Zvezda nemoćna protiv strašne Barselone: Španci ubedljivi u Beogradu (FOTO/VIDEO)

0
Foto: MN Press
KK Crvena zvezda Dejan Radonjić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone 72:60 u meču 21. kola Evrolige odigranom u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

Od samog starta Barselona je nametnula svoj ritam. Uvodne poene postigli su Oriola i Kori Higins, dok crveno-beli nisu iskoristili prva tri napada. Gosti su igrali snažnu odbranu koju crveno-beli jednostavno nisu uspeli da probiju ni posle izmena koje je pravio Dejan Radonjić.

Zvezda je tokom prve deonice uspela da pogodi tri šuta za tri poena, i dva slobodna bacanja. Zanimljivo, niti jednom nije sa poludistance ili iz reketa ugrozila koš rivala što samo pokazuje nivo odbrane Barselone na ovom meču.

Do poluvremena, Zvezda je zaigrala mnogo bolju odbranu, iako u napadu nije sve najbolje funkcionisalo. Barselona je rano izašla iz bonusa, pa O’Brajant sredinom 2. deonice dovodi Zvezdu na svega -5, 21:26. Barselona nije mogla da odgovori na igru Zvezde koja je do poluvremena potpuno otopila prednost rivala, 31:35.

U nastavku, Zvezda je loše otvorila 3. četvrtinu. Uz to, veliki broj promašenih slobodnih bacanja uticaoje da se Barselona brzo odlepu na deset razlike, 43:53.

Do kraja, Zvezda je nastavila sa lošom igrom. Sa druge strane svoju priliku je koristila Barselona za ubedljivu prednost i pobedu u Beogradu.

Do pobede su Barselonu predvodili Higins sa 14, Oriola sa 12 i Kalates sa 10 poena. Nikola Mirotić ubacio je šest poena.

U redovima Crvene zvezde jedini je dvocifren bio Dobrić sa 11 poena.

Lojd je imao 9, Volden 8, Davidovac 7, Kolom 6 poena, kao i Džoni O’Brajant

Evroliga, 21. kolo

Zenit – Anadolu Efes 85:78
Panatinaikos – Himki 94:78
Makabi – Real Madrid 86:84
Armani – Bajern 75:51
Asvel – Valensija 90:77

Petak

CSKA – Fenerbahče 18:00
Crvena zvezda – Barselona 19:00
Žalgiris – Olimpijakos 19:00

 

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – BARSELONA

IV Četvrtina

38. minut, 54:68 – Barselona rutinski čuva vođstvo.

35. minut, 52:66 – Posle lošeg perioda igre, Zvezda uspeva da veže 5 poena. Dobrić pogađa trojku.

32. minut, 45:64 – Barselona iz napada u napad uvećava vođstvo. Posle koša Hange, trener Dejan Radonjić traži tajm-aut.

III Četvrtina

30. minut, 45:57 – Zvezda je promašila veliki broj šuteva i na kraju deonice potpuno je izgubila tečnu igru. Barselona to koristi da vrati dvocifrenu prednost i mnogo mirnije uđe u poslednju četvrtinu.

28. minut, 43:49 – Kolom pogađa trojku, a onda i slobodno bacanje.

27. minut, 39:49 – Zvezda u ovoj deonici ima 4 promašena bacanja. Sa druge strane, Šmit pogađa za 10 poena prednosti.

25. minut, 36:47 – Barselona ponovo  ima dvocifrenu prednost.

23. minut, 36:43 – Barselona igra odlično na startu 3. četvrtine. Vraća prednost na +9.

II Četvrtina

20. minut, 31:35 – Zvezda je uspela da odličnom odbranom i rezonskim napadom smanji prednost Barselone. Sve je potpuno otvoreno.

18. minut, 26:31 – Nova trojka Zvezde. Jasikivičijus traži tajm-aut.

16. minut, 21:26 – Zvezda preko O’Brajanta dolazi do novih poena, topi se prednost Barselone.

15. minut, 17:24 – Volden postiže novu trojku.

12. minut, 14:21 – Zvezda smanjuje prednost Barselone, Jasikivičijus odmah traži tajm-aut posle kojeg Abrines pogađa trojku.

I Četvrtina

10. minut, 11:21 – Zvezda je tokom prve deonice uspela da pogodi tri šuta za tri poena, i dva slobodna bacanja. Zanimljivo, niti jednom nije uspela da sa poludistance ili iz reketa ugrozi koš rivala što samo pokazuje nivo odbrane Barselone na ovom meču.

8. minut, 8:20 – Barselona odbranom potpuno neutrališe napade crveno-belih. Uz to, gosti potpuno dominiraju u skoku, pa otud i dvocifrena prednost.

6. minut, 6:14 – Posle tajm-auta Zvezde, Volden pogađa trojku i smanjuje prednost rivala.

5. minut, 3:14 – Barselona vrlo ubedljiva na startu. Mirotić postiže nove poene.

3. minut, 3:7 – Posle tri neiskorišćena napada, Crvena zvezda preko DObrića postiže prve poene na meču.

2. minut, 0:4 – Prvi napad na meču Barselona koristi preko Oriole, da bi posle promašene trojke Radanova, Kori Higins postigao nove poene za gostujući tim.

U ovaj meč crveno-beli ulaze posle velike pobede protiv Reala u Madridu, pa sada nova eventualna pobeda može dodatno da probudi nadu za Top 8 posle regularnog dela. Domaćem timu na ruku ide i verovatni povratak najboljeg košarkaša Džordana Lojda u tim posle preležanog koronavirusa.

Istorija susreta u modernoj evroligaškoj eri je takva da su Crvena zvezda i Barsa odmerili snage devet puta i španski tim je bio značajno uspešniji, slavio je sedam puta. Međutim, u prestonici Srbije je situacija nešto drugačija. Igrali su ovi rivali četiri puta i ostvarili po dve pobede.

Trener Dejan Radonjić očekuje tešku utakmicu protiv katalonskog tima.

– Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno, imaju ogroman kvalitet. Jasno je da nas očekuje fizički izuzetno zahtevan meč u kome moramo da odgovorimo velikom energijom na atleticizam koji imaju. Potrebna nam je i maksimalna koncentracija kako bi odgovorili na kvalitet igre koji Barselona pokazuje čitave sezone – rekao je Radonjić.

Barselon aima skor 14-6, dok je ekipa Dejana Radonjića nakon pobede protiv Reala na učinku od sedam pobeda i 13 poraza.

Prvotimac Dejan Davidovac kaže da će njegov tim imati veliko iskušenje.

– Barselona je izuzetan rival, jedan od kandidata za najviši plasman. Igraju odlično ove sezone, pogled na roster i plasman na tabeli dovoljno govori. To je tim koji je fizički izuzetno jak, ima veliki kvalitet, predvođeni su vrlo iskusnim igračima. Moraćemo da odigramo sa izuzetnom energijom i koncentracijom ovu utakmicu – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here