i pobedu u duelu s Italijanom.

Da podsetimo, Novak će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – MATEO BERETINI 1:0 (6:3, 6:2,6:7)

IV Set

6:5 – Novak je snažnim servisom osvojio novi gem.

5:5 – Nema promene rezultata ni nove prilike za brejk. Italijan servira odlično i ne dozvoljava Novaku prostor da ozbiljnije zapreti i dođe do brejka.

3:3 – Imao je brjek šansu Novak, ali je Beretini podigao nivo igre, i izjednačio. Poslednjim poenom u gemu, naterao je Novaka da promeni stranu, a on je proklizao i žestoko pao.

3:2 – Novak igra odlično, ali ne može da dođe do brejka i prelomi meč. Igrači su nakon ovog gema otišli u svlačionicu i čeka se publika da napusti stadion zbog policijskog časa u Parizu.

1:1 – Bereitini je podigao nivo igre. Igra rizičnije i to mu se isplati.

III Set

6:7 – Beretini je bolji u taj-brejku i osvja set. Nastavlja se meč!

6:6 – Novak osvaja gem. Igra se taj brejk!

5:5 – Nastavlja se igra nerava u 3, setu. Nema brejka.

4:4 – Nastavlju Novak i Beretini sa odličnim tenisom. Osvajaju poene na svoj servis i čekaju priliku za brejk.

3:3 – Đoković servira snažno i osvaja gem sa nulom.

2:2 – Velika borba u 2. setu. Igraju se dugi gemovi, ali brejkova nema.

1:1 – Obojica tenisera osvjaju poene na svoj servis na startu trećeg seta.

II Set

6:2 – Nole potvrdio brejk i osvoji o drugi set. 

5:2 – Brejk Đokovića! Beretini ponovo greši, a Novak to kiristi. Novim brejkom dolazi na korak od osvajanja drugog seta. 

4:2 – Novak uspeva da potvrdi brejk.

3:2 – Brejk Đokovića! Novak uspeva da u pravom momentu napravi brjek. Osetio je Novak da je njegov rival uzdrman i da počinje da greši. U pravom momentu je “dodao gas”, napao i uspeo da dođe do prednosti.

2:2 – Beretini je uzdrman. Vodi se žestoka bitka za svaki poen, a Novak ima prednost jer je njegov rival izgubio 3 poena na mreži.

1:1 – Ponovo odličan početak obojice tenisera. Vodi se velika borba za svaki poen.

I Set

6:3 – Beretini je ponovo osvojio gem na svoj servis, a onda je Novak sigurnom igrom, posle 40:0, odličnim servisom osvojio prvi set. 

5:2 – Ponovo je Beretini došao u situaciju da napravi brejk. Ipak, Novak uspeva da osvoji gem.

4:2 – Siguran je ovoga puta na servisu Beretini. U jednom od kraćih gemova smanjuje rezultat.

4:1 – Uspeo je Novak da potvrdi brejk i ubeldjivo vodi u prvom setu.

3:1 – Brejk Đokovića! Koristio je u ovom gemu svaki ugao terena. Odličnim riternima uspevao je da dobro namuči rivala i dođe do dve brejk lopte od kojih jednu koristi. 

2:1 – U tri navrata Novak je morao da se bori za poene posle drugog servisa, i u sva tri navrata je izgubio pa je Beretini imao brejk loptu na 30:40. Ponovo Novak uspeva da osvoji poen zahvaljujući mnogo boljem servisu.

1:1 – Žestok početak dvojice tenisera. Od starta. Novak igra dobro, ali je Beretini odlučio da napadne od početka. Tako je posle 40:40, Italijan došao do prednosti i imao brejk loptu. Ipak, Novak uspeva da se odbrani i osvoji gem. Sa druge strane, Beretini je siguran na servisu i poravnava rezultat na startu.

Posle duela sa Lorencom Musetijem, Đoković će protiv još jednog Italijana pokšati da se plasira u polufinale gde će grati protiv Rafaela Nadala koji sa 3:1 pobedio Dijega Švarcmana.

Beretini je deveti igrač sveta, a nedavno je osvojio Srbija open, te igrao finale Madrida.

Do sada su se sastajali jednom, na Završnom turniru u Londonu 2019. i tada je pobedu odneo naš teniser.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here