Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Babić, Milunović, Rodić – Jovančić, Jovičić, Marin, Ben (od 85. Vukanović), Ivanić (od 63. Jevtović) – Boaći (od 72. Pavkov)

Helsinki: Rudakov – Toivomaki, Rafinja, Obilor – Mensah, Dalstrom, Para Sinistera, Kairinen, Alho, Tarasov – Riski

Golovima Ričmonda Boaćija u 27. i Milana Pavkova  u 90. minutu, Crvena zvezda ima lepu prednost pred revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija.

Ričmond Boaći je posle Suduve, matirao i golmana Helsinkija. Drugi gol Zvezdinog napadača u kvalifikacijama, posle vrlo preciznog centrašuta Mirka Ivanića sa desne strane. Boaći je na korak od gol-linije glavom zatresao mrežu.

Njegova zamena Milan Pavkov je na samom kraju digao prednost Zvezde. Marin je klizeći centrirao, Toivomaki nesmotreno izbacio glavom pravo na nogu Pavkova.

Revanš je 30. jula u Finskoj.

Kraj meča!

– 90. minut – GOL! 2:0! MILAN PAVKOV!

– 86. minut – Jevtović u ozbiljnoj prilici. Izgledan pokušaj unutar šesnaesterca, ali neprecizan šut.

– 85. minut – Poslednja izmena Vladana Milojevića: Ben ustupa mesto Aleksi Vukanoviću.

– 72. minut – Izlazi i strelac gola Ričmond Boaći, ulazi ljubimac navijača Milan Pavkov.

63. minut – Prva izmena na utakmici: asistent za sada jedinog gola Ivanić izlazi, ulazi Jevtović.

– 58. minut – Rodić drugi fudbaler crveno-belih sa žutim kartonom.

– 57. minut – Lepa akcija Zvezde. Marin je na kraj leve gol-aut linije spoljnom stranom ubacio na liniju peterca. Ivanić je pokušao atraktivno petom, ali nedovoljno da se ugrozi gol rivala.

– 53. minut – Helsinki u seriji polu-šansi. Bez velike opasnosti po Borjana.

– 46. minut – Domaći nastavljaju žestoko. U prvom kontranapadu se Rodić ubacuje iz drugog plana i sa leve strane iskosa šutira pravo u golmana Rudakova.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena. 

Crvena zvezda vodi golom Ričmonda Boaćija u 27. minutu.

– 45. minut – Dupli pas Marina i Jovančića. Lopta zakačila stopalo defanzivca Helsinkija i leti preko gola, inače bi bilo mnogo opasnije.

– 41. minut – Vrlo dobar šut Marina iz slobodnjaka. Ciljao je desnu stativu, ali Rudakov na mestu.

40. minut – Još jedan žestok start gostiju. Marko Marin je zgažen, Kairinenu žuti karton.

– 28. minut – Žuti karton za Filipa Stojkovića.

– 27. minut – GOL! 1:0! RIČMOND BOAĆI! Drugi gol Zvezdinog napadača u kvalifikacijama, posle vrlo preciznog centrašuta Marka Ivanića sa desne strane. Boaći je na korak od gol-linije glavom zatresao mrežu!

– 24. minut – VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU! Marko Marin je vukao kontra napad. pratili su ga Ben na levoj i Ivanić na desnoj strani. Marin se odlučio sjajnim pasom za Ivanića, kome Rudakov izleće i spašava Helsinki.

– 15. minut – Riski u čistom ofsajdu. Poništen gol Helsinkija.

– 14. minut – Boaći dobija udarac koleno o koleno od Obilora. Bolna grimasa Zvezdinog napadača. Reaguje lekarski tim i Boaći ustaje.

– 9. minut – Boaći uklizava na petercu, pokušavši da iskoristi centaršut, ali Obilor ispred njega.

– 5. minut – Zvezda ima napadačku inicijativu od samog starta. Helsinki skupljen u svom šesnaestercu.

Počeo je meč! Početni udarac su izveli fudbaleri Crvene zvezde!

Prvak Srbije Crvena zvezda nastavlja put ka drugom uzastopnom učešću u Ligi šampiona. Finski Helsinki je naredni protivnik u kvalifikacijama, posle prolaska litvanske Suduve u prvom kolu.

Atmosfera ispred stadiona “Rajko Mitić”:

Crveno-beli su zabrinule svoje navijače posle utakmice u Litvaniji, završen je bez golova, ali su na svom terenu brzo dali dva gola i pritisak je nestao. Ukupno je bilo 2:1.

Helsinki i crveno-beli su se sastajali prethodno u kvalifikacijama za Kup pobednika kupova u sezoni 1997/98. Finci su na svom stadionu pobedili minimalnim rezultatom, a onda su došli u Beograd i izašli pred navijače Zvezde, koji su fenomenalnom koreografijom začinili duel. Bilo je 3:0 za domaće, dvostruki strelac je bio Dejan Stanković, upisao se i Zoran Njeguš.

Trener Vladan Milojević je oprezan pred prvi susret sa timom iz glavnog grada Finske:

– Posle uvodne prepreke i utakmice sa Suduvom, očekuje nas izuzetno težak protivnik. Helsinki je jako dobra ekipa, jedna ekipa koja je u takmičarskom ritmu. Mi se zahuktavamo, voleo bih da budemo bolji nego u prošlim utakmicama. Njihovo prvenstvo se zasniva na disciplini, organizaciji, timskom duhu. Ne bih izdvajamo nijednog igrača, ceo tim je kompaktan i disciplinovan. Spremali smo se da pružimo maksimum, da odigramo dobru utakmicu. Očekujem lepu predstavu i dolazak velikog broja naših navijača.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here