Partizan stao na korak od pobede: Majstoriju Uroševića “pokvario” rezervista Genta (VIDEO)

0
Foto: MN Press
Fk Partizan

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 meč 4.kola grupne faze Lige konferencija protiv Genta i tako zadržali drugo mesto na tabeli. 

Od starta meča, viđena je velika borba na obe strane. Tokom prvog dela nije bilo golova, a onda je u nastavku Urošević doveo cro-bele do prednosti, koju je nekoliko minuta kasnije anulirao Tisudali posle sjajnog volej udarca.

Posle ovog meča Gent ima 10, a Partizan 7 bodova.

Od starta meča crno-beli su pokazali da nisu došli u Belgiju kako bi se branili. Gent jeste imo početnu inicijativu, stvarao šanse, ali je Partizan bio konkretniji. Tako je tokom prvog dela Gent u samo dva minuta postigao dva pogotka, ali su oba poništena. Sa druge strane, Natho je u 28. minutu pogodio stativu.

U nastavku, Partizan se oslobodio pritiska, a u 66. minutu viđen je najbolji potez na meču kada je Menig na ivici šesnaesterca dodao do Slobodana Uroševića, koji se fintom oslobodio svojih čuvara i poslao loptu u gornji desni ugao golmana Bolata.

Do kraja, Gent je napadao i stvarao šanse, a u 80. minutu usledilo je izjednačenje posle odlične akcije. Sa desne strane, centrirao je Čekvatadze, a Tisudali je odlično reagovao na petercu i volej udarcem postigao gol za 1:1.

Do kraja, Gent je pojačao pritisak, ali rezultat je ostao nepromenjen.

TOK UTAKMICE: GENT – PARTIZAN 1:1

 

II Poluvreme

86. minut – Pritisak Genta.

80. minut – Gooool za Gent, strelac je Tisudali! Posle centaršuta sa desne strane Čakvetadzea i Tisudali je volej udarcem sa peterca pogodio mrežu Partizana i izjednačio.

76. minut – Prva izmena kod crno-belih, Natho je hramljući izašao iz igre, na terenu je Milan Smiljanić.

69. minut – Nova prilika za Partizan! Rikardo je dobio loptu na 5 metara, ali nije uspeo da je zahvati na pravi način.

66. minut – Goool! Partizan vodi pogotkom Uroševića! Menig je na ivici šesnaesterca dodao loptu levo do Uroševića koji je ušao u kazneni prostor, fintom se oslobodio svojih čuvara i poslao loptu u gornji desni ugao golmana Bolata. 

63. minut – Gent ponovo ima inicijativu. Partizan se povukao na svoju polovinu terena i čeka priliku da iz kontranapada ugrozi gol domaćih.

55. minut – Odlična prilika za Partizan, Rikardo Gomeš je prošao po levoj strani, centrirao po zemlji, a lopta se odbila do Jojića koji snažno šutira, ali se lopta odbija od Ngađui. Sa druge strane, šansu je imao i Gent, ali je golman Popović ponovo odlično reagovao i zaustavio šut Kastromontesa.

50. minut – Posle nešto mirnijeg perioda, ponovo se ugra brže.

46. minut – Poelo je drugo poluvreme.

I Poluvreme: 

45. minut – POLUVREME

43. minut – Nešto mirniji period igre, bez konkretnih šansi na obe strane.

36. minut – Gent ponovo ima inicijativu, ali nema prilike za gol.

28. minut – Prečka! Najbolja prilika za Partizan. Natho je izveo slobodan udarac, a lopta pogađa prečku.

21. minut – Odlična prilika za Partizan. Pantić je prošao po levoj strani šutirao, a njegov udarac zaustavio je golman Bola.

18. minut – Inicijativa domaćih fudbalera koji lako dolaze do prilika za gol. Još jedan gol je poništen Gentu, iskusni Depoatr je matirao Popovića, ali je napravio faul u napadu nad Miletićem.

16. minut – Kastro-Montes je pogodio mrežu Partizana, ali je engleski sudija Kavana uvažio asistenciju pomoćnika i pokazao da je ofsajd.

12. minut – Novi pokušaj domaćina iz kornera, centrirao je Sven Kums, golman Popović bio nesiguran, ali se jedan od visokih fudbalera domaćina nije snašao.

9. minut – Oslobodio se Partizan startnog pritiska domaćina, lepo su kombinovali Urošević i Pantić po levoj strani, ali centaršut Partizanovog ofanzivca nije bio precizan i lopta je završila u gol-autu.

4. minut – Odličan početk domaćih fudbalera. Jojić je pogrešio, Sven Kums je odlično šutirao u donji desni ugao gola Partizana, ali je golman Popović odlično reagovao i odbranio.

Crno-beli su pre dbe nedelje poraženi od istog rivala 1:0 u Beogradu, a ovo je prilika za revanš u kojem bi pobednik zauzeo prvo mesto u grupi.

SASTAVI

Partizan: Popović – Miletić, Vujačić, Saničanin – Miljković, Pantić, Natho, Jojić, Urošević – Menig, Rikardo Gomeš.

Gent: Bolat – Hanke-Olsen, Ngađu, Okumu, Fortuna – Kastro-Montes, Ovusu, Kums, Bežus – Ođiđa-Ofoje, Depotr

Ko sudi meč

Fudbalerima Partizana će u Gentu suditi jedan od najboljih sudija Premijer lige, Kris Kavana, a pomoćnici će mu biti Danijel Kuk i Hari Lenard. Kavana već nekoliko sezona deli pravdu u najjačoj ligi sveta, a od prošle sezone sudi i u Evropi.

Izjave trenera

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević kaže da ekipa željno očekuje gostovanje protiv Genta u Ligi konferencija i da se nada najboljem rezultatu.

– Imamo jednu lepu utakmicu, izgubili smo na našem stadionu od njih i pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svetu. U dobrom sam momentu, željno iščekujemo tu lepu utakmicu za nas. Nadamo se najboljem – rekao je Stanojević na jučerašnjoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Stanojević je istakao da će u Belgiju otputovati oslabljeni, bez nekoliko igrača među kojima su Saša Zđelar, Filip Holender, Lazar Marković i Aleksandar Šćekić. Gent stalno rotira u napadu, to može da bude iznenađenje, ostalo je sve jasno, rekao je Stanojević.

– Pratili smo utakmice, nema dilema kako igrati. Nama nedostaju neki igrači, igramo na njihovom stadionu, moramo da napravimo rezutlat, ako želimo nešto da uradimo. Biće drugačije, ali nikad se ne zna šta će biti na terenu. Nadam se da će rezultat biti drugačiji.

Stanojević zbog crvenog kartona i kazne UEFA neće moći da vodi ekipu sa klupe.

– Sve ćemo pripreminti. Ja ću biti pomoćni trener sa tribina koji sugeriše, tako da ću biti pomoćni trener Duljaju i Vukašinoviću, da im sugerišem i dam neke savete – rekao je Stanojević i objasnio kakav je portokol u ovakvoj sitauciji.

– Toliko smo imali obaveza i toliko smo se dogovorali oko svega da nismo sve detalje pratili. Dogovarali smo se kako ćemo funkcionisati, a te detalje ću sa ljudima iz kluba da na pravi način definišem. Malo sam se iz medija informisao. Dobio sa iz kluba papir, ali nismo se toliko bavili – rekao je Stanojević.

Defanzivac Nemanja Miletić kaže da ekipa jasan cilj sutrašnjoj utakmci.

– Sigurno jedna teška utakmica, videli smo i u prvom duelu o kakvoj ekipi se radi. Oni su bili bolji za jedan gol, možda su imali sreće u poslednjih 20 minuta. Idemo u Belgiju da pokušamo da pobedimo. Idemo da svim snagama probamo da dobijemo meč – rekao je Miletić.

Očekivani sastavi

Genk (3-5-2): Bolat, Hanče Olsen, Okumu, Ngade, Kums, De Sart, Samois, Fortuna, Ođiđa Ofoe, Bezos, Tisoudali

Partizan (3-5-2): Popović, Miletić, Vujačić, Saničanin, Natho, Miljković, Urošević, Pantić, Jojić, Menig, Rikardo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here