Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je posle velikog preokreta bio bolji od Lorenca Musetija koji je vodio 2:0, dozvolio srpskom teniseru da izjednači, a onda je u 5. setu predao meč.

Mladi italijanski teniser igrao je kao u transu, brzo osvojio dva seta i potpuno šokirao Novaka koji je uspeo da podigne nivo igre i potpuno razbije rivala u naredna 3 seta. Posle velike pobede Novaka očekuje duel sa Mateo beretinijem koji je, posle odustajanja Rodžera Federera imao više vremena za odmor.

Novak je odlično ušao u meč i napao Musetija. Tako je došao i do brejka za 3:1. Ipak, od tog momenta usledio je drastičan pad pa Museti vraća brejk i izjednačuje na 3:3.

 

Do kraja seta nije bilo brejkova. Posle 6:6 usledio je taj brejk u kojem je Novak nastavio sa lošom igrom. Bilo je prilično gusto i prvi reket sveta je morao dobro da se preznoji u svakoj razmeni.

 

Napravio je mini-brejk u drugom poenu, prelepo skratio lopticu i tako naterao protivnika na grešku (2:0), ali uzvraćeno je u jednom poenu punom “balona” (4:4). Nakon toga, Đoković je dva puta spasavao set lopte, ali je na kraju Museti uspeo da osvoji poen i tako dođe i do vođstva od 1:0.

U nastavku, Museti je dodatno napao i napravio brejk na startu drugog seta, pa je Novak morao uz mnogo napora da juri izjednačenje. Tako je posle 3:3 usledio period bez brejk šansi, pa je i ovog puta taj-brejk odlučivao.

Museti je odmah poveo sa 2:0, a prelomni poen bio je kada je posle napada Đokovića, Museti iz odbrane odbio lopticu duboku u polje Novaka. Srpski teniser je stigao do lopte, ali je nije dirao misleći da je loptica izašla u aut. Ipak, ispostavilo se da je udarila u polje pa je Italijan poveo sa 3:0. Od tog momenta, Museti uvećava vođstvo, dolazi do 5:1, a onda i do osvojenog seta.

 

 

Delovalo je da je Novak pred porazom, a onda je usledio preokret u kojem je novak za nešto više od pola sata osvojio dva seta i izjednačio. U trećem setu, Novak je zaigrao onako kako ume i kako je igrao u prethodnim duelima na Rolan Garosu kada je ubedljivo pobeđivao protivnike.

Tako je napravio brzi brejk, polako razbijao igru rivala u čemu je i uspeo. Italijan je uspeo da osvoji tek jedan gem.

I u četvrtom setu Novak je nastavio da “melje” rivala. Delovalo je kao da je ubacio u šestu brzinu i posle dva brejka, poveo sa 4:0, a onda pravi novi brejk za 6:0.

Do kraja, Italijan je morao da zatraži medicinski tajm aut, pa se na teren vratio posle kraće pauze. Tokom prvog poena viđen je i najatraktivniji potez na meču. Novak se okliznuo, pao, a onda sa zemlje reketom zakačio lopticu, a onda ustao i osvojio poen. Ipak, tokom pada je povredio prst, pa je i on morao da zatraži tajm-aut kako bi mu se ukazala pomoć. Posle toga, nastavlja sa odličnom igrom i pravi brejk.

Do kraja, Novak je poveo sa 4:0, Italijan nije imao više snage pa je predao meč Novaku.

Da podsetimo, naredni meč Đoković igra protiv Matea Beretinija koji, posle povlačenja Rodžera Federera sa Rolan Garosa, ima dva dana više odmora.

TOK UTAKMICE: NOVAK ĐOKOVIĆ – LORENCO MUSETI 0:2 (6:7, 6:7, 6:1, 6:0,  )

V Set

4:0 –  Nema više snage Italijan, predaje meč Đokoviću.

3:0 – Brejk Đokovića! Italijan je potpuno nadigran i nema više snage. Novak osvaja novi poen i sve je bliži pobedi. 

1:0 – Brejk Đokovića! Italijan je morao da zatraži medicinski tajm aut, pa se na teren vratio posle kraće pauze. Tokom prvog poena viđen je i najatraktivniji potez na meču. Novak se okliznuo, pao, a onda sa zemlje reketom zakačio lopticu, a onda ustao i osvojio poen. Ipak, tokom pada je povredio prst, pa je i on morao da zatraži tajm-aut kako bi mu se ukazala pomoć. Posle toga, nastavlja sa odličnom igrom i pravi brejk. 

IV Set

6:0 – Potvrdio je brejk Novak i osvojio set.

5:0 – I treći brejk Novaka! Italijan deluje kao da nema više snage!

3:0 – Novi brejk Đokovića! Upao je Italijan u “mašinu” srpskog tenisera koji iz poena u poen potpuno razbija njegovu igru. 

2:0 – Brejk Đokovića! Nastavlja Novak sa odličnom igrom. Potpuno je razbio otpor Italijana koji je prva dva seta odigrao neverovatno!

III Set

6:1 – Novak osvojio set! Savrđena igra Đokovića!

5:1 – Novi brejk Đokovića! Odlična igra srpskog tenisera posle 2 katastrofalna seta. 

4:1 – Utisak je kao da je na terenu potpuno drugi Novak. Odličnom igrom dolazi do ubeldjive prednosti od 4:1, a ono što posebno raduje jeste da igra baš kao u prethodnim mečevima, kada je rutinski dobijao svoje protivnike.

2:0 – Brejk Đokovića! Konačno je Novak uspeo da slomi Musetija i uzme mu brejk. 

II Set

6:7 – Museti je odmah poveo sa 2:0, a prelomni poen bio je kada je posle napada Đokovića, Museti iz odbrane odbio lopticu duboku u polje Novaka. Srpski teniser je stigao do lopte, ali je nije dirao misleći da je loptica izašla u aut. Ipak, ispostavilo se da je udarila u polje pa je Italijan poveo sa 3:0. Od tog momenta, Museti uvećava vođstvo, dolazi do 5:1, a onda i do osvojenog seta.

6:6 – Taj brejk odlučuje ko će osvojiti drugi set.

5:6 – Museti igra kao u transu i pogađa neverovatne poene. Skraženom dijagonalom iz teške pozicije oduševio je publiku. Đoković ponovo servira za ostanak u setu.

5:5 – Nova drama i u 2. setu! Nerešeno je, novi taj-brejk je sve bliži.

4:5 – Museti ponovo siguran na svoj servis. Đoković servira za ostanak u setu.

4:4 – Ponovo Museti osvaja gem. Novak se ponovo muči tokom svog servisa ali dolazi do izjednačenja.

3:3 – Uz dosta muke Novak osvaja gem. Imao je Italijan novu brejk loptu, ali je sa tri odlična poena Đoković uspeo da se izvuče i potvrdi brejk.

2:3 – Brejk Đokovića! Konačno! Uspeo je Novak konačno da dođe do brejka i vrati se u meč.

1:3 – Brejk Musetija! Protivnik je opustio ruku, ima prednost, a Novak je u problemu jer juri rezultat.

1:2 – Svi su pomislili da je pravi momenat za brejk Novaka koji je došao do 0:30, propustio dve neverovatne prilike da dođe do tri vezane brejk lopte, a onda prepustio gem protivniku koji je u blagoj silaznoj putanji.

1:1 – Još nema tog moment gde Đoković osetno pojačava. Ponovo je strepeo na 15:30, na iskustvo i kvalitet povezao tri poena i poravnao.

I Set

Novak je odlično ušao u meč i napao Musetija. Tako je došao i do brejka za 3:1. Ipak, od tog momenta usledio je drastičan pad pa Museti vraća brejk i izjednačuje na 3:3.

Do kraja seta nije bilo brejkova. Posle 6:6 usledio je taj brejk u kojem je Novak nastavio sa lošom igrom. Bilo je prilično gusto i prvi reket sveta je morao dobro da se preznoji u svakoj razmeni.

Napravio je mini-brejk u drugom poenu, prelepo skratio lopticu i tako naterao protivnika na grešku (2:0), ali uzvraćeno je u jednom poenu punom “balona” (4:4). Nakon toga, Đoković je dva puta spasavao set lopte, ali je na kraju Museti uspeo da osvoji poen i tako dođe i do vođstva od 1:0.

 

 

Novak Đoković do sada nije imao mnogo problema na Rolan Garosu, a i u osmini finala je veliki favorit.

Njegov protivnik Lorenco Museti ima tek 19 godina, a u prethodnoj rundi eliminisao je Marka Čekinata posle velike i višesatne borbe.

– Nemam nijednu poruku, samo ću da uživam. Ne znam… Imam previše emocija sada i ne razmišljam o tom meču. Hoću samo da uživam u ovoj velikoj pobedi i sutra da se fokusiram na to da pobedim Novaka – rekao je Museti pred osminu finala.

Đoković kaže da dubl može biti od pomoći u nekim segmentima igre, ali da isto tako može da istroši igrača.

– Dubl sam igrao na turnirima na kojima sam mislio da će mi pomoći da se osećam bolje na terenu. Obično sam dubl igrao pre singl mečeve, poput Indijan Velsa ili Monte Karla. Sada je drugačija situacija, pokušavam da se fokusiram na singl i uštedim energiju. Dublobi mogu biti zaista frustrirajući za singl igrače. Sve se dešava brzo. Ali mislim da dosta pomaže za ritern i servis. Singl je drugačiji. Da, ponavljam, dubl može da pomogne, ali sve je to individualno – dodao je Novak.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here