Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone 76:65 na gostovanju u 10. kolu Evrolige.

Crveno-beli nisu uspeli da ponove igru iz prošlog kola kada su savladali Olimpiju u Milanu. Umesto dobre partije, usledilo je mučenje protiv favorizovanog rivala u Barseloni od starta meča.

Tako je Zvezda tokom prve deonice ubacila svega 6 poena, 19:6. Upravo je ovaj period i bio presudan za krajnji ishod meča.

Crveno-beli su uspeli da kako tako uhvate ritam, ali je prednost Barselone već bila preko 20 poena.

Ipak, u 3. deonici crveno-beli su se raspucali. Dobrić vezuje dve trojke i najavljuje mnogo bolju igru svog tima.

Do kraja meča, usledila je najbolja igra Zvezde koja uspeva da smanji prednost rivala na svega -7. Košarkaši Barselone su stali tokom poslednje četvrtine, a Ročesti vezuje dodatnih 5 poena za 69:62. Usledila je neizvesna završnica u kojoj Barselona uspeva da slavi. Trener domaćih Jasikivičujus stabilizuje igru svog tima uvođenjem u igru najboljih igrača, koji sprečavaju potpuno iznenađenje Zvezde.

TOKUTAKMICE: BARSELONA – CRVENA ZVEZDA 76:65

IV Četvrtina

40. minut – Kraj. Barslona sačuvala prednost i upisala pobedu protiv crveno-belih.

37. minut, 69:62 – Ročesti vezuje 5 poena i dodatno smanjuje prednost Zvezde.

36. minut, 68:57 – Crvena zvezda poenima Terija sa bacanja ponovo smanjuje prednost. Sada je svega -11.

33. minut, 63:51 – Zvezda igra dobro u drugom poluvremenu. Prednost Barselone je ponovo smanjena na -12, poenima Lengstona Hola.

III Četvrtina

30. minut, 61:44 – Zvezda je u 3. četvrtini postigla poena koliko za prve dve četvrtine. Prednost je smanjena pred poslednju deonicu.

29. minut, 59:42 – Zvezda je zaigrala bolje, ali je Barselona brzo vezala 5 poena i vratila prednost na +17.

28. minut, 54:42 – Zvezda vezuje 6 poena. Dobrić pogađa 2 vezane trojke. U odnosu na prvo poluvreme, crveno-beli igraju bolje u nastavku i smanjuju prednost na -12.

27. minut, 54:33 – Odlična partija Nikole Mirotića koji postiže svoj 20 poen.

25. minut, 50:30 – Mirotić pogađa trojku. Sa druge strane, Zvezda ne može da poveže nekoliko dobrih napada i odbrana. Do sada, crveno-beli šutiraju za 3, 2/13.

23. minut, 48:26 – Barselona je furiozna i na startu 3. četvrtine i serijom poena uvećava vođstvo na +22.

II Četvrtina

20. minut, 39:22 – Nešto bolja četvrtina Zvezde. Crveno-beli uspeli su da vežu nekoliko dobrih napada tek na kraju četvrtine i zaustave nalet Barselone.

16. minut, 25:13 – Trojka Zvezde, Davidovac smanjuje rezultat.

15. minut, 25:10 – Barselona nastavlja da uvećava prednost. Novi tajm-aut.

11. minut, 21:6 – Barselona postiže nove poene i nastavlja gde je stala u prvoj četvrtini.

I Četvrtina

10. minut, 19:6 – Katasstrofalna četvrtina Zvezde završena je sa svega 6ubačenih poena.

7.minut, 13:6 – Zvezda ne uspeva da uhvati ritam i zaigra onako kako ume. Sa druge strane Barselona igra svoju igru i dolazi do 9 poena prednosti. Trener Zvezde Saša Obradović traži tajm-aut.

5.minut, 7:2 – Kalatis postiže nove poene za Barselonu, da bi Teri posle ofanzivnog skoka dao prvi koš za Zvezdu na ovom meču.

4. minut, 5:0 – Muči se Zvezda na startu meča. Nekoliko uvodnih napada nisu uspeli da iskoriste izabranici Saše Obradovića. Sa druge strane, Mirotić je postigao prve poene sa slobodnih bacanja, da bi potom, pogodio uz faul za početnu prednost Barselone.

Uoči meča:

Katalnoci predvođeni trenerom Jasikevičijusom imaju samo jedan poraz do sada što dovoljno govori o kvalitetu tima. Zvezda i Barselona igrali su 8 puta do sada i skor je 6-2 za Katalonce koji su dobili i sva četiri meča na svom terenu.

Crveno-beli susret protiv trenutnog lidera u Evroligi (skor 7-1) dočekuju posle pobede protiv Armanija u Milanu.

Trener Saša Obradović nada da se će njegova napraviti iznenađenje.

– Igramo protiv još jedne ekipe koja je favorit za TOP 4. Puno kvaliteta na svakoj poziciji. Igraju kod kuće, imaju ulogu favorita. Kada igramo protiv ekipa koje su uslovno rečeno „na papiru” bolje, vrlo je važno i kakav utisak ostavljate. Očekujem da odigramo dobro i zašto da ne – da iznenadimo ako nam se ukaže šansa – rekao je Obradović.

Prvotimac Zvezde Marko Jagodić-Kuridža rekao je da očekuje izuzetno tešku utakmicu, ali i da ekipa u Barselonu dolazi u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Milanu.

– To ne znači da idemo tamo sa namerom da ne odigramo dobru, čvrstu utakmicu i pokušamo da iznenadimo Barselonu. Igraju sjajno, što se vidi i po njihovom plasmanu na tabeli. Prvi su i to zasluženo. Popunjeni su na svim mestima, ne zna se odakle preti veća opasnost i svako u rukama te večeri može da ima veliki broj poena.Predvodi ih Mirotić fantastičan igrač, ali daleko da su ostali manje kvalitetni. Moramo da odigramo kao u Milanu konstantno i strpljivo i imaćemo našu šansu – rekao je Jagodić-Kuridža.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here