2 : 3
SPARTAK SUBOTICA - CRVENA ZVEZDA

Strelci: Tufegdžić u 6. i Dunđerski u 79. – Vulić u 37, Simić u 49, Tomane u 85. minutu

Na Gradskom stadionu u Subotici portugalski napadač, novajlija “crveno-belih”, postigao u finišu pobedonosni pogodak za prvaka u petom kolu Linglong Superlige Srbije.

Domaći tim je pružio odličan otpor srpskom šampionu i u nekim situacijama možda čak i bio bolji. Ipak, na kraju 3:2 za “crveno-bele”.

Spartak: Ostojić – Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (83. Ivančević) – Jočić, Marčić – Mladenović (70. Gojkov), Tufegdžić, Denković – Šormaz.
Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (46. Žander) – Jevtović, Petrović (75. Ivanić), Vulić, Simić – Krstović (55. Vukanović), Tomane.

 

Četvrtu pobeda Crvene zvezde u četiri odigrane utakmice u Superligi ove sezone (meč trećeg kola protiv Voždovca bio je odložen zbog obaveza crveno-belih u Evropi)!

Vladan Milojević poslao je “kombinovani” sastav na teren u Subotici, dok je Spartak izašao u “najjačem” sastavu.

Bila je ovo dobra i uzbudljiva utakmica, sa čak 5 postignutih golova. Napadali su i jedni i drugi, imali odlične šanse za gol, ali i odlične intervencije… Spartak je pošteno namučio Zvezdu da dođe do nove pobede, nisu se ni u jednom trenutku predavali fudbaleri iz Subotice!

Ipak, 3 boda odlaze u Beograd!

Posebno treba istaći odličnu partiju golmana domaćih Ostojića koji je u prvom poluvremenu odbranio “sve” što se moglo odbraniti!

Prvu priliku na utakmici imali su gosti i to u 17. sekundi kada je Ostojić odbranio šut Jevtovića!

Tufegdžić u 6. minutu donosi prednost Spartaku, odlično je tada bivši Zvezdin đak “fintirao” Milunovića i savladao Borjana.

Treba pomenuti i veliku priliku koju u 27. minutu nije iskoristio Veljko Simić. Odlično ga je uposlio Jevtović, a brzonogi Simić je izašao sam pred Ostojića ali je šutirao pravo u golmana domaćih!

Miloš Vulić postiže novi zaista lep gol za Zvezdu u 37. minutu i poravnava na 1:1, pa se tim rezultatom i otišlo na odmor.

Na samom startu drugog dela crveno-beli stižu do preokreta, vukao je Tomane loptu po desnoj strani pa sa gol-aut linije uposlio Veljka Simića koji donosi prednost gostima.

Nisu se predavali mladi fudbaleri domaćeg tima ni u jednom trenutku… Mladi David Dunđerski, sin Ljubiše Dunđerskog – bivšeg reprezentativca naše zemlje, šutirao je u 70. minutu sa ozbiljnije udaljenosti i savladao Milana Borjana!

Ipak, u 85. minutu posle centaršuta Gajića konačan rezultat svojim prvim golom u crveno-belom dresu postavlja Portugalac Tomane!

Može se reći da Crvena zvezda u odličnom raspoloženju putuje u Bern na prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona (sreda, 21 čas).

Takođe, treba napomenuti da šef stručnog štaba Crvene zvezde, Vladan Milojević, nije bio “ni malo” zadovoljan partijom svojim igrača u Subotici!

– Kraj utakmice!

– 90. minut – Igraće se još 3 minuta!

– 87. minut – Velika šansa za Spartak! Prošao je jedan igrač po levoj strani i centrirao a Žander odlično interveniše i izbacuje loptu sa gol-linije!

– 85. minut – GOL! 2:3! Tomane!

Odličan centaršut Gajića sa desne strane, poluvisoka loptu koju je Tomane glavom sproveo u mrežu Spartaka!

Prvi gol Portugalca u crveno-belom dresu!

– 83. minut – Izmena u domaćem timu, Ivančević je na terenu umesto Miloševića.

– 81. minut – Tomane je bio u velikoj šansi ali lopta ide pored gola!

– 79. minut – GOL! 2:2! David Dunđerski!

Bomba Dunđerskog sa velike razdaljine i gol! Može se reći da je Borjan bio loše postavljen u ovoj situaciji, zakačio je loptu ali nije uspeo da odbrani!

– 76. minut – Novi pokušaj Tufegdžića, dobro je šutirao ali je lopta samo očešala stativu!

– 75. minut – Treća izmena kod crveno-belih, Mirko Ivanić ulazi umesto Njegoša Petrović.

– 70. minut – Prva izmena u Spartaku, umesto Mladenovića ulazi Gojkov.

– 67. minut – Tekijaški je šutirao glavom, lopta je išla pod prečku, a Borjan je odlično reagovao i sprečio izjednačenje.

– 55. minut – Druga izmena u Zvezdi, umesto mladog Krstovića ulazi Vukanović.

– 49. minut – GOL! 1:2! Veljko Simić!

Tomane je od polovine terena vukao loptu po desnoj strani, došao do gol-aut linije i uputio povratni pas ka “penalu”… Na loptu je naleteo Veljko Simić i šutirao, a lopta sa dosta sreće prolazi pored dva igrača Spartaka i golmana Ostojića, i prelazi gol-liniju!

– 46. minut – Prva izmena u gostujućem timu, umesto Milana Rodića ušao je Žander!

– Počelo je drugo poluvreme!

 

Više lopte u posedu ali i više šuteva u okvir gola imali su gostujući fudbaleri u prvom poluvremenu!

Spartak je poveo golom Tufegdžića a golman Ostojić je odbranio “sve” u prvom poluvremenu!

Veliku priliku za goste propustio je Veljko Simić u 27. minutu… Izašao je sam ispred Ostojića i šutirao pravo u njega…

Ipak, Vulić je u 37. minutu postigao gol za izjednačenje i na neki način spasio saigrače u prvom poluvremenu!

Napadački tandem crveno- belih, Krstović i Tomane,  u ovom delu igre bio je totalno neprimetan pa je realno očekivati da Vladan Milojević ubrzo napravi neku izmenu!

– Poluvreme!

– 43. minut – Tražili su domaći igrači penal od sudije Simovića koji je samo odmahnuo rukom!

Ipak, na usporenom snimku čini se da je lopta pogodila u ruku Gajića posle šuta Tufegdžića!

– 37. minut – GOL! 1:1! Miloš Vulić!

Novi gol Miloša Vulića u ovoj sezoni, odlično je šutirao sa 20 metara i savladao Ostojića!

– 30. minut – Nova šansa za crveno-bele! Šutirao je Jevtović i prebacio golmana Spartaka a loptu je sa gol-linije glavom izbacio Vladimir Otašević!

– 27. minut – Veliki promašaj Veljka Simića!

Jevtović je odlično uposlio Simića koji je izašao sam ispred Ostojića i šutirao pravo u njega!

– 18. minut – Istrčao je Milan Borjan na nekih 30 metara i klizećim startom uspeo da otkloni opasnost i zaustavi kontru domaćih!

– 15. minut – Dobro je iz slobodnog udarca centrirao Miloš Vulić, skočio je Nemanja Milunović i glavom uputio udarac ka golu Spartaka, ali je Ostojić bio na pravom mestu.

– 6. minut – GOL! 1:0! Lazar Tufegdžić!

Odlično se snašao mladi Tufegdžić, fintirao udarac levom nogom i izbacio Milunovića pa šutirao desnom po zemlji i savladao Milana Borjana.

– 1. minut – Velika šansa za Jevtovića u 17. sekundi meča!

Šutirao je sa leve strane ali pravo u golmana Spartaka, od svega samo korner…

– Prvi sa centra krenuli su gostujući fudbaleri…

– Utakmica je počela…

Najavio je Vladan Milojević da će – kao i ranije ove sezone u istim situacijama – kombinovati tim, a ovaj put utakmica u Subotici poslužiće za dokazivanje napadačima Tomaneu i Krstoviću, vezistima Simiću, Vuliću, Petroviću i Jevtoviću, kao i defanzivcu Gajiću.

Među stativama je ostao standardni Milan Borjan, a u odbrani štoperski tandem Milunović – Pankov i na levom beku Rodić.

Iako Nemanja Milunović zbog crvenog kartona neće moći da igra iduće srede u Švajcarskog, Milojević je odlučio da odmori Degeneka umesto da ga dodatno uigrava sa Pankovom. Reprezentativac Australije je među rezervama, a na klupi su još golman Popović, zatim Ivanić, Žander, Stojković, Vukanović i mladi Veljko Nikolić.

Zvezdu za četiri dana očekuje meč u Bernu protiv Jang Bojsa u četvrtom kolu kvalifikacija za elitno fudbalsko klupsko takmičenje.

Spartak u četiri odigrane utakmice i dve pobede i dva poraza, dok je Zvezda u tri utakmice ostvarila maksimalan učinak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here