Najbolji teniser sveta plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa pošto je ubedljivom igrom savladao Pabla Kuevasa sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Od samog starta meča Novak je krenuo uspereno i dozvolio rivalu da posle 1:1, napravi bvrejk. Ipak, odmahje uspeo da uzvrati istom merom i izjednači. Usledio je period igre u kojoj su teniseri osvajali poene na svoj servis da bi Đoković napravio brejk za 5:3, koji je uspeo da odbrani i osvoji set.

U nastavku, Novak je igrao sve bolje. Tako je odmah napravio brejk za 3:1, a onda igrao strpljivo i novim brejkom stekao prednost koju Kuevas nije mogao da nadoknadi.

Do kraja, Đoković je nastavio tamo gde je stao u 2. setu. Odmah je napravio brejk, došao do prednosti i rutinski je sačuvao do kraja meča.

Da podsetimo, Novak će na putu do osmine finala imati Rikardasa Berankisa koji je u četiri seta bio bolji od Džejmsa Dakvorta – 7:5, 2:6, 7:6, 6:0.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – PABLO KUEVAS (6:3, 6:2, 6:4)

III Set

5:3 – Novak osvja novi gem i sada je još bliži pobedi u ovom meču. 

4:2 – Siguran je Đoković, posle gema koji je osvojio Kuevas, nastavlja u odličnom ritmu osvaja gem i čuva prednost.

3:1 – Uspeo je Novak da odbrani nalet Kuevasa i osvoji najduži gem na meču. Imao je Urugvajac dve brejk lopte, koje nije iskoristio, pa Novak čuva prednost u 3. setu.

2:0 – Imao je novak dosta muka da odbrani brejk, ali je na kraju uspeo i ubedljivo vodi.

1:0 – Brejk Đokovića! Novak je bez većih problema nastavio tamo gde je stao u 2. setu. Odmah je napravio brejk i došao do vođstva. 

II Set

6:2 – Đoković osvaja i 2. set!

4:1 – Brejk Đokovića! Strpljivo igra Novak. Čekao je svoju šansu i osvojio novi brejk. Put do osvajanja drugog seta mu je potpuno otvoren. 

3:1 – Siguran je Novak. Osvaja poene na svoj servis i čuva prednost.

1:0 – Brejk Đokovića! Nastavlja Novak sa odličnom igrom i dolazi do novog brejk poena. 

I Set

6:3 – Đoković osvojio prvi set! Novak je dozvolio rivalu da na njegov servis povede 40:30. Ipak, uspeo je da zaigra mnogo bolje, i pre svega zahvaljujući odličnom servisu, osvoji gem za 6:1 i prvi set. 

5:3 – Brejk Đokovića! Novak je prvo osvojo gem na svoj serbis, a onda je odličnom igrom došao do brejka. Posle 40:30 Novak je pogodio sam ćoćak terena i osvojio poen za 5:3. Novak servira za 1. set. 

3:3 – Nema bitnijih promena na terenu. Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis. m

2:2 – Brejk Đokovića! Novak je brzo uspeo da prebrodi početnu krizu i odmah se vrati u meč. Posle 40:15, uspeva da osvoji poen i izjednači. 

1:2 – Brejk Kuevasa! Novak je loše odigrao ceo gem, dozvolio rivalu da se razigra i napravi brejk. Kuevas odličan na startu meča. 

1:1 – Novak je ubedljivo osvojio gem na svoj servis. Sa druge strane, Kuevas uzvraća istom merom.

Ovo će biti prvi međusobni duel našeg predstavnika sa trenutno 92. igračem na ATP listi.

Obojica su relativno lako stigli do ove runde, maksimalnim rezultatom je Novak slavio protiv Tenisa Sandgrena, dok je Pablo na isti način savladao Luku Puja.

Đoković je u meču sa Amerikancem pokazao da je i te kako podigao formu na šljaci i da mu je titula u Beogradu prošlog vikenda ulila samopouzdanje.

Urugvajac je učestvovao na Serbia Openu 2, savladao je Miomira Kecmanovića, a onda je ispao od Federika Korije koji mu je očitao lekciju. Najbolji rezultat na Rolan Garosu mu je treće kolo.

Pobednik ovog meča u narednoj rundi ići će na boljeg iz duela Džejms Dakvort – Ričardas Berankis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here