Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja borbu za trofej na Mastersu u Rimu pošto je posle velike borbe savladao Tejlora Frica sa 2:0 (6:4, 7:6)

Novak je od starta krenuo silovito i nije dozvolio rivalu da se razigra, pa otud i brzi brejk koji je uspeo da sačuva do kraja 1. seta za vođstvo od 1:0. Zanimljivo, kiša je skoro od starta počela da pada, ali organizatori su procenili da intenzitet nije toliki da bi se meč prekinuo.

Usledila je prava “trka” sa vremenom i ne baš idealnim uslovima na centralnom terenu u Rimu. Tako je Novak odmah na startu drugog seta napravio novi brejk i došao do prednosti.

Ipak, i pored 2:0, Fric je uspeo da se vrati u set. Tako je prvo osvojio gem na svoj servis, da bi odmah dodatno podigao nivo igre i napravio brejk za izjednačenje.

Kada se činilo da će meč postati neizvesniji, usledio je ekspresni odgovor Novaka koji brejkom ponovo dolazi do vođstva. Posle 5:4, Novak je servirao za pobedu, ali nije uspeo da u ključnim momentima osvoji poen za pobedu. Tako je Fric, po najvećem pljusku došao do 40:15, a onda i do brejka, posle čega je usledila žestoka rasprava Novaka i organizatora!

Kako je pljusak nastavio da se pojačava meč je prekinut, a posle pauze Fric je osvojio poen na svoj servis i poveo.

Do kraja, Đoković je uspeo da izjednači i izbori taj-brejk u kojem je bio bolji za konačnih 2:0.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – TEJLOR FRIC 2:0 (6:3, 7:6 )

II Set

5:6 – Nastavljen je meč u Rimu posle velike pauze zbog kiše. Fric mnogo bolje igra i osvaja poen na svoj servis. Đoković servira za ostanak u setu.

Prema najnovijim informacijama, kiša u Rimu je stala i očekuje se da meč bude nastavljen oko 20 sati.

Prekinut meč u Rimu zbog iznenadnog pljuska koji je prekinuo Đokovića u momentu kada je bio nadomak pobede!

5:5 – Novak je servirao za pobedu, ali nije uspeo da u ključnim momentima osvoji poen za pobedu. Tako je Fric, po najvećem pljusku došao do 40:15, a onda i do brejka, posle čega je usledila žestoka rasprava Novaka i organizatora!

3:2 – Brejk Đokovića! Na najbolji način odgovorio je Novak na bolju igru svog rivala. tako je odmah posle brejka Frica, uzvratio istom merom. 

2:2 – Brejk Frica! Posle početnog vođstva Đokovića, Fric je uspeo da se konsoliduje, napadne i osvoji prvo gem na svoj servis, a onda i brejk za izjednačenje. 

2:0 – Sigurnom igrom, Novak dolazi do ubedljivog vođstva.

1:0 – Brejk Đokovića! Baš kao i u prvom setu, Novak nastavlja da pritiska rivala koji ulazi iz greške u grešku.

I Set

6:4 – Novak osvojio 1. set! Kiša u Rimu pada i nervira tenisere, ali se meč još uvek ne prekida. Đoković je uložio protest sudiji jer mu kapi kiše upadaju u oči dok servira.

5:2 – Odličnom igrom i sigurnim servisom je Đoković došao do prednosti od 5:2 i samo je gem daleko od osvajanja prvog seta.

3:1 – Fric je uspeo da se izvuče i spasi dve brejk lopte i osvoji svoj prvi gem na meču. Đoković je imao 40:15, ali nije uspeo da dođe do novog brejka. Umesto toga, Fric je uspeo da izdrži njegov nalet, izjednači i potom osvoji gem.

2:0 – Brejk Đokovića! Novak je odlično ušao u meč i osvojio poen na svoj servis. Drop šotovima dolazio je do prednosti i odmah napravio brejk. Ipak, ono što trenutno ometa tenisere jeste kiša koja je ranije bila najavljivana, ali za 17 sati. 

Uoči meča:

Novak je kao nosilac na turniru bio slobodan u prvoj rundi, pa će svoj prvi meč u prestonici Italije odigrati upravo protiv Frica.

Američki teniser je u prvom kolu bio bolji od Britanca Danijela Evansa 2:0 (6:3, 6:2), a meč je trajao samo 78 minuta.

Đoković je protiv Frica igrao tri puta i ima maksimalan učinak. Dva puta ga je pobeđivao na šljaci i jednom na tvrdoj podlozi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here