Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 1:1, sa moldavskim Šerifom u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu Rajko Mitić. 

Zvezda je tokom elog meča bila bolji rival, napadala, ali je Šerif prvi stigao do gola. Crveno-beli su izjednačili preko Dionija, ali je Kanga dobio crveni karton i ostavio svoj tim sa desetoricom igrača na terenu pa je potpuni preokret izostao.

Od starta meča Zvezda je napala ali se Šerif brzo oslobodio pritiska i uzvratio istom merom. Tako se tokom celog prvog dela igrao otvoren meč uz dosta prilika na obe strane. Zvezda je tako napadala bez konkretnijeg učinka, a onda je Kanga u 33. minutu napravio faul na ivici šesnaesterca i dobio žuti karton.

Slobodan udarac je izveo Kastanjeda i pogodio donji desni ugao Borjana za 1:0.

U nastavku, Zvezda je pokušavala iz napada u napad da dođe do izjednačenja. Jednu od najboljih prilika propustio je Kanga u 40. minutu. Dioni je iz šesnaesterca poslao povratnu loptu do Kange koji šalje projektil, pod prečku, ali golman Atanasijadis brani.

Do kraja poluvremena Zvezda je napadala gol rivala. Tako je Kanga u sudijskoj nadoknadi centrirao, lopta se odbila do Dionija koji pogađa za 1:1.

U nastavku, Zvezda je odlično počela i stvarala šanse, ali je u 57. minutu Kanga dobio crveni karton. Fudbaler Zvezde je pogrešio, a onda povukao igrača sa leđa i dobio drugi žuti karton. Zvezda sa desetoricom igrača nastavlja meč.

Ipak, crveno-beli su i u nastavku imali loptu u nogama, napadali, ali bez konkretnog rezultata.Trener Zvezde Dejan Stanković je izmenama pokušavao da dodatno osveži tim, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Revanš meč koji će odrediti koji tim će u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona igra se 10. avgusta u Moldaviji.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – ŠERIF 1:1

II Poluvreme

90. minut – Zvezda pokušava da dođe do gola, napada, ali se Šerif dobro brani i čuva rezultat.

83. minut – Od momenta kada je Kanga dobio crveni karton, Zvezda je samo jednom šutnula na gol. Crveno-beli imaju loptu u nogama, napadaju, ali ne uspevaju da naprave protor i ozbiljnije ugroze gol Moldavaca.

75. minut – Nema promene rezultata. Crvena zvezda je bolji rival i sa deetoricom, ali ne uspeva da probije odbranu Šerifa.

67. minut – Prilika za Zvezdu. Mirko Ivanić je prošao po levoj strani i snžno šutirao, ali lopta ide preko prečke.

65. minut – Zvezda sa igračem manje ne može do izgledne prilike za gol.

57. minut – Kanga dobija crveni karton. Kanga je pogrešio, a onda povukao igrača sa leđa i dobio drugi žuti karton. Zvezda sa desetoricom igrača nastavlja meč.

49. minut – Falko šutira ali je Atanasidis ponovo siguran.

48. minut – Nova ofanziva Zvezde, Šerif se povukao i brani se.

I Poluvreme

45. minut – Gol! Dioni je strelac! Zvezda je posle primljenog gola uspela da se oslobodi pritiska i napdne Šerif. Kanga je u sudijskoj nadoknadi centrirao, lopta se odbila do Dionija koji pogađa za 1:1. 

 

40. minut – Odlična prilika za Zvezdu! Dioni je iz šesnaesterca poslao povratnu loptu do Kange koji snažno šutira, pod prečku, ali golman Atanasijadis brani.

36. minut – Falko je pao u šesnaesteru, sudija pokazuje da se igra nastavi.

33. minut – Gol! Šerif vodi! Kanga pravi faul na ivici šesnaesterca i dobija žuti karton. Kastanjeda izvodi slobodan udaraci pogađa donji desni ugao golmana Borjana.

25. minut – Dioni je pao u šesnaestercu, igrači i navijači su tražili jedanaesterac, ali Hacegan je ostao nem. Nakon toga, Seku Sanogo dobija žuti karton u nameri da prekine kontra napad.

24. minut – Posle ofanzive Zvezde, nešto mirniji period igre. Igra se uglavnom na sredini terena.

20. minut – Nova fenomenalna akcija Zvezde. Falko je dodao do Rodića koji centrira sa leve strane, DIoni preskače lopta, a gola nema.

15. minut – Nižu se napadi Zvezde. Katai sa ivice šesnaesterca dodaje na desnu stranu do Gobeljića koji loše centrira. Lopta dolazi do Falka koji šutira iznad prečke. U narednim napadima šutirali su i Kanga i Dioni, ali golman Šerifa je siguran.

11. minut – Prva prava prilika za Crvenu zvezdu. Odlično su Katai i Ivanić kombinovali, ali su se fudbaleri Šerifa odbranili i lopta je u korneru.

9. minut – Igra se otvoren meč na Marakani. Inicijativu imaju fudbaleri Šerifa.

5. minut – Brzo se Šerif odlobodio pritiska i uzvratio istom merom, sada se Zvezda brani.

2. minut – Zvezda je napala od starta, fudbaleri Šerifa pokušavaju da “stanu na loptu” i smire igru.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Falko, Katai, Dioni.

Šerif: Atanasidis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Jansane.

Zvezda bi eventualnim trijimfom dobila zagarantovanih 5.000.000 evra kao učesnik plej-ofa Lige šampiona. Time bi dobila i priliku da se u plej-ofu bori za dodatnih bar 20 miliona evra za plasman u LŠ.

Takođe, trijumfom nad Šerifom Zvezda bi osigurala mesto u grupnoj fazi Lige Evrope i u slučaju poraza u plej-ofu, što donosi dodatan novac (3.630.000 evra za plasman u grupnu fazu LE, i dodatni bonus koji bi iznosio oko 3.000.000 evra, pa je ukupna vrednost ovog meča 11.630.000 evra.

Pre meča, trener Dejan Stanković je istakao da sve zavisi od njegovog tima.

– Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti – izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković. Revanš se igra 10. avgusta.

Meč će suditi rumunski arbitar Ovidiu Hategan, što je možda iznenađenje s obzirom na bliske odnose Moldavije i Rumunije.

Ako prođe Šerif, Crvena zvezda će za plasman u Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz duela Dinama iz Zagreba i poljske Legije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here