EPA-EFE/Andrej Čukić

Fudbalska reprezentacija Srbije pretrpela je poraz od selekcije Mađarske u trećem kolu grupe B Lige nacija.

Rezultat nakon 90 minuta igre bio je 1:0 u korist naših severnih suseda, gol odluke postigao je Norbert Kenjveš u 21. minutu susreta, posle velike greške Mijata Gaćinovića.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

DRUGO POLUVREME

U drugom delu se Srbija malo podigla i u periodu od 55. do 58. minuta beleže se šanse kada je Gaćinović najpre blokiran, da bi i nekoliko trenutaka kasnije loše zahvatio loptu na desetak metara, u trenutku kada se ubacio iz drugog plana. Između te dve njegove šanse, i Pavlović je iz gužve šutirao pored gola.

I kada se činilo da gol Srbije možda “visi u vazduhu”, Mađarska je izvela školsku kontru koja se očajno završila. Pavlović je bio kratak, Nikolić je probio po desnoj strani, na levoj je našao Holendera – novog igrača Partizana, ali je ovaj sa pet, šest metara promašio zicer. Tačnije, “vratio” je loptu Nikoliću očajnim šutem.

Sredinom drugog poluvremena priliku da debituje dobio je i Dušan Vlahović koji je u 75. minutu imao najbolju priliku – ali je pogodio stativu.

Srbija je imala inicijativu u poslednjih 15 minuta utakmice, ali su se Mađari disciplinovano branili. Možda su u 85. minutu napravili i penal – međutim, pištaljka se nije čula.  Orovi su, na kraju doživeli drugi poraz posle tri kola i ostali su samo na onom jednom golu Mitrovića u Rusiji.

46. minut – Utakmica je nastavljena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

PRVO POLUVREME

Dosta bledo izdanje naše selekcije koja igra u izmenjenoj postavi od one iz Osla ali deluje kao da su se igrači izduvali nakon velike pobede nad Norveškom. Samo dva šuta u okvir gola (Gudelj i Tadić) uz kardinalnu grešku Gaćinovića za vođstvo gostiju, bilans je naših za 45 minuta igre.

21. minut – GOL! Mađari su iskoristili dve loše intervencije Mijata Gaćinovića i došli do vođstva preko Kenjveša koji je ispratio loše vraćenu loptu od prvopomenutog.

SASTAVI:

Srbija: Rajković – Milenković, Mitrović, Pavlović – Gaćinović, Gudelj, Milivojević, Tadić, Mladenović, Ljajić, Jović.

Mađarska: Gulači – Botka, Lang, At. Šajal – Bese, Gazdag, Nađ, Kalmar, Hanđa – Konjveš, Nikolić.

Za početak, vredi pomenuti da kapiten Aleksandar Kolarov ne igra zbog crvenog kartona protiv Turske, dok su Sergej Milinković Savić i Darko Lazović na poštedi i nisu u protokolu. Podsetimo, Srbija posle dva meča u grupi ima samo jedan bod, dok je Mađarska na tri.

S druge strane, selektor Orlova Ljubiša Tumbaković kaže da obe ekipe ulaze u meč sa velikom odgovornošću, ali i rasterećeno, jer su izborile finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

– Skautirali smo naravno i Mađarsku, igraju slično kao mi, u toj formaciji, imaju kvalitetan posed lopte, pobedili su poslednje dve utakmice u gostima. Obe ekipe ulaze u meč sa velikom odgovornošću, ali i rasterećeni jer su izborili finale baraža za plasman na Prvenstvo Evrope – rekao je Tumbaković na konferenciji za medije:

– Oni su veoma jaka ekipa, dižu se iz godine u godine, ulažu u infrastrukturu, igrače i naravno da sve to daje rezultat. U našoj grupi svako svakog može da pobed. Mislim da je i nama i njima prioritet finale baraža, a normalno je da ćemo učiniti sve da odgovorimo i ovim duelima u grupi.

Inače, pomenute dve reprezentacije su se poslednji put sastale u 1997. godine, u baražu za odlazak na SP u Francusku. Tadašnja Jugoslavija je slavila u dva meča rezultatom 12:1.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here