Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Asvel

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Asvel  73:67 u meču 9. kola Evrolige odigranom u hali “Aleksandar Nikolić”.

Zvezda je do pobede došla pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani ali i Kaliniću, Ivanoviću i Simonoviću koji su trojkama doneli pobedu crveno-belima protiv najefikasnijeg tima koji je i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela Evrolige. Crveno-beli su vezali i drugu pobedu u Evroligi, posle Panatinaikosa, i sada imaju skor od 4 pobede i 5 poraza.

Od starta meča Zvezda je igrala odlično, pre svega u odbrani koja je odlično funkcionisala. Tako je prednost crveno-belih brzo otišla na 14:7, a do kraja deonice Holins je prvo iz ćoška promašio ceo koš, da bi odigrao odličnu odbanu u poslednjem napadu ASVEL-a. Usledila je kontra Zvezde i polaganje Holinsa u poslednjoj sekundi.

U nastavku, Zvezda nastavlja sa odličnom igrom i dolazi do dvocifrene prednosti, 24:11. Ipak, budi se ASVEL i malo po malo “topi” prednost domaćih, ali prvi nalet crveno-beli odbijaju sa dve vezane trojke Simonovića i Kalinića za 30:21.

Do kraja deonice, usledila je mnogo bolja igra gostiju koji se sa -13 vraćaju i do poluvremena vraćaju rezultatsku neizvesnost na 33:32.

 

U nastavku, neverovatan je bio Kalinić. Na četiri sekunde do isteka napada krenuo je u prodor, a onda je fauliran i iz teške pozicije pogodio.

 

Usledila je rezultatska klackalica. Asvel je uspevao da povede, a onda Zvezda odgovara poenima. Jedan od najatraktivnijih poena na meču izveo je Ognjen Dobrić posle dodavanja Nikole Ivanovića.

Potom, Zvezda pravi seriju od 10:0. Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić vezuju dve trojke, a Holins zakucava za 50:41. ASVEL je napravio seriju od 4:0, za 50:45.

 

Do kraja, Zvezda je ponovo zaigrala odličnu odbranu i serijom od 7:0 otišla na +12. Marko Simonović koji je pogodio novu trojku, a razigrao se i Nikola Ivanović koji je vezao dve nove trojke i prelomio meč.

Košarkaši Asvela su uspeli da se na minut pre kraja vrate na jednocifrenu prednost, ali se pobeda crveno-belih nije dovela u pitanje.

Najefikasniji bili su Kalinić sa 22 i Nikola Ivanović sa 14 poena.

Na drugoj strani istakli su se Okobo sa 16, Džons sa 14 i Fal sa 11 poena.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – ASVEL

IV Četvrtina

38. minut, 67: 53 – Zvezda uvećava vođstvo.

35. minut, 63:48 – Šut Zvezde je potpuno proradio, Nikola Ivanović vezuje dve torjke.

33. minut, 57:45 – Zvezda pravi seriju od 7:0. Crveno-beli su ponovo zaigrali odličnu odbranu, i pogađali u napadu. Posle trojke Marka Simonovića nastao je pravi Delirijum u Pioniru.

III Četvrtina

30, minut, 50:45 – Zvezda je izdržala novi nalet ASVEL-a i ima +5.

27. minut, 50:41 – Zvezda pravi seriju 10:0. Trojka Ognjena Dobrića, a onda i Nikole Kalinića.

26. minut, 44:41 – Rezultatska klackalica u Pioniru. Asvel uspeva da povede, a onda Zvezda odgovara poenima. jedan od najatraktivnijih poena na meču izveo je Ognjen Dobrić posle dodavanja Nikole Ivanovića.

23. minut 38:35 – Neverovatan je Kalinić na ovom meču. Na četiri sekunde do isteka napada krenuo je u prodor, a onda je fauliran i iz teške pozicije pogodio.

 

22. minut, 36:35 – Asvel je poveo, a onda je Kostas Adetokumbo napravio žestok faul nad Kalinićem pri šutu za tri poena. Srpski internacionalac je pogodio i vratio minilmalnu prednost crveno-belima.

II Četvrtina

20. minut, 33:32  – Na kraju druge četvrtine Tcetda ima minimalnu prednsot. Zvezda je odigrala odličnu prvu četvrtinu u kojoj je odbrana odlično funkcionisala, ali se ASVEL vratio i nadoknacio dvocifrenu prednost crveno-belih.

19. minut, 31:29 – ASVEl se od -13 vratio do kraja poluvremena na samo -2.

18. minut, 31:27 – Zvezda nije iskoristila dva vezana napada. Sa druge strane, Džons sve pogađa i dolazi do devetog poena.

17. minut, 30:21 – Seriju Zvezde prekidaju Marko Simonović i Nikola Kalinić sa dve vezane trojke.

14. minut, 24:17 – Hauard pogađa trojku sa 8 metara. ASVEL pravi seriju od 6:0 i vraća se u meč. Trener Dejan Radonjić traži tajm-aut.

12. minut, 24:11 – Dve odlične odbrane Zvezde na startu druge deonice i dva odlična napada Lazića i Mitrovića.

I Četvrtina

10. minut, 18:9 – Zvezda je odigrala odličnu prvu četvrtinu. Holins je prvo iz ćoška promašio ceo koš, da bi odigrao odličnu odbanu u poslednjem napadu ASVEL-a. Usledila je kontra Zvezde i polaganje Holinsa u poslednjoj sekundi prve deonice.

8. minut, 16:9 – Na jednoj strani pogađa Kuzmić iz reketa, dok u narednom napadau crveno-beli prave faul nad Džonsom koji pogađa sa bacanja.

7. minut, 14:7 – Kalinić iz reketa dodaje do Nikole Ivanovića koji pogađa prvu trojku za Zvezdu.

5. minut, 10:5 – Dobrić sa kontra strane promašuje polaganje, ali i ASVEL je neprecizan. Nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Potom, lopta dolazi do Voltersa koji “flouterom” donosi nove poene svojoj ekipi. Trener ASVEL-a traži tajm-aut.

3. minut, 8:3 – Zvezda je odlično ušla u meč i povela 4:3 košem Dobrića koji krade loptu i krećeu kontru koju seče Gaudi. U nastavku akcije Kalinić polaže, a potom krade loptu i postiže nove poene.

Zvezda psole osam odigranih utakmica ima skor 3-5, dok je francuski tim najprijatnije iznenađenje u elitnom takmičenju sa učinkom 6-2.

– Asvel je napravio sjajan rezultat i dobrim igrama došao do šest pobeda. Imaju dobre pojedince, atletski kvalitetnu ekipa. Pokazali su jedan individualno visok kvalitet koji ćemo morati da iskontrolišemo. Imaju igrače sa mnogo poena u rukama. Naša odbrana će biti na ispitu. Tu su Džons, Okobo, ali ne samo oni… Potrebno je da odgovorimo na atletski kvalitet čvrstom igrom, da budemo koncentridani, da gradimo rezultat i dobrom igrom na oba kraja terena pokušamo da pobedimo – rekao je Radonjić novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Uoči meča: 

Radonjić se osvrnuo i na dolazak Stefana Markovića.

– Stefan Marković nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti štta i kako dalje. Nikola Ivanović je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće – zaključio je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Luka Mitrović očekuje zanimljiv meč.

– Dočekujemo meč u boljem raspoloženju nego onaj od pre sedam dana. Očekuje nas sjajan tim, koji je to dokazao partijama u Evroligi. Izvanredno popunjen, sa kombinacijom sjajnih strelaca i atletski dominantnih igrača. Kompletna, kvalitetna ekipa. Bić nam potrebno dobro izdanje da se nosimo sa njima – rekao je Mitrović.

Jedno su očekivanja javnosti, a drugo ono šta radimo i za šta se spremamo, kaže Mitrović.

– Uvek se naglašava da idemo meč po meč i za nas je svaki naredni najbitniji. Pogotovu protiv ekipe sa 6-2 skorom u Evroligi. Za nas je to veliki izazov da se odmerimo. Nadamo se atmosferi kao protiv Panatinaikosa i da ćemo biti na nivou koji ae nam doneti dobar rezultat – zaključio je Mitrović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here