Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od ekipe Zenita 98:69 u meču 16. kola Evrolige. 

Posle pobede nad Valensijom u prošlom kolu, izabranici Saše Obradovića nisu uspeli da ponove dobru partiju, pa su bez Džordana Lojda, koji je zbog bolesti ostao u Beogradu, ubedljivo poraženi.

U prvom dela igre viđene su dve potpuno različite četvrtine. U prvoj, Zvezda se bukvlno nije videla, jer je Kevin Pengos trojkama bukvalno iz napada u napad cepo mrežicu i povećavao prednost ruskog tima. On je pogađao iz svih pozicija, a svih 15 poena postigao je tokom prvog perioda.

U nastavku, Zenit je nastavio tamo gde je stao u prvoj četvrtini, pa je tako u 15. minutu prednost iznosila 43:19. Saša Obradović je tada izveo celu petorku sastavljenu od srpskih igrača, što dugo nije viđeno, barem kada je reč o Zvezdi u Evroligi. Od starta meča ceo tim deluje bezidejno sa nedovoljno energije da zigra onako kako ume. Ipak, ova postava uspela je da zaustavi nalete Rusa i do kraja poluvremena prepolovi njihovu prednost.

Odlična igra Zvezde u poslednja 2 minuta. Uspeli su da prepolove ogromnu razliku enita koja je u jednom momentu bila i -24. Izabranici Saše Obradovića sa mnogo više energiju su zaigrali u odbrani i vezali nekoliko napada, pa su sada uhvatili rezultatski priključak.

Na startu treće deonice Zvezda je uspela da dodatnosmanji prednost na -8, ali je od tog momenta Zenit ponovo uhvatio ritam. Tako je Kej-Si Rivers vezao 3 trojke, pa je rezultat pred poslednju četvrtinu iznosio 69:54.

Do kraja, igra Zvezde se potpuno raspala. Posle Pengosa i Berona koji su trojkama razbijali odbranu crveno-belih tokom prvog poluvremena, u 2. poluvremenu je u prvom planu bio Kej Si Rivers koji je iz napada u napad davo koš za košem. Koliko je bio dominantan pokazuje i podatak da je z drugom poluvremenu pogodio čak 7 trojki.

TOK UTAKMICE: ZENIT  – CRVENA ZVEZDA

IV Četvrtina

36. minut, 90:60 – Rivers je nezaustavljiv. Pogađa novu trojku! Zvezda je potpuno razbijena.

34. minut, 82:56 – Rivers pogađa novu trojku, šestu na ovom susretu. Do sada je postigao 20 poena.

32. minut, 74:54 – Poslednju četvrtinu Zenit otvara serijom od 5:0.

III Četvrtina

29. minut, 69:54 – Novi plej Zvezde Kino kolom vezuje 5 poena.

28. minut, 67:49 – Zvezda je dozvolila rivalu da ponovo uhvati ritam i vrati prednost.

23. minut, 59:42 – Zvezda je ponovo stala i dozvolila rivalu da se odlepi serijom poena. Ovoga puta, bivši igrač crveno-belih Kej-Si Rivers trojkama dodatno uvećava prednost svog tima.

21. minut, 53:42 – Lazić pogađa trojku, da bi sa druge strane, Kejsi Rivers uzvratio.

II Četvrtina

20. minut, 48:37 – Odlična igra Zvezde u poslednja 2 minuta. Uspeli su da prepolove ogromnu razliku enita koja je u jednom momentu bila i -24. Izabranici Saše Obradovića sa mnogo više energiju su zaigrali u odbrani i vezali nekoliko napada, pa su sada uhvatili rezultatski priključak.

19. minut, 48:33 – Nešto bolja igra Crvene zvezde i mini serija od 8:3.

17. minut, 45:25 – Trojka Ponitke, posle koje SImonović vezuje 5 poena.

15. minut, 43:19 – Saša Obradović je izveo celu petorku sastavljenu od srpskih igrača, što dugo nije viđeno, barem kada je reč o Zvezdi u Evroligi. Od starta meča ceo tim deluje bezidejno sa nedovoljno energije da zigra onako kako ume.

13. minut, 40:16 – Nastavlja se bleda igra Zvezde i nova “prodata” lopta. Ruski tim koristi i kažnjava svaku grešku Beograđana. Beron pogađa prvu trojku na meču protiv svog bivšeg tima.

I Četvrtina

10. minut, 30:12 – Bili Beron, bivši igrač crveno-belih, upisao se Zenit, a poslednji napad koji je izvela Zvezda nije bio uspešan. Ne previše dobrog za našeg predstavnika u prvoj četvrtini.

9. minut, 27:12 – Pengos je jednostvno nezaustavljiv. Uz postignutih poena na startu meča podelio je i nekoliko dobrih asistencija. Zenit ima +16.

7. minut (11:17) – Niko drugi nije razigran među igračima Zenita do Pengosa, tako da crveno-beli koriste momente da se rezultatski približe.

6. minut, 16:9 – EKipa Zenita nastavlja da rešeta koš rveno-belih. Pengos je samo u ovoj deonici postiao 3 troje. Sa druge strane, trener Saša Obradović pokušav da izmenama stabilizuje igru svog tima i ne dozvoli Zenitu d se odlepi.

4. minut, 11:2 – Crvena zvezda se propisno ispromašivala na startu meča. Sa druge strane igrači Zenita ubacili su 3 trojke, pa je na startu meča prednost ruskog tima +9.

Uoči meča:

Zvezda je u prošlom kolu protiv Valensije prekinula niz od pet uzastopnih poraza pa je meč sa ruskim timom prilika da se košarkaši Sše Obradovića ponovo vrate na pobedniči kolosek.

Trenutno je srpski predstavnik na 5 pobeda i 10 poraza posle 15 odigranih utakmica. Dva tima su se do sada sastali samo jednom, prošle sezone u Rusiji, dok meč u Beogradu nije odigran jer je Evroliga prekinuta.

– Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i KC Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu – rekao je trener Obradović.

Evroliga, 16. kolo

Utorak
18:00 Zenit – Crvena zvezda
18:30 Efes – Barselona
20:15 Makabi – PAO
20:45 ASVEL – CSKA

Sreda
18:00 Žalgiris – Bajern
18:45 Fenerbahče – Olimpijakos
20:45 Milano – Baskonija
21:00 Valensija – Himki

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here