MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu belgijskog Genta u okviru 3. kola Lige Evrope rezultatom 2:1.

Strelci na meču bili su Kanga u 13. i Katai u 60. za crveno-bele dok je Ođiđa Ofoe pogodio za goste u 31. minutu susreta.

U drugom meču grupe Hofenhajm je savladao Liberec 5:0.

Hofenhajm vodi na tabeli sa devet bodova, Zvezda ima šest, Liberec tri, a Gent je bez bodova.

U narednom kolu, 24. novembra, Zvezda gostuje Gentu, a Liberec dočekuje Hofenhajm.

TOK MEČA

KRAJ 2:1

DRUGO POLUVREME

90+1. minut – Dve izmene u Zvezdi, ušli Spiridonović i Nikolić izašli Katai i Ben.

86. minut – Olsen je šutirao glavom preko gola posle kornera.

83. minut – Izmena u Zvezdi, izašao strelac gola Kanga ušao Pankov.

80. minut – Dorš kod gostiju šutira sa nekih 20-ak metara Borjan dobro brani. U ovim momentima Gent steže obruč oko gola crveno-belih.

75. minut – Izmena kod gostiju izašao Ovusu ušao Kums.

65. minutSTATIVA! Gobeljić je šutirao iz kaznenog ali još jednom je okvir gola na strani gostiju.

64. minut – Izmena u Zvezdi, izašao Ivanić ušao Petrović.

60. minut – GOOOOL! Katai je maestralno izveo slobodan udarac, lopta od stative ulazi u mrežu 2:1

58. minut – Šutirao je Ivanić posle solo prodora ali je lopta završila pored gola.

46. minut – Utakmica je nastavljena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

PRVO POLUVREME

45. minut – PREČKA! Blizu je bila Zvezda da vrati vođstvo ali se isprečila prečka nakon šuta koji je uputio Katai sa vrha šesnaesterca.

37. minut – Velika šansa za Gent, Jeremčuk je šutirao ali Borjan sjajno brani i šalje loptu u korner.

31. minut – GOL! Posle šuta Ođiđa Ofoe na putu do gola lopta je zakačila Degeneka koja kasnije vara Borjana i odlazi u mrežu, ponovo smo na početku. 1:1

22. minut – Sjajna šansa za Zvezdu koja je skroz pritisla goste. Gajić je šutirao iz kaznenog nakon što ga je maestralno proigrao Kanga ali je dobro odbranio čuvar mreže gostiju.

13. minut – GOOOOL! Na povratnu loptu Gobeljića natrčao je Gelor Kanga koji je snažno šutirao i pogodio levi ugao gola gostiju za 1:0

5. minut – Prvi korner na utakmici izvela je Zvezda, tačnije Kanga koji je direktno šutirao u gol ali nedovoljno precizno.

1. minut – Utakmica je počela.

SASTAVI:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Falčineli.

Gent (4-2-3-1): Kusemans, Moamadi, Mare, Hanke-Olsen, Kastro, Montes, Dorš, Ovusu,Ođiđa-Ofoje, Botaka, Jaremčuk, Bukari.

Srpski šampion posle dva kola ima tri boda, dok su Belgijanci doživeli dva poraza i poslednji su u grupi L. Evropsko proleće Zvezde u slučaju pobede i sa šest bodova bilo bi blizu, ali trener Dejan Stanković ističe da neće biti “srljanja”.

– Ovo može da bude istorijska utakmica. Svesni smo šta dobijamo pobedom, ali ne treba da bude hazarderski i ludo. Napravili smo uvertiru pre sedam dana protiv Slovan Libereca, odigrali sjajno sa Radnikom iz Surdulice u domaćem prvenstvu, tako da spremno dočekujemo meč. Kao što sam rekao, ovo je paklen ritam, i nažalost postoji mogućnost da na neke neću moći da računam zbog povreda, zdravlja i svega, kao što je to bio slučaj sa Ivanićem i Kangom u Nemačkoj, koji nisu igrali protiv Hofenhajma zbog korona virusa  – rekao je Stanković na konferenciji za medije uoči utakmice.

Kao i protiv Libereca u prethodnom kolu, Stanković neće moći da sedi na klupi zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Hofenhajma u 1. kolu.

Utakmicu će suditi Majkl Fabri, italijanski arbitar kome će ovo biti debi na međunarodnoj sceni. Pomagaće mu takođe Italijani Đorđo Pereti i Alesandro Kostanco.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here