Foto: MN Press
FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su estonsku Floru sa 2:0 u 2. kolu Lige Konferencija i tako zadržali maksimalan učinak od 2 trijumfa pred nastavak takmičenja. 

Od starta meča Partizan je napao i bio bolji rival na terenu. Ipak, samo je nekoliko minuta trebalo Estoncima da se oslobode pritiska i napadnu gol domaćih. Tako se u 8. minutu Vasiljevu ukazala šansa negde na 17-18 metara, nije imao blok ispred sebe, no nije najpreciznije šutirao. Lopta je prošla pored stative.

U nastavku, viđena je otvorena igra na obe strane. Tako je u 20. minutu Rikardo Gomes dobio loptu na levoj strani, ušao u peterac i šutirao, lopta se odbila do Markovića koji glavom donosi vođstvo svom timu.

Posle postignutog gola i vođstva, nastavili su domaći fudbaleri sa odličnom igrom. Tako su pred kraj poluvremena usepli da postignu i drugi gol. Igrao se 41. minut, Marković se oslobodio čuvara na ivici šesnaesterca a onda šutirao ka golu i pogodio!

I u nastavku viđen je dobar fudbal. Flora je igrala otvoreno, Partizan je čekao svoju šansu za novi gol. U prvih petnaestak minuta nastavka Marković je bio izuzetno aktivan. Posle dva postignuta gola potpuno se razigrao pa je prvo prekinuo akciju Flore na sredini terenaa onda naleteo na odbijenu loptu Rikarda i bio neprecizan, a onda je odlično uposlio i Živkovića koji šutira u golmana Flore Igonena.

Trebalo bi napomenuti da je u 69. minutu fudbaler gostujućeg tima Markus Sepik pao na svojoj polovini terena! Glavni spiker na stadionu putem razglasa pozvao vozilo Hitne pomoći dašto pre uđe na teren. Sepik je, prema informacijama sa stadiona, prevezen u Urgentni centar, mada trenutno i dalje nije poznato njegovo stanje.

Do kraja, izglednijih šansi nije bilo, pa je rezultat ostano nepromenjen.

TOK UTAKMICE: PARTIZAN – FLORA 2:0

II Poluvreme

88. minut – Jović šutira pravo u Igonena.

84. minut – Povučen je Rikardo za dres u šesnaestercu Flore, ali sudij pokazuje da se igra nastavi.

79. minut – Fudbaleri Flore su krenuli napred, Partizan je presekao napad, ali Jojić ne koristi dodavanje Jovića.

76. minut – Nešto mirniji period meča. Posle neiskorišćenih šansi koje su imali crno-beli, ritam meča je opao.

66. minut – Slobodan udarac izvode Estonci. Golman Popović je siguran.

61. minut – Lazar Marković se potpuno razigrao. Ponovo je aktivan na sredini terena i dodaje loptu do Živkovića koji odlično šutira. Ipak, Igonen ponovo brani.

52. minut – Marković je prekinuo akciju Flore na sredini terena, dodao do Rikarda koji šutira, a njegov udarac brani golman Flore Igonen. Na loptu je natrčao Marković ali lopta odlazi preko prečke.

49. minut – Flora igra otvoreno i pored dva primljena gola.

I Poluvreme

45. minut – Kraj poluvremena!

44. minut – Prilika za Rikarda, ali napadač crno-belih šutira pored gola.

41. minut – Gooool! Sve je Marković praktično sam uradio, oslobodio se čuvara na ivici šesnaesterca a onda šutirao ka golu i pogodio!

35. minut – Period opasne igre Flore, saterali su igrače Partizana u kazneni prostor. Centaršut Vasiljeva je blokiran, dva kornera su potom izveli gosti, sad je lopta konstatno kod njih u posedu…

30. minut – Dobra, napadačka igra crno-belih, oterali su poptuno goste od gola Popovića. Menig i Rikardo su u kratkom roku bili u solidnim pozicijama da ugroze gol Estonaca, međutim nisu prošle njihove zamisli.

20. minut – Goool! Partizan vodi! Rikardo Gomes je dobio loptu na levoj strani, ušao u peterac i šutirao, lopta se odbila do Markovića koji glavom donosi vođstvo svom timu. 

17. minut – Igra se na polivini Flore. Partizan napada, ali bez konkretnog učinka.

9. minut – Još jedna prilika za Estonce koji u povoju meča deluju vrlo opasno. Popović se snašao i spasio crno-bele.

3. minut – Partizan je dobro krenuo. Od starta pritiska poslednju liniju odbrane Flore.

SASTAVI:

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Miletić, Obradović, Jojić, Zdjelar, Marković, Menig, Natho, Rikardo.

Flora: Igonen, Lilander, Luka, Sepik, Kusk, Pom, Somets, Zenjov, Ojama, Vasiljev, Aliku.

Crno-beli su na startu takmičenja savladali Anortozis na Kipru i žele da novom pobedom naprave veliki korak prema plasmanu u narednu fazu.

Crno-beli su prvi u Superligi Srbije, sa gol-razlikom 33:3 i samo jednim remijem (sa Zvezdom) od početka sezone, u minulom kolu su odigrali najbolju utakmicu u svim takmičenjima i razbili Spartak na svom stadionu (5:0).

Flora u Beograd stiže kao drugoplasirani tim estonskog šampionata, koji je uveliko u toku i u kome je zabeležila nekoliko remija (uključujući i poslednje kolo) i samo jedan poraz, uz sve ostale pobede u 25 mečeva.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica između Partizana i Flore se igra od 18.45 časova na stadionu u Humskoj, a direktan TV prenos je obezbeđen na Areni sport, nosiocu prava za evropska takmičenja pod okriljem UEFA, kao i Javni servis RTS.

– Čeka nas vrlo iskusna ekipa, ali mi želimo pobedu koja bi nas značajno približila plasmanu u drugu fazu – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije.

Rival je iskusan tim sa 14 reprezentativaca sa internacionalnim iskustvom, imaju oko 50-60 utakmica u proseku, dodao je Stanojević.

– Nama bi pobeda mnogo značila za zimu u Evropi i daćemo sve od sebe da je ostvarimo i potvrdimo dobru igru iz prve utakmice protiv Anortozisa – istakao je Stanojević.

Utakmica drugog kola B grupe Lige konferencija između Partizana i Flore igra se od 18.45 sati na stadionu u Humskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here