Foto: Tanjug/AP
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez bronzane medalje  na Olimpijskim igrama pošto je u meču za treće mesto poražena od selekcije Francuske 91: 76

Od starta je viđen neizvestan duel. Srbija je povela, ali su Francuskinje uspele da se stabilizuju i brzo preokrenu. Tokom većeg dela prve deonice, izabranice Marine Maljković su jurile prednost rivalki, a onda su serijom od 9:0 preokrenule i povele 23:19.

Usledio je period od 3 i po minuta bez koša za naš tim, a Dugalić postiže koš i prekida seriju Francuske. Ipak naše rivalke uspele su da održe prednost i posle rezultatske klackalice imaju prednost od 3 poena na poluvremenu, 40:43. Sandrin Gruda sa 14 poena je  dominirala u timu Francuske.

U nastavku, bili smo na -7 u jednom momentu, ali je Bruks pogodila za tri i smanjila na 47:51! Ipak, do kraja deonice, Francuskinje su se potpuno opustile i trojkom odgovarale na svaki koš našeg tima. Tako je Srbja u poslednji period ušla sa -11.

Do kraja, Francuska je došla i do 17 poena prednosti, ali se Srbija vraća serijom od 10:0 i prilazi na -9.

Ipak, Francuskinje trojkama ponovo vraćaju prednost i dolazi do bronze.

U timu Francuske Vilijams je postigla 17 poena uz osam skokova i četiri asistencije, te Mijem sa poenom manje uz pet uhvaćenih lopti.

U našem sastavu, Ivon Anderson je bila najefikasnija sa 24 poena uz četiri skoka i pet asistencija, Bruks je dodala 14 poena.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – FRANCUSKA

IV Četvrtina

37. minut, 71:78 – Srbija pravi seriju od 10:0 i smanjuje prednost Francuske.

33. minut, 59:73 – Ivon Anderson pogađa, ponovo je -11. Francuska u svakom napadu troši vreme, igra opušteno i trojkama čuva prednost.

III Četvrtina

30. minut, 56:67 – Košarkašice Srbije imaju dvocifreni zaostatak.

29. minut, 54:65 – Francuskinje uvećavaju prednost i igraju slobodno. Sa druge strane, košarkašice Srbije pokušvaju na svaki način da se vrate u meč i uhvate rezultatski priključak.

26. minut, 50:56– Taman ada se učini da imamo snage za preokret, stigne trojka kazne. Odlično vršimo pritisak u ranoj fazi napada, ali ne branimo šut s polja.

24. minut, 47:51 – Bili smo na -7 u jednom momentu, ali je Bruks pogodila za tri! Francuskinje su konstantno korak ispred i već duže ne možemo da izjednačimo.


II Četvrtina

20. minut, 40:43 – Francuska vodi na poluvremenu. Sandrin Gruda sa 14 poena dominira u timu Francuske. Košarkašice Srbije igraju odlično.

19. minut, 38:38 – Imali su Francuskinje 4 poena prednosti ali Ivon Anderson pogađa ispod koša u padu, a onda i sa poludistance. POnovo je nerešeno.

17. minut, 32:36 – Francuska igra odlično. Ispod koša Gruda pravi velike probleme košarkašicama Srbije.

15. minut, 28:30 – Dugalić postiže koš i prekida seriju Francuske. Ujedno to je i prvi koš Srbije posle tri ipo minuta.

12. minut, 25:23 – Srbija čuva prednost. Francuskinje prate u stopu naše košarkašice.

I Četvrtina

10. minut, 23:19 – Srbija je nešto slabije ušla u meč, a onda se potpuno vratila serijom od 9:0 i vodi protiv Francuske.

7. minut, 17:14 – Srbija pravi seriju od 7:0. Zaigrale su odličnu odbranu izabranice Marine Maljkovič i izjednačile, a posle trojke Jelene Bruks, Srbija vodi +3.

5. minut, 10:14 – Francuskinje igraju odlično na startu i pogađaju koš u nekoliko vezanih napada. Sa druge strane Srbija igra solidno, ali ima dosta promašenih šuteva. Ipak, Bruks odgovara trojkom i smanjuje prednost Francuskinja.

2. minut, 2:5 – Srbija otvarana dobro meč poenima, Francuska uzvraća trojkom, a onda i poenima iz reketa.

Izabranice Marine Maljković, aktuelne šampionke Evrope, će u novom sudaru sa Francuskom imati priliku da osvoje novu medalju i tako postave novi ncionalni rekord kada je reč o broju medalja osvojenih na Olimpijskim igrama.

Dosadašnji najbolji rezultat je iznosio osam medalja i to sa prošlih Igara u Riju. Košarkašice Srbije ukoliko savladaju Francusku, kao što su to učinile pre nešto više od mesec dana u finalu EP, doneće našem olimpijskom timu devetu medalju, računajući i vaterpoliste koji su u finalu sa Grčkom, ali dan kasnije.

Francuskinje su u drugom polufinalu poražene od Japana 87:71.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here