Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedjivo je sa 2:0 (6:2, 6:0) savladao Japanca Keja Nišikorija i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara! 

Đoković je od prvog do poslednjeg minuta na terenu igrao na najvišem nivou, a posle ove pobede plasirao se među 4 najbolja na truniru, pa će se svakako boriti za medalju.

Novak je odigrao još jedan meč u kojem rivalu nije ostavio mogućnost da se razigra i ozbiljnije napadne. Tako je od samog starta krenuo snažno, napravio brejk i poveo. Do kraja seta, Nišikori je uspeo da osvoji tek dva gema, a Novak brejkom overava set sa 6.2.

U nastavku, viđena je slična slika. Novak je odmah napao, napravio brejk i poveo sa 3:0. Do kraja, sa nova dva brejka je rešio sve dileme o pobedniku meča.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – KEI NIŠIKORI 2:0 (6:2, 6:0)

II Set

6:0 – Brejk Đokovića! Novim brejkom Novak overava ubedljivu pobedu. 

4:0 – Brejk Đokovića! Novak je potpuno razbio igru rivala i novim brejkom dolazi do ubedljive prednosti. 

3:0 – Đoković potvrdio brejk.

2:0 – Brejk Đokovića! Novak ne dozvoljava rivalu da se razigra. I kako “zapreti” i zaigra boljem, Novak uzvrati jače. Tako je novim brejkom došao do prednosti.

1:0 – Imao je Nišikori priliku za brejk, ali Novak ponovo “dodaje gas” i osvaja gem uz urlik.

I Set

6:2 – Brejk Đokovića! Novak dolazi do novog brejka za 1:0 u setovima.

4:2 – Imao je Novak priliku da novim brejkom dođe do ubedljive prednosti, ali Nišikori uspeva da se izvuče i osvoji gem.

3:1 – Novak je siguran na svom servisu. Sa druge strane, Nišikori osvaja prvi gem na meču.

2:0 – Brejk Đokovića! Odmah na startu meča Novak je napravio brejk.

Ovo će biti njihov 21. međusobni duel, a Đoković vodi 18-2, sa 16 uzastopnih pobeda.

Đoković je prva tri kola na OI prošao sa po 2-0 protiv Dalijena, Štrufa i Davidoviča Fokine, dok je Nišikori prvo iznenadio Andreja Rubljova sa 2-0, potom Markosa Hirona savladao 2-1, a onda i Ilju Ivašku 2-0.

Pobednik ovog meča će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva iz Nemačke i iskusnog Francuza Žeremija Žardija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime