Fudbaleri Crvene odigrali su nerešeno sa Hofenhajmom 0:0 u utakmici 5. kola grupne faze Lige Evrope, i tako obezbedili plasman u drugu fazu i 15. evropsko proleće u klupskoj istoriji.

Preovog duela, crveno-nelima bilo je potrebno da savladaju rivala iz Nemačke sa 3:0 kako bi anulirali prednost i prvog duela u grupi i kako bi preuzeli prvo mesto u grupi.

Umesto toga, viđena je prilično oprezna igra od starta.  Crvena zvezda se nije branila, ali je igrala strpljivo i čekala svoju šansu iz kontranapada. Sa druge strane, Hofenhajm, koji je igrao bez nekoliko standardnih prvotimaca, bio je konkretniji i imao inicijativu, a sve njihove pokušaje da ozbiljnije ugroze gol domaćih zaustavio je Borjan.

U nastavku, kapiren Zvezde je nastavio sjajno da brani, pa ja tako u uvodnim minutim drugog poluvremena zaustavio sjajan udarac Roberta Skova.

Sa druge strane, u 51. minutu, viđena je možda i najbolja prilika za Zvezdu. Ben se našao na 5 metara od gola rivala, ali je umesto udarca pokušao da uposli Falćinelija koji nije zahvatio loptu.

Do kraja, Hofenhajm je sve više pritiskao i nizao šansu za šansom, ali je Borjan bio fokusiran i još jednom, zaustavio je sve udarce rivala.

Ovim remijem Zvezda je i matematički obezbedila nastup u nastavku Lige Evrope, pa poslednji meč sa SLovanom iz Libereca neće imati rezulttski značaj.

CRVENA ZVEZDA – HOFENHAJM 0:0

II Poluvreme

90. minut . Kraj! Zvezda je u nokaut fazi Lige Evrope!

80. minut – Povratnu loptu ne koristi Nikolić koji šutira preko gola.

77. minut – Ponovo Borjan spašava gol Zvezde. Kapiten crveno-belih zaustavlja sve udarce Hofenhajma.

68. minut – Nekoliko napada Crvene zvezde ukojima preti golu Olivera Baumana. Najizgledniju priliku imao je Ben posle centaršuta Gajića.

58. minut – Izmena u redovima nemačkog tima, Grilič menja Gajgera.

57. minut – Klaus ponovo preti Zvezdi. Njegov udaracje izblokiran. Novi korner za Hofenhajm.

51. minut  – Možda i najbolja prilika za Zvezdu od početka meča. Ben se našao u odličnoj situaciji i na 5 metara od gola rivala, ali je umesto udarca pokušao da uposli Falćinelija koji nije zahvatio loptu.

50. minut – Hofenhajm sve više pritiska Hofenhajm. Nova odbrana Borjana posle udarca Roberta Skova!

I Poluvreme

45. minut – Kraj prvog dela igre.

44. minut – Odlučno su kombinovali fudbaleri Zvezde. Lopta je stigla do Kange koji šutira, ali rezultat se ne menja.

36. minut – Odličan prilika za Hofenhajm, posle izgrađenog napada nemačkog tima usledo je snažan udarac, ali je Borjan siguran. Bukvalno u narednom napadu, usledio je novi prodor i udarac, ali je Borjan i ovoga puta na pravom mestu. Gosti sve više pritiskaju Zvezdu.

29. minut – Napokon je Zvezda napravila dobar napad, Ben je dobio loptu na levoj strani, ali je njegova povratna lopta bila nedovoljno jaka.

21. minut – Zapratio je Hofenhajm posle kornera. Ipak, Brazilas Klaus nije uspeo da zahvati loptu glavom na najbolji način i rezultat je nepromenjen.

14. minut – Potpuno otvoren meč na Marakani. Zvezda se ne brani niti u jednom momentu. Posle mirnog početka, usledilo je nekoliko dobrih napada crveno-belih i utisak je da tim Dejana Stankovića iz minuta u minut pojačava pritisak i podiže tempo igre.

5. minut – Miran početak meča. Izostao je pritisak Hofenhajma, Zvezda se ne brani, već, kao i u prethodnim duelima, čeka svoju šansu. Podsetimo, crveno-belima je potrebna pobeda od 3:0 da bi bili prvi u grupi.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Sanogo, Petrović, Kanga, Ben, Spiridonović, Falčineli.
Hofenhajm: Bauman, Skov, Bogarde, Vogt, Nordtveit, Džon, Gajger, Rudi, Gaćinović, Dabur, Klaus.

Zvezda je u seriji od tri uzastopne pobede na evro sceni, a novim trijumfom bi došli u poziciju da se bore za prvo mesto u grupi, plus da se revanširaju nemačkom timu za poraz na startu takmičenja (2:0).

– Ne znam šta da kažem, ja sam realista. Ako treba da dobiješ 3:0, mora da se rizikuje, da se mnogo otvori, svakako idemo na pobedu, iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako će da se namesti. Bitno je da budemo kompaltni, da pristup 11 momaka i onih sa klupe bude stopostotan, a onda polako, minut po minut – istakao je trener Dejan Stanković na poslednjoj konferenciji za medije.

On je dodao da je pitanje u kakvom će sastavu doći i Hofenhajm.

– Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi, rezultati to govore, možda oni u Bundesligi imaju malo probelma, ali to nije merilo. Videćemo sa kakvim timom će doći, da li će kalkulisati jer je i njima Bundesliga važna – istakao je Stanković.

Zvezda će opet igrati oslabljena, bez Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Alekse Vukanovića i Milana Rodića.

Utakmica 5. kola L grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Hofenhajma igra se od 18.55 sati na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here