Inđija se posle osam godina vratila u elitno društvo, i na startu nove sezone Linglong Superlige Srbije dočekala ekipu beogradskog Partizana, ali nije uspela u nameri da bodovi ostanu na Gradskom stadionu.

Inđija – Partizan 0:1 (0:1)

Inđija: Preković – Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov (od 90. Andrejić) – Tomić, V. Janjić (od 81. Dimitrijević).

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Ivanović, Suma (od 84. Smiljanić), Tošić (90+7 Filip Stevanović) – Sadik (od 72. Ožegović).

Meč je obeležila poruka navijača Partizana upućena “Zvezdinim sudijama” a uz transparent su pokazivali i žute kartone, pa je glavni sudija Jovanović prekinuo utakmicu u 50. minutu, prekid je trajao nekih desetak minuta.

Suma je bio među najboljim pojedincima, u 27. minutu je nakon par dorbih driblinga uposlio Zorana Tošića koji je lepo prebacio loptu preko golmana Prekovića i postigao gol.

 

– 97. minut – Kraj utakmice!

– 95. minit – Vladimir Stojković se požalio na bolove u leđima i medicinska ekipa je morala da interveniše, kratak prekid…

– 89. minut – Produžio je sudija Jovnaović utakmicu za 7 minuta!

– 78. minut – Partizan sa igračem manje u nastavku meča!
Drugi žuti pa crveni karton za Đorđa Ivanivića posle nesmotrenog starta!

– 70. minut – Imali su gosti korner, Pavlović je šutirao glavom ali je Preković bio odlično postavljen i uspešno odbranio taj udarac.

– 60. minut – Nova šansa za Sadika, i novi promašaj, šutirao je Nigerijac pravo u golmana.

– 57. minut – Nastavljena je utakmica!

Sudijska trojka na današnjem meču u Inđiji

– 50. minut – Sudija Srđan Jovanović je prekinuo utakmicu zbog transparenta koji su okačili navijači Partizana (jedna od frankcija)… Igrači su van terena!

 

– Počelo je drugo poluvreme…

– Poluvreme!

Parni valjak mnogo bolji u prvom delu utakmice, imali su i nekoliko propuštenih prilika, ali je u par navrata i golman Inđije Preković odlično reagovao pa je rezultat “samo” 1:0 za Partizan.

– 47. minut – Minijatura Sume ispred šesnaesterca Inđije, sa nekoliko driblinga se oslobodio tri igrača u zelenim dresovima i uputio šut ga golu Prekovića, lopta je prošla pored leve stative golmana Inđije.

– 46. minut – Prvi žuti karton na utakmici za Đorđa Ivanovića, igrača Partizana.

– 42. minut – Suma je ponovo uposlio Tošića u šesnaestercu domaćih ali nova intervencija golmana Prekovića!

– 30. minut – Stativa!  Ivanović je iz šesnasterca vratio loptu do Tošića koji sa nekih 16 metara šutira unutrašnjim delom stopala i pogođa okvir gola!

– 27. minut – GOL! 0:1! Zoran Tošić!

Sejduba Suma je lepo “gurnuo” loptu između nekoliko igrača domaćih, utrčao je Tošić i sa nekih osam metara prebacio golmana Inđije.

 

– 23. minut – Imao je Partizan još jednu priliku za gol… Slobodan udarac sa nekih 25 metara izveo je Zoran Tošić ali nije uspeo da prebaci živi zid…

– 21. minut – Ivanović je prošao po levoj strani i šutirao u bliži ugao ali je intervenisao golman Inđije i poslao loptu u korner!

– 19. minut – Velika šansa za Sadika!

Miletić je dodao Sadiku koji je bio na nekih 5-6 metara od gola ali on šutira preko gola.

– 15. minut – Obe ekipe igraju otvoreno na početku susreta, lopta je nešto više u posedu Partizanovih fudbalera…

– 5. minut – Kratak prekid!

Navijači Partizana su sa južne tribine uleteli na teren i ukrali jedan transparent sa istočne strane stadiona, incident nije bio ozbiljnije prirode, ali je svakako policija bila primorana da interveniše.

– 2. minut – Prvi šut na utakmici uputili su domaći fudbaleri…

– Utakmicaje počela, prvi sa centra krenuli su fudbaleri Inđije!

– Tribine Gradskog stadiona u Inđiji su ispunjene do poslednjeg mesta (4.000)…

Tri puta su se dosad sastajali zeleno-beli i Parni valjak, a svaki put su Beograđani slavili. U prvenstvu 2010/11, Partizan je slavio 2:1 u Humskoj i 3:1 u gostima, dok je sezonu ranije, u Kupu Srbije, na svom terenu bio bolji sa 3:0.

Inđija je posle baraža sa Dinamom iz Vranja obezbedila plasman među 16 najboljih timova u Srbiji, dok crno-beli u prošle sezone razočarali navijače igrama u Superligi, ali je utisak popravljen pobedom na Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije.

Cilj Sremaca je da sada imaju ozbiljniju ulogu i da se što duže zadrže u “društvu najboljih”, dok crno-beli žele pehar prvaka posle dve sušne godine u Superligi.

Trener Inđije Srđan Blagojević osloniće se u predstojećoj sezoni isključivo na domaće igrače, dok šef stručnog štaba Partizana Savo Milošević raspolaže ekipom od koje se očekuje da ove sezone ima daleko ozbiljniju ulogu u prvenstvu. Napravio je Milošević velike rezove preko leta, odrekao se nekolicine igrače (Marka Valijentea, Nemanje Nikolića, Gorana Zakarića, Miroslava Vulićevića, Nemanje G. Miletića…), a u Humsku su stigli Periša Pešukić, Igor Vujačić, Umar Sadik, Rajko Brežančić, Dominik Dinga i Aleksandar Lutovac.

Spisak novajlija se ne završava na ovim imenima, u završnoj fazi je transfer Petra Gigića iz Mačve, a očekuje da se ekipi priključe još neki stranci, koji bi trebalo da naprave razliku. Sa pozajmica su se vratili Ognjen Ožegović i Sejduba Suma i njih dvojica ozbiljno konkurišu za tim.

Ekipu je napustio Svetozar Marković, dok dugo najavljivani transfer Rikarda Gomeša još nije realizovan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here