Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je ubedljivu pobedu protiv Crne Gore 14:6 (6:1, 2:1, 3:2, 3:2), u poslednjem meču grupne faze na Olimpijskim igrama. 

Delfini su novom pobedom izborili 3. mesto u grupi pa će posle dana pauze, u sredu, 4. avgusta igrati za polufinaleprotiv svetskih šampiona Italijana, dok će Crna Gora kao 4. u grupi za plasman dalje igrati protiv prvoplasirane Grčke.

Od starta meča, Srbija je napala i serijom golova odmah pokazala da želi pobedu u ovom duelu. Sam meč rešen je tokom prve deonice posle koje je Srbija vodila 8:1.

U nastavku, Srbija je čuvala prednost, igrala je skoncentrisano u odbrani, uz efikasan napad, pa Crna Gora nije uspela da uhvati rezultatski priključak i vrati se u meč.

IV Četvrtina

32. minut, 14:6 – Pobeda Srbije. 

28. minut, 13:5 – Srbija čuva prednost i sigurnom igrom ide ka pobedi i 3. mestu u grupi.

25. minut, 12:4 – Srbija dodatno uvećava vođstvo. Delfini ne dozvoljavaju Crnoj Gori da se rezultatski približi.

III Četvrtina

24. minut, 11:4 – Kraj 3. perioda igre. Srbija i ovaj period dobila sa 3:2.

20. minut, 10:3 – Srbija igra efikasan meč, funkcioniše i odbrana.

II Četvrtina

16. minut, 8:2 – Srbija igra snažnu odbranu, a bolje igra i Crna Gora. Ipak, četvrtina nije efikasna kao na početku meča. Ipak, Srbija vodi.

12. minut, 7:2 – Posle još jedne odlične akcije i uplivavanja Jakšića, Srbija je uspela da se izbori za novi peterac. Filipović postiže novi gol. Na isti način, iz peterca, Ivović pogađa. Srbija čuva +5.

I Četvrtina

8. minut, 6:1 – Crna Gora tek na kraju četvrtine iz peterca uspeva da smanji prednost. U sledećem napadu lopta dolazi do Duška Pjetlovića koji donosi Srbiji igrača više, a onda svoj trud krunisao novim golom posle asistencije Filipa Filipovića.

7. minut, 5:0 – Furiozn serija Srbije. Nikola Jkšić doneo je igrača više, a onda se odlično pozicioniro i uspešno završio napad. Sa druge strane, Crna Gora šutira 0/5.

4. minut, 3:0 – Srbija odlična na početku. Novi peterac za Delfine, Dušan Mandić je precizan.

3. minut, 2:0 – Peterac za Srbiju. Filip Filipović postiže gol.

2. minut, 1:0 – Srbija je odlično krenula i preko Dedovića, koji debituje n Olimpijskim igrama, dolazi do vođstva. Odmha u sledećem napadu, Srbija ima priliku preko Pjetlovića koji je sam na 2 metra, ali on pogađa stativu. Rezultat ostaje nepromenjen.

Meč dve selekcije je borba za treće mesto B grupe, iza Španije i Hrvatske.

Do sada su oba tima ostvarila po dva trijumfa i poraza, pa će jedan u nokaut fazu sa negativnim skorom.

Takođe, biće zanimljivo videti kako će ovaj duel da izabere raspored u četvrtfinalu.

Pobednik između Srbije i Crne Gore će u četvrtfinalu ići na Italiju, dok poraženi ide na lidera druge grupe – Grčku.

Čeka nas novi balkanski derbi dobro poznatih rivala, koji se nisu sastajali u prethodne dve godine.

Srbija: Mandić, Dedović, Ranđelović, Lazić, D. Pijetlović, Rašović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here