Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u veliko finale Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom, pošto je u polufinalnom duelu posle velike borbe savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:2 (6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1)

Tokom meča Novak je potpuno dominirao tokom tri seta, imao je i meč loptu, ali je od tog momenta Cicipas uspeo da se vrati, osvoji set, podigne nivo igre, pa je nastavljena borba i igra nerava iz koje je Novak izašao kao pobednik. Srpski teniser je tako uspeo da dođe do svog petog finala na Rolan Garosu u kojem ga čeka Rafael Nadal koji je ovaj grend slem osvajao u 12 navrata.

Pre ovog duela, najavljivana je velika borba dvojice tenisera. Naročito, jer je Grk osvojio poslednjih 15 setova sa protivnicima sa kojima je igrao. Uz to, činjenica da Novak i Cicipas u međusobnim duelima imaju po tri pobede i poraza, najavljivao je žestok duel.

Ipak, iskustvo Srbina je presudilo. Od starta meča, Novak je poveo 40:0, da bi iskloplikovao gem i dozvolio Cicipasu da izjednači. Ipak, uspeo je da se izvuče i osvoji gem na svoj servis, da bi potom došao do prve brejk prilike koju koristi za vođstvo od 2:0.

Novak je nastavio u istom ritmu i poveo sa 3:0, da bi Grk na svoj servis došao do prvog poena na meču.

Do kraja seta, Novak je odličnom odbranom gradio poene, a koliko je bio dominantan pokazuje i da je uspeo da odbrani 5 brejk lopti u ovom delu meča.

U nastavku, i Cicipas i Đoković osvajali su poene na svoj servis da bi Novak sredinom seta od 0:40 za Grka, preokrenuo gem i došao do brejka koji je potvrdio na svoj servis za 4:2. Uz to, na isti način, uspeo je još jednom da preotme servis Grku i dobije set sa 6:2.

Treći set počeo je silovito. I Novak i Cicipas osvajali su poene prilikom svog servisa. Tako je bilo sve do 4:4 kada je Đoković uspeo da prelomi i dođe do brejka.

Servirao je Novak za pobedu, ali je Grk uspeo da se izvuče i posle velike borbe dođe do brejka za 5:5, a potom, veže još jedan za osvojeni set koji je uneo dodatnu neizvesnost u meč!

Nastavak meča doneo je nova uzbuđenja. Delovalo je da se igra Novaka potpuno raspala, pa Cicipas dolazi do brejka i 2:0. Ipak, ponovo se Đoković vraća i poravnava rezultat na 2:2. Od tog momenta vodila se velika borba na obe strane. Srpski teniser je prilikom svakog od 5 gemova u kojima je servirao Cicipas imao priliku za brejk, ali nije uspevao da iskoristi niti jednu od 10 brejk šansi.

Sa druge strane, u potpuno ludoom setu, Cicipas je uspeo da sa 40:15 za Novaka, pri rezultatu 4:5 preokrene i napravi brejk koji mu donosi 6:4 i osvaja novi set.

Poslednji peti set odlučivao je pobednika. Cicipas je bio potpuno izmoren i sve se teže kretao, dok je sa druge strane Novak delovao potpuno mirno i igrao svoju igru. Tako je na prvi Cicipasov servis Novak propustio brejk priliku, ali je sve to nadoknadio i došao do 2 brejk lopte i 5:1. Upravo je u tim momentima bilo jasno da je srpski teniser konačno prelomio meč, pa je posle 5 setova upisao novi trijumf i plasman u finale Rolan Garosa u kojem ga čeka Rafael Nadal.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – STEFANOS CICIPAS 3:2

V Set

6:1 – Kraj! Đoković je u finalu Rolan Garosa!

4:1 – Cicipas se kreće sve teže. Sa druge strane, Novak je potpuno miran. Odličnom igrom dolazi do 2. brejka u setu.

2:1 – Novak je konačno uspeo da iskoristi jednu od mnogih brejk šansi i dođe do vođstva.

0:1 – Potpuno neveravatna situacija za Novaka. I u ovom gemu na servis Cicipasa, imao je brejk priliku koju, baš kao i u prethodnim slučajevima, ne koristi.

IV Set

4:6 – Novak nije koristio svoje prilike za brejk. Sa druge strane, Cicipas je uspeo da sa 40:15 za Novaka, preokrene i napravi brejk koji mu donosi 6:4 i osvojen set.

4:4 – Novak je brzo rešio gem na svoj servis.

3:4 – Ponovo je Đoković imao 3 brejk prilike, ali neverovatni Cicipas ponovo uspeva da se odbrani i osvoji gem. Novak nikako ne uspeva da prelomi rivala i dođe do brejka.

3:3 – Meč je potpuno otvoren. Novak posle vraćenog brejka osvaja gem na svoj servis.

2:3 – Novak je imao tri brejk lopte i nije uspeo da ih iskoristi! Sa druge strane, Cicipas se ponovo brani i dolazi do osvojenog gema. Drama u Parizu se nastavlja!

1:2 – Delovalo je da se igra Novaka raspala potpuno, ali je na servis Cicipasa Novak ipak uspeo da pronađe ritam i vrati brejk u najboljem momentu.

0:2 – Igra Novaka Đokovića potpuno se raspala na kraju 4. i na početku 5. seta. Sa druge strane, Cicipas igra kao da je počeo meč i dolazi do brejka za vođstvo od 2:0.

III Set

5:7 – Neverovatan tenis u Parizu! Cicipas je uspeo da u najgorem momentu veže dva brejka i vrati se u meč.

5:6 – Cicipas je pronašao ritam u najgorem momentu po Novaka! Sada Novak servira za ostanak u setu i taj-brejk.

5:5 – Uspeo je Cicipas da spreči Novaka da osvoji set i dođe do pobede. Uspeva da napravi brejk! Igra nerava se nastavlja!

5:4 – Brejk Novak au najboljem momentu! Prvu brejk šansu u setu Novak koristi i sada ga samo gem deli od velikog finala sa Rafaelom Nadalom!

3:4 – Nastavlja se igra nerava u Parizu. Cicipas igr amnogo bolje i ne dozvoljava Đokoviću da dođe do brejka.

2:3 – Nema brejka u 3. setu. I jedan i drugi teniser osvajaju poene na svoj servis.

1:1 – Đoković je ponovo dozvolio Cicipasu da dođe nadomak brejka, ali je kao i do sada uspeo da se izvuče i osvoji gem.

II Set

6:2 – Novak na svoj servis ovaja i drugi set! Odlična igra srpskog tenisera u polufinalu Rolan Garosa.

5:2 – Novi brejk Đokovića! Ponovo je Cicipas imao 40:0, ali je Novak uspeo da veže nekoliko poena, dođe do brejk lopte i novok osvojenog gema. 

4:2 – Novak je prvo osvojio gem na svoj servis da bi u sledećem servirao Cicipas i bio silovit. Poveo je 40:0, ali je Novak uspeo da izjednači, dođe do brejk lopte i preotme servis Grku!

1:2 – Nema brejka u 2. setu. Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis.

0:1 – Na startu drugog seta, Cicipas dolazi do prvo gosvojenog gema.

I Set

6:3 – Novak je uspeo da odbrani 5 brejk lopti i na iskustvo osvoji prvi set.

5:2 – Novak je ponovo izdržao nalet Cicipasa i sprečio brejk. Uspeo je da osvoji novi poen i dođe na korak od osvajanja seta.

3:1 – U Nastavku, Novak je nastavio u istom ritmu i poveo sa 3:0, da bi Grk na svoj servis došao do prvog poena na meču.

2:0 – Brejk Đokovića! Novak je poveo 40:0, da bi iskloplikovao gem i dozvolio Cicipasu da izjednači. Ipak, uspeo je da osvoji prvi gem na meču. U nastavku, Novak je došao do prve brejk prilike koju koristi za vođstvo od 2:0.

Uoči meča:

Đoković ima težak zadatak jer sa Cicipasom nema pozitivan skor u međusobnim duelima. Grk je tri puta dosada pobedio Srbina u šest njihovih mečeva što je za njega već uspeh sam po sebi.

Naravno, teniski svet željno očekuje upravo duel Đokovića i Nadala. Dvojica tenisera su do sada odigrali mnogo neverovatnih mečeva, a potencijalni u finalu imao bi posebnu draž jer je ulog trofej Rolan Garosa, koji bi obojici pomogao na putu ka tituli “najboljeg tenisera svih vremena”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here