Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u “srpskom derbiju” Filipa Krajinovića na startu ATP turnira serije 500 u Beču, posle velike borbe sa 2:0. 

Od samog starta meča sve je “prštalo” na obe strane. Igrali su se maratonski gemovi, puni preokreta i atraktivnih poteza, a na startu bolje se snašao Novak koji je uspeo da prvi osvoji brejk i povede sa 3:1.

Od tog momenta, Đoković je dozvolio rivalu da se razigra, pa je Krajinović vezao tri osvojena poena. Prvo je vratio brejk, osvojio poen na svoj servis, a onda i potpuno preokrenuo rezultat na 5:3.

Ipak, Novak uspeva da se trgne, i posle 4:5, odbrani set loptu Filipa, i dođe do brejka. Set se nastavio posle 6:6, taj brejkom u kojem je ponovo Novak ponovo odbranio set loptu rivala i na kraju preokrenuo i osvojio set.

U nastavku, evidentan je bio pad u igri Krajinovića koji, posle tesno izgubljenog prvog seta, nije mogao da pronađe svoj ritam. Sa druge strane, Đoković je napravio brzi brejk na 3:1 i do kraja rutinski osvajao poene na svoj servis za pobedu.

Da podsetimo, u sledećem kolu, Đoković će igrati protiv Borne Ćorića koji je bio bolji od Amerikanca Tejlora Harija Frica sa 2:0.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – FILIP KRAJINOVIĆ 2:0 (7:6, 6:3)

II Set

6:4 – Novak uspeva da oduzme i drugi servis Krajinoviću i dolazi do pobede i plasmana u 2. kolo.

5:3 – Novak je sve bliži pobedi u ovom meču. Posle neizvesnog prvog seta, Đoković dominira u 2.

4:2 – Novak čuva brejk prednosti.

3:1 – Brejk Novaka. Evidentan je pad u igri Krajinovića posle ispuštene prilike da osvoji prvi set.

1:1 – Obojica tenisera osvajaju gem na svoj servis.

I Set

Taj brejk:

7:6 – Posle velike borbe i odlične igre, u taj brejku, Novak je na kraju uspeo da  spasi set loptu Krajinovića, izjednači, a potom preokrene i osvoji set.

6:6 – Igra se taj brejk.

5:5 – Novak je bio na korak od gubitka seta, ali je u najbitnijem momentu, uspeo da se podigne i uzvrati brejkom. Sve je potpuno otvoreno u prvom setu.

4:5 – Posle brejka Krajinovića, Novak servira za ostanak u setu.

3:4 – Posle brejka, usledio je pad u igri Novaka Đokovića. Sa druge strane, Krajinović je podigao nivo igre, odmah vratio brejk, da bi, posle osvajanja poena na svoj servis, došao do novog brejka i vođstva u 1. setu.

3:2 – Brejk Krajinovića! Ekspresno je reagovao Filip posle izgubljenog brejka i odmah uzvratio Novaku istom merom. 

3:1 – Brejk Novaka! Ponovo se igrao dug gem koji je ovog puta doneo Novaku rezultat. Servirao je Krajinović, a njegov blagi pad iskoristio je Đoković i posle 40:30 došao do brejka.

2:1 – Odličan početak obojice tenisera. Velika borba se vodi za svaki gem uz mnogo odlilčnih poteza. I jedan i drugi teniser osvajaju poene na svoj servis.

1:0 – Dug gem na startu i velika borba obojice tenisera. Novak je poveo, da bi Krajinović došao do “đusa”, a potom imao i dve brejk lopte. Ipak, Novak je uspeo da vrati prednost i dođe do prvog osvojenog poena.

Novaku će ovo biti prvi meč od finala Rolan Garosa i bolnog poraza od Rafaela Nadala.

Krajinović je od Pariza, gde je ispao od Nikole Milojevića u prvom kolu, nastupio u Kelnu i tamo takođe ispao na startu od Amerikanca Stiva Džonsona.

Dvojica velikih prijatelja nedavno su zajedno trenirali u Beogradu, a imali su i dva susreta na terenu od početka pandemije.

Najpre na “Adrija turu” u junu u Beogradu gde je Krajinović slavio sa 2:1, a set se igrao do četiri osvojena gema.

Đoković je uzvratio u septembru na Mastersu Rimu trijumfom od 2:0.

Sada se sastaju na tvrdoj podlozi, u dvoranskim uslovima.

Pobednik ovog duela u drugom kolu igraće protiv Borne Ćorića koji je bio bolji od Amerikanca Tejlora Harija Frica sa 2:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here