Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno u gostima sa Turskom, 2:2 u meču 4. kola Lige nacija sa Turskom, u kojem su Orlovi ispustili prednost od 2:0. 

Srbija je loše počela ali je uspela da dođe do gola! Trebalo je petnaestak minuta Orlovima da se oslobode pritiska i napadnu gol rivala. Lopta je na levoj strani došla do Ristića koji je odlično centrirao, a Sergej Milinković-Savić je glavom sa nekih 5 metara poslao loptu u mrežu.

Sredinom poluvremena, Orlovi su se potpuno oslobodili pritiska i napadaju gol rivala. Posle faula na sredini terena, koji je izveo Kolarov, lopta je došla do Lazovića. On šalje loptu ka Ristiću koji je za malo neprecizan sa peterca. Do kraja poluvremena, usledio je mirniji period igre pa je rezultat ostao nepromenjen.

Odmah na startu 2. poluvremena Milenković je posle kornera imao priliku za gol, ali lopta prelazi preko prečke.

Napadi Orlova su se nastavili, pa je Đuričić u 49. minutu oboren u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na belu tačku. Aleksandar Mitrović je izveo penal i bio siguran za vođstvo Srbije od 2:0.

Ipak, posle 2. gola Srbije, desetak minuta kasnije usledilo je opuštanje. Posle odličnog duplog pasa na šesnaesteru, Čalhanoglu je prošao kroz odbranu i postigao gol za Tursku.

Turska je ponovo podigla nivo igre i zaigrala mnogo bolje u nastavku. Vezanim napadima pritiskali su Orlove sve više. Posle jedne od akcija, gust blok Orlova učinio svoje, lopta je odbijena van 16 metara, ipak samo do Čalhanoglua čiji je udarac u mrežu skrenuo Tufan.

Ipak, priliku za novo vođstvo imala je Srbija u 82. minutu. Vlaghovićev udarac glavom sa gol-linije osujetio je jedan igrač Turske, iza golmana koji je bio savladan.

Do kraja, Srbija je napadala, stvarala šanse, ali je rezultat ostao nepromenjen.

II Poluvreme

90. minut – Kraj meča!

82. minut – Nova prilika za Srbiju! Vlaghovićev udarac glavom sa gol-linije osujetio je jedan igrač Turske, iza golmana koji je bio savladan.

76. minut – Gol! Turska je ponovo podigla nivo igre i zaigrala mnogo bolje u nastavku. Vezanim napadima pritiskali su Orlove sve više. Posle jedne od akcija, gust blok Orlova učinio svoje, lopta je odbijena van 16 metara, ipak samo do Čalhanoglua čiji je udarac u mrežu skrenuo Tufan.

64. minut -Odlična prilika za Srbiju da uveća vođstvo. Ipak prekombinovali su naši ofci, Orlovi. Sergej je umesto šuta išao na progravanje, i pogrešio. Turci su se odbranili.

58. minut –  Gol! Posle 2. gola Srbije, usledilo je opuštanje. Posle odličnog duplog pasa na šesnaesteru, Čalhanoglu je prošao kroz odbranu i postigao gol za Tursku.

49. minut – Gol! Đuričić je oboren u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na belu tačku, a aALeksandar Mitrović je siguran. Ovim golom Mitrović je napravio novi korak ka listi najboljih strelaca naše zemlje.

46. minut – Odmah na startu 2. poluvremena Milenković je posle kornera imao priliku za gol, ali lopta prelazi preko prečke.

I Poluvreme

45. minut – Posle vođstva Srbije i prilike za Ristića, usledio je mirniji period igre. Srbija vodi na poluvremenu.

40. minut – Mirniji period igre bez šansi na obe strane.

29. minut – Nova prilika za Srbiju! Orlovi su se potpuno oslobodili pritiska i napadaju gol rivala. Posle faula na sredini terena, koji je izveo Kolarov, lopta je došla do Lazovića. On šalje loptu ka Ristiću koji je za malo neprecizan sa peterca.

22. minut – Gol! Srbija je loše počela ali je uspela da dođe do gola! Trebalo je petnaestak minuta Orlovima da se oslobode pritiska i napadnu gol rivala. Lopta je na levoj strani došla do Ristića koji je odlično centrirao, a Sergej Milinković-Savić je glavom sa nekih 5 metara poslao loptu u mrežu.

14. minut – Posle 15 minuta, Turska igra mnogo tečnije i sa većom idejom u napadu. Za razliku od meča sa Norvežanima, postavka igre Orlova ne odgovara na najbolji način igri rivala. Uglavnom se igra na polovini Srbije.

10. minut – Srbija se delimično oslobodila pritiska. Posle 10 minuta uspeli su Orlovi da prenesu loptu na pravi način i po desnoj strani zapretili preko Lazovića. Promene rezultata nema.

5. minut – Turska je žestoko počela od samog starta meča. Za samo 5 minuta stvorili su 3 šanse i dva puta šutnuli u okvir gola Dmitrovića, ali je srpski golman bio siguran. Za sada, Srbija se brani i vreba šansu iz kontranapada.

Uoči meča:

Selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na sedmoricu igrača – Dušana Tadića, Luku Milivojevića, Emila Rockova, Marka Grujića, Strahinju Pavlovića, Aleksandra Kataija i Sašu Zđelara.

Kako se navodi na sajtu FSS-a, oni su u dogovoru s klubovima dobili dozvolu selektora da ranije završe reprezentativne obaveze.

Orlove predvodi trio najistaknutijih igrača iz Osla, najzaslužnijih za trijumf nad Norveškom – Sergej, Đuričić i Lazović.

SASTAVI 

TURSKA: Gunok – Čelik, Demiral, Tekderim, Kaldirim – Tufan, Jokušlu – Under, Čalhanoglu, Karaman – Jilmaz.

SRBIJA: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Maksimović, Lukić, Ristić – Milinković-Savić, Đuričić – A. Mitrović.
Takođe, Oovaj duel je borba za beg od poslednjeg mesta, jako je bitno da Orlovi dođu do bodova zbog činjenice da bi pred žreb grupa za kvalifikacije za SP mogli da budu u drugom šeširu.

Bugarin Georgi Kabakov biće na centru “Turk Telekom” stadiona, a pomagaće mu Martin Margaritov i Dijan Valkov. Četvrti arbitar će biti Nikola Popov.

Srbija je u prva tri kola Lige nacija doživela dva poraza i remi, ali je najbitnije to da su Orlovi dobili Norvešku u Oslu i da će igrati finale baraža.

Turci su, s druge strane, osokoljeni remijem u Moskvi protiv Rusije, a prethodni su igrali i 3:3 na gostovanju Nemačkoj u sklopu prijateljskog meča.

Ne računajući ovaj nedavni meč koji je odigran u Beogradu, Turska i Srbija (Jugoslavija) su odigrali devet međusobnih susreta. Zanimljivo, večerašnji domaćin je slavio samo jednom – i to davne 1931. godine na Balkanskom kupu.

Plavi su upisali pet pobeda, poslednju u gostima 1987. godine, i tri meča su zavrešena bez pobednika.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here