Košarkaši Crvene zvezde su u 4. meču finala u Podgorici izgubili od Budućnosti 81:80 pa će peta utakmica u Beogradu odlučiti ko će ove sezone osvojiti titulu ABA lige. 

Potpuno neverovatan meč viđen je u dvorani Morača u kojem su gosti vodili od samog početka meča, i do pred sam kraj imali dvocifrenu prednost koju su na kraju ispustili. Sa druge strane Budućnost je u stopu pratila rivala, strpljivo čekala svoju šansu i na kraju nadoknadila -12 i zasluženo slavila.

Budućnost je odlično ušla u meč i u prvom napadima povela sa 4:0. Ipak, Crvena zvezda je brzo uspela da se konsoliduje i brzo izjednači i preokrene rezultat, Usledila je serija trojki Lojda i Dobrića, pa je prednost crveno-belih tokom prve deonice iznosila i +11.

Do kraja, Podgoričani su zaigrali bolje, napravili seriju 7:0 i najviše preko Kobsa koji je odlično razigravao svoje saigrače, uhvatili rezultatski priključak.

Do poluvremena, igralo se uglavnom koš za koš. Odličnu rolu imao je Luka Mitrović koji je poenima dodatno približio svoj tim Zvezdi, pa je rezultat na poluvremenu iznosio 39:42.

U nastavku, ponovo je Budućnost krenula silovito. Ali, posle samo tri munuta 3. četvrtine centar Vili Rid je doživeo povredu prepone i napustio teren. Crvena zvezda zaigrala je mnogo bolje, pa je tako Hol pogodio trojku, pa Zvezda dolazi do dvocifrene prednosti sredinom četvrtine, 47:57.

Ipak, Podgoričani se ponovo bude i vraćaju u meč. Usledila je poslednja deonica u kojoj je Zvezda čuvala prednost od desetak poena do pred sam kraj, kada Danilo Nikolić trojkom, a onda i Zoran Nikolić pod košem, smanjuju na -5. Do samog kraja Podgoričani su pratili goste i na samo 2 minuta do kraja uspeli da preokrenu. Zvezda je srljala iz greke u grešku, dok su Kobs i Ivanović uspeli da iniciraju izjednačenje i preokret. Bio je to prvi put, posle 4:0 na početku da je Budućnost vodila, 79:76.

Usledila je prava drama i rezultatska klackalica u kojoj je Budućnost došla do 81:80. Zvezda je imala 7 sekundi za pobedu, ali Lojd i Davidovac ne koriste šuteve i Budučnost dolazi do pobede.

Budućnost su do pobede predvodili Kobs sa 23, Mitrović sa 13 i Zoran Nikolić sa 10 poena.

U ekipi Crvene zvezde istakli su se Lojd sa 23, Dobrić sa 13 i Noko sa 12 poena.

Odlučujući meč u borbi za titlu šampiona igra se u petak u 20.30.

TOK MEČA: BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA

IV Četvrtina

39. minut, 80:78 – Rezultatska klackalica u Podgorici. Zvezda ima +2.

38. minut, 78:76 – Ivanović pogađa uz faul. Budućnost vodi prvi put od početka meča!

37. minut, 74:76 – Lojd postiže trojku, potom i Volden. Ipak, Kobs odgovara poenima sa druge strane, potom i Ivanović. Sve je otvoreno.

34. minut, 63:70– Danilo Nikolić pogađa trojku, a Lojd pravi grešku u vođenju. Lopta je za Podgoričane koji preko Zorana Nikolića postižu nove poene i prilaze na -5. U narednom napadu, posle faula, Dobrić sa bacanja postiženove poene.

32. minut, 58:65 – Budućnost ne koristi 3 uvodna napada. Hol sa poludistance ponovo donosi pristojnu razliku crveno-belima.

III Četvrtina

30. minut, 58:63 – Seria grešaka Crvene zvezde uticala je da se Budućnost ponovo približi.

28. minut, 50:59 – Odličan meč u Podgorii. Posle poena Budućnosti, Radonjić traži tajm-aut.

26. minut, 47:57 – Hol je ubacio trojku. Sa druge strane, Ivanović je prošao do kraja, a na kraju je i fauliran i imaće dva slobodna bacanja. 0/3 za njega do sada, potpuno neverovatno! Ali drugo je ipak pogodio… Lazić za tri poena! Dvocifrena razlika! Svoje nove poene upisuje i Noko i Zvezda ima +10. Tajm-aut traži trener Dejan Milojević.

24. minut, 43:49 – Lojd lako prolazi i uspeva da dođe do dodatnog slobodnog bacanja uz pogodak. Faul je Zorana Nikolića. Ne može da pogodi slobodno bacanje. Novi flouter Kobsa ne ulazi, a Lojd hvata loptu. Lazić pogađa trojku! Tajmaut Dejana Milojevića.

23. minut, 41:42 – Davidovac bez trojke, a skače Vili Rid. Zatim odmah u narednom napadu neverovatan pogodak Kobsa. Volden ne može za tri, a Zvezda uspeva da se odbrani u narednom napadu.

II Četvrtina

20. minut, 39:42 – Ivanović pogađa za 2, a Noko iz odbojke uzvraća.

18.minut, 36:38 – Simonović je uspeo da izvuče dva slobodna bacanja, prolaze njegovi prodori uglavnom u ovoj finalnoj seriji. Siguran je prvi put, pa i drugi. Ko drugi nego Danilo Nikolić postiže trojku, a Kori Volden postiže oba slobodna bacanja.

17. minut, 32:34 – Zvezde vezuje nekoliko napada bez realizacije. Sa druge strane, Vili Rid zakucava i smanjuje prednost.

16. minut, 29:32 – Luka Mitrović igra odličan meč i novim poenima smanjuje prednost Budućnosti. Sa druge strane, Pogađa Kuzmić. Posle asistenije Kobsa, Mitrović zakucava.

14. minut, 25:28 – Vili Rid zakucava i ponovo smanjuje prednost. Dejan Radonjić traži tjm-aut.

13. minut, 23:28 – Zvezda beleži novu izgubljenu loptu, posle greške Noka. Posle promašene trojke Kobsa, Luka Mitrović iz odbojke smanjuje rezultat.

12. minut, 19:26 – Odličan start Zvezde i na startu 2. deonice. Posle odlične obrane, Lojd postiže treću trojku iz 4 pokušaja.

I Četvrtina: 

10. minut, 19:23 – Velika borba Voldena, Lazića i Popovića za loptu na sredini terena. Lopta je pripala ekipi Budućnosti, a posle faula Dobrića, Mitrović pogađa oba bacanja.

8. minut, 17:23 – Sašo Petek otišao do zapisničkog stola da upozori publiku da neće praštati dalja skandiranja. Na liniji za bacanja je Luka Mitrović, koji je takođe siguran. Dobrić pogađa u nogu Zorana Nikolića. Lazić gazi aut liniju pre šuta, a posle odlične odbrane i kontre Noko zakucva.

7. minut, 15:19 – Budućnost se trgla. Boljom igrom hvataju priključak i serijom 7:0 smanjuju dvocifrenu prednost Zvezde.

6. minut, 8:17 – Dobrić pogađa novu trojku, sa druge strane odgovara Kobs za dva poena.

4. minut 6:12 – Džordan Lojd za sada igra odličan meč, vezuje još jedan odličan šut sa poludistance, a seriju od 9:0 prekida Melvin Edžam zakucavanjem. Milojević traži tajm-aut.

2. minut, 4:3 – Nešto duži napad Budućnosti posle faula Lengstona Hola završava se poenima Vilija Rida. Lendri Noko je izgubio loptu, što je kaznio Džastin Kobs pogotkom sa poludistance. Dobar start Budućnosti. Sa druge strane, Lojd pogađa trojku.

Uoči meča:

Zvezda vodi sa 2:1 u seriji do tri pobede, nakon što su Podgoričani u “Morači” dobili treći meč sa 75:71.

– Prevelikog vremena za pripremu naredne utakmice nema i pokušaćemo da ga iskoristimo da osvežimo i pripremimo ekipu. Treba koncentrisano da uđemo u meč sa ciljem da smanjimo broj grešaka i sa željom da imamo veći kontinuitet dobrih minuta u odnosu na treći meč – rekao je Zvezdin trener Dejan Radonjić za klupski sajt.

Trener Budućnosti Dejan Milojević istakao je da će četvrta utakmica takođe biti zahtevna, kao i prethodne tri.

– Nemamo mnogo vremena za oporavak, odmor, ni za preveliku analizu. Pokušavamo da u hodu uradimo sve što možemo da budemo što bolji i da vratimo seriju za Beograd – rekao je Milojević za sajt ABA lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here