Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0, u meču u kojem je uz plasman u četvrtfinale turnira u Beču, srpski teniser obezbedio i šestu godinu na prvom mestu po čemu se izjednačio sa Pitom Samprasom.

Baš kao i u meču sa Filipom Krajinovićem viđen je, i te kako, neizvestan prvi set. Prilika za brejk nije bilo mnogo, a i jedan i drugi teniser, osvajali su poene na svoj servis. Posle 6:6 ušlo se u taj-brejk.

Kao i tokom celog prvog seta, i u taj brejku je viđeno nadmudrivanje i Novaka i Borne. Posle 6:6, Ćorić je osvojio poen i imao set loptu koju je Đoković uspeo da spase i ponovo izjednači na 7:7.

Borna je odlično igrao i diktirao ritam, ali je pravio greške koje je posle 11:11 iskoristio Novak i odličnim poenima stigao do 1. osvojenog seta.

U nastavku, potpuno drugačija slika, posle uvodnih 1:1, Novak pravi brejk, preuzima vođstvo koje uspeva da zadrži do kraja seta i dođe do pobede.

Prvi teniser planete, pored prolaza u četvrtfinale, po šesti put u karijeri je obezbedio prvu poziciju na ATP rang listi na kraju sezone.

Time se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom koji jedini za sada može da se pohvali ovim uspehom jer Konors, Federer i Nadal imaju po pet.

Novakov naredni rival u trećem kolu biće bolji iz okršaja Huberta Hurkača i Lorenca Sonega, koji će na teren u četvrtak.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – BORNA ĆORIĆ 2:0

II Set

5:3 – Utisak je da je Novak potpuno slomio otpor Ćorića. Osvaja poene na svoj servis i sve je bliži pobedi.

4:2 – Novak je imao novu 3 prilike za brejk, ali je Ćorić uspeo da se izvuče i osvoji poen.

2:1 – Brejk Novaka! Posle 1:1, Novak je došao do brejk šanse koju koristi, i to posle duple greške Ćorića!

I Set 

Taj brejk:

Kao i tokom celog prvog seta, i u taj brejku je viđeno nadmudrivanje i Novaka i Borne. Tako je posle 6:6, Ćorić osovjio poen i imao set loptu koju je Đoković uspeo da spase i ponovo izjednači na 7:7.

Borna je odlično igrao i diktirao ritam, ali je pravi greške koje je posle 11:11 iskoristio Novak i odličnim poenima stigao do 1. osvojenog seta.

6:6 – Igraće se taj-brejk u prvom setu.

5:5 – Odlična igra obojice tenisera. Velika borba se vodi za svaki poen, a brejka još uvek nema.

4:4 – Neizvestan prvi set. I jedan i drugi teniser igraju čvrsto. Nema izgledne prilike za brejk.

3:2 – Sigurnom igrom Novak dolazi do Novog poena. Najbolji teniser igra strpljivo i čeka svoju šansu za brejk.

2:1 – Obojica tenisera su sigrurni na startu meča. Nema brejk šansi, a teniseri osvajaju poene na svoj servis.

Uoči meča:

Meč Đokovića i Ćorića je četvrti po redu, što znači da bi trebalo da izađu na teren oko 17.30.

On i Ćorić će na teren tek kada svoj posao završe dublovi Jirgen Melcer i Eduar Rožer-Vaselan protiv Danijela Evansa i Olivera Maraša, a zatim i singlovi.

Na centralni teren posle dublova izlaze Džejson Jung i Danil Medvedev, a zatim Stefanos Cicipas i Jan-Lenard Štruf, a onda Đoković i Ćorić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here